Начало Блог Владимир Митов: Мюсюлманските религиозни институции в България работят по системата на еничарския...

Владимир Митов: Мюсюлманските религиозни институции в България работят по системата на еничарския корпус

Коментар на Владимир Митов, председател на ВМРО – София, относно референдумите в Каталуния и в Иракски Кюрдистан и мюсюлманската радикализация в България в предаването „Добро утро, българи!“ в ефира на телевизия Алфа.

Когато говорим за събитията в Каталуния и за така известния „кървав референдум“, както може би ще остане известен в световната историята, трябва да говорим много деликатно и да не влагаме емоция. Този референдум може да предизвика след себе си верижни реакции в световен мащаб, които могат да засегнат включително и Балканите. Когато ние сме извоювали своята независимост, българското правителство прави така, че дипломацията да подготви бъдещата независимост. Не съм сигурен доколко каталунците успяха дипломатически да подготвят този свой референдум, това каза Владимир Митов в ефира на телевизия Алфа.

Относно референдума, който се проведе в Иракски Кюрдистан, председателят на патриотите от ВМРО в София коментира, че това е една несправедливост, свързана с кюрдите. От Първата световна война насам те са забравени – правят три референдума, в които около 95% гласуват за отделяне и създаване на държава Кюрдистан, но така и не успяват. Те са един многомилионен народ, който има своята история и иска своята независимост. Ако в Мала Азия кюрдите също направят своето обединение с иракските и сирийските кюрди, притеснението е, че Турция ще поиска своите компенсации и ще обърне поглед към Сирия и България. Тук има територии, в които при едни местни референдуми България може да се окаже в много неприятно положение – имам предвид Кърджали, Шумен, Разград.

Относно радикализацията в България Митов коментира, че когато става дума за имами, те трябва да се обучават в България, но не в ислямски училища или в медресета, както е в момента. Има едни медресета, в които не съм сигурен доколко българската държава упражнява някакъв контрол относно това какво се преподава там, изказа съмнение той и добави, че там има преподаватели, които идват от арабския свят.

Това, което предлагаме ние от Обединени патриоти, е създаването на училища и висши институти, които са под шапката на държавата. Отдавна знаем, че Главното мюфтийство е под шапката на дианета на Република Турция. Турция има своите интереси тук. ДПС и ДОСТ също имат роля в това Мюфтийството да бъде превзето от хора на турската държава.

Забележете как работят тези религиозни институции – по системата на еничарския корпус. Те взимат юноши, обработват ги докато все още са податливи психически и ги връщат по места там, където те ще бъдат силни. Това е страшното, коментира още Митов и беше категоричен, че е крайно време законът за вероизповеданията да бъде променен, след като според настоящия е разрешено да има външното финансиране на вероизповеданията.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Михов: Отбраната на България е приоритет и задача на всяко правителство

Отбраната на България е национален приоритет и задача на всяко правителство. Отбраната на България се модернизира! Факт е, че...

Борис Вангелов: Кирилицата е съставена на територията на Царство България

Кирилицата е българска азбука, категорични са от ВМРО Миналата седмица учени и политици обсъдиха предложението на „Обединените патриоти“ за...

ВМРО скочи срещу строеж в Пловдив, оттеглиха предложението

Строеж на временен паркинг на „Пещерско шосе“ бе поводът ВМРО - Пловдив остро се противопостави на предложението. То е за отдаването под...

Сандански е кандидат за Европейски град на спорта 2021

Кметът на Община Сандански Атанас Стоянов представи на онлайн заседание кандидатурата на град Сандански за Европейски град на спорта 2021.

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Коментари