Начало Блог Владимир Митов: Мигрантките, които идват в България, трябва да си свалят фереджетата

Владимир Митов: Мигрантките, които идват в България, трябва да си свалят фереджетата

Към момента няма много жени, които да търсят статут на бежанци. Мигрантите са основно мъже, по-скоро момчета – 15-18-годишни. Та ще ми е интересно, ако дойдат жени от арабския, консервативен, ислямски свят, как ще им бъде обяснено, че трябва да си свалят фереджетата. Защото в България, по предложение на ВМРО в парламента, бе приет закон, който забранява прикриването на лицето – добил популярност като Закон срещу бурките.

Това заяви историкът Владимир Митов – председател на ВМРО в София и общински съветник в Столичния общински съвет, в ефира на ТВ България 24.

Какво ще се случи и в чисто социален аспект, ако тези жени-бежанци, се наложи да си свалят фереджетата, запита съветникът и обясни, че би могло да доведе до това мъжете да изгонят съпругите си, водени от правилата на техния свят.

И на Лъвов мост, и на ул. „Пиротска“ прави впечатление, че тези хора от т.нар. Арабски свят –  изповядващи исляма, според който алкохолът е забранен – пият бира, наблюдават преминаващите жени, сподели наблюденията си той. В тази връзка изрази надежда да не се случи проблем. Сподели и че той самият живее в близост до Военна рампа, пътува всеки ден и определи като страшно случващото се в околността на мигранския център.

Нелегалната миграция

Владимир Митов разказа, че заедно с евродепутата Ангел Джамбазки и общинския съветник Михаил Петров са посетили трите центъра за временно настаняване на територията на София – Овча купел, Враждебна и Военна рампа. Между самите мигранти има проблеми – етнически и религиозни, стават сбивания. Затова във Военна рампа изпращат основно идващи от Афганистан, във Враждебна пращат семейства с деца, а в Овча купел регистрират лица между 15 и 18 години. Има много, които лъжат че са на такава възраст – 15-18 г., защото така много по-лесно, тръгвайки към Западна Европа, получават бежански статут. Като получат такъв статут, те вече легално изтеглят своите родители от държавите, от които произхождат. Центровете са пълни на една трета, на продължава да се увеличава запълнеността им.  

Той сподели и информация за случай от месец юни на изнасилено момиче в столичния кв. „Толстой“ (бел. ред. – кварталът е в близост до Военна рампа), като извършителят на деянието е именно лице, чакащо документи за пребиваване в страната.

Ние от ВМРО сме за нулева миграция и да не допускаме хора, които да преминават незаконно границата ни. България е външна граница за ЕС. Смятаме, че армията трябва да е изпратена там, за да спре този процес. Помним от 2013 до 2016 г. какво се случи – София бе „наводнена“ от мигранти, сподели Митов. Той допълни, че за да не се допусне отново, ще е необходима и помощ от Европейския съюз.

Общинският съветник разкри, че възнамерява да пусне доклад в СОС с предложение на Лъвов мост да бъде разкрит пункт на полицията – или общинска, или към МВР, за да има контрол над транспорта. По думите му мигрантите ползват необезпокоявано благата на столицата, пътуват безплатно в градския транспорт, не спазват никакви противоепидемични мерки, а и представляват заплаха и притеснение за столичанки.

Съветникът изброи, че на първо място трябва да спрем нелегалната миграция, а второ – да се справим със защитата на сигурността на българските граждани около мигрантските центрове. Според него усилията на Столична община за справяне с проблема не са ефективни. На сесия ни беше обяснено как на мигрантите се правели обучителни курсове, платени от ЕС, за да намират по-лесно работа. На мой въпрос колко човека са минали през програмата, отговорът беше, че са преминали 80 души, но никой не е назначен на работа, защото са без документи, сподели Митов и запита защо тогава е нужно да се обучават хора, за които е ясно, че няма как да бъдат полезни на обществото.

Владимир Митов е категоричен, че мигрантите не могат да се социализират и даде пример с Франция, където наблюдаваме огромни мигрантски гета, създадени още след Втората световна война, и там хората живеят капсулирано и не желаят да се социализират.

Запитан за надеждността на защитното съоръжение по границата ни с Турция, Митов отговори, че и много по-голямата ограда между САЩ и Мексико също не може да спре нелегалната миграция. Затова са необходими комплексни мерки за справяне с мигранския натиск.

Традиционният годишен поход „По стъпките на Тодор Александров“

Историкът Митов разказа и за легендарния водач на ВМРО Тодор Александров, годишнина от смъртта на когото отбелязваме на 31 август. Под негово лидерство Организацията в Пиринска Македония се превръща в държава в държавата. Но ВМРО не пречи на държавата, а напротив – помага. Революционната организация се справя с ширещото се разбойничество в този край, започва да строи училища, читалища, църкви. Започва изграждането на канализация. ВМРО е вършела тази спомагателна функция там, където държавата не е могла да присъства, обясни Владимир Митов.

Той разказа и за традиционния поход на младежите от ВМРО в Пирин планина, посветен на Тодор Александров. В тазгодишния са се включили ветераните – самият Митов и евродепутатът и заместник-председател на Организацията Ангел Джамбазки. Целта на похода, обясни Владимир Митов, е по-младите съратници да бъдат научени на дисциплина и справяне при полеви условия.

Той направи аналог с историческата ВМРО и сегашната дейност в помощ на държавата:

Навсякъде има предварително набелязани пунктове, в които се изнасят исторически беседи. За съжаление в българското образование темата за ВМРО, ВМОК, Илинденско-Преображенското въстание, историята на географската област Македония не се преподават. Затова и ние се опитваме да допълним и обогатим знанията на младежите.

Митов похвали младите хора, участници в тези беседи, като посочи, че те са били много добре подготвени, на места са допълвали историческите факти, защото предварително са се били чели по въпроса. Младите хора са задавали много въпроси, което означава, че темата Македония ги интригува.

Интересния разказ на Владимир Митов, включително и за акта на предателското убийство на Тодор Александров, може да проследите във видеото >>>

Последни Новини

ВМРО сезира главния прокурор за гавра с химна на Република България

„Изпълнителят“ да понесе отговорност по НК ВМРО – Българско национално движение изпрати днес сигнал до главния прокурор Борис Сарафов...

Искрен Веселинов: Русе трябва да бъде изваден от коловоза на упадъка

Не мога да подмина с лекота фактът, че за последните десет години Русе намаля с 25 хиляди души. Градът беше малката Виена,...

ВМРО изисква въвеждането на политика за „нулева миграция“!

Мигрантският натиск се е увеличил с 50% спрямо миналата година, а очевидно трябва да се направи много по охраната на българската граница,...

Красимир Богданов откри кампанията си с молебен и обеща повече подкрепа за крайните квартали на Враца

МК ВМРО-БНД (НДСВ, БСД-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БДФ) откри предизборната си кампания за местните избори в община Враца в храм ,, Св....

ВМРО – В. Търново откри кампанията и представи листата си от 24 „местни, свестни и известни“

ВМРО - БНД във Велико Търново откри предизборната си кампания, като представи листа с 24 имена за общински съветници и кандидати за...

Красимир Каракачанов: Кандидатът за кмет на Балчик от ВМРО-БНД Атанас Атанасов ще е на балотаж

ВМРО Балчик си поставя като първа задача след изборите премахване на Платена зона „ВМРО – Българско национално движение“ откри...

Контрера към ЦИК: Български гражданин ли е лицето Зографски от листата за СОС на ПП-ДБ (Спаси София)?

Той е син на антибългарски политик от РС Македония Карлос Контрера внесе сигнал в Централната избирателна комисия с искане...

Коментари