Начало Блог Владимир Митов: София е заложник на партийни интереси

Владимир Митов: София е заложник на партийни интереси

Интервю с Владимир Митов, председател на ВМРО – София и 3-ти в листата с кандидати за народни представители от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в 25 МИР – София, публикувано на страницата „Витоша нюз’

Владимир Митов е председател на Областния комитет на ВМРО – Българско национално движение в София. Митов е историк по образование. Понастоящем защитава докторантура в Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Роден в София, член на ВМРО и член на Македонския научен институт.

Кандидат е за народен представител в 25-и многомандатен избирателен район в София, който обхваща столичните райони „Люлин”, „Надежда”, „Илинден”, „Връбница”, „Красна поляна”, „Овча Купел”, „Нови Искър” и „Банкя”.

  Гн Митов, какво очаквате от изборите за народни представители в София?

– Очаквам отлично представяне на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”. Доказахме, че патриотичното обединение е възможно, че е смислено, че можем да променим политическите тенденции и да объркаме сметките на ГЕРБ, БСП и ДПС. Виждате, че нашите идеи се подкрепят от близо 600 00 българи. Очаквам на предстоящите избори подкрепата да нарасне. Що се отнася до София – мисля, че чувствително ще увеличим резултата си от миналите президентски избори. Убеден съм!

– Ще има ли сериозен политически сблъсък, особено във Вашия избирателен район – 25-и МИР?

– Сериозен, от гледна точка на дебати и представяне на идеи, едва ли ще има. В 25-и район се срещат лидерите на партиите. Традиционно е така. Но вие виждате, че има сблъсък на махленско ниво, не е разговор за действия, които да направят живота на хората по-добър.

Аз мисля, че София като град е заложник на партийните интереси. Всъщност, на национално ниво липсва каквато и да е адекватна държавна политика по отношение на столицата ни.

А КАМПАНИЯТА В СОФИЯ ВИНАГИ ОСТАВА ЗАЛОЖНИК НА Т.НАР. ЛИДЕРСКИ СБЛЪСЪЦИ И ЗА СОФИЯ НИЩО НЕ СЕ ЧУВА.

Голяма част от т.нар. софийски депутати и от ГЕРБ, и от БСП не познават реалните проблеми на града. Т.е. София е оставена сама на себе си – Общината да прави каквото може и това е.

– Звучи странно. Какво ще рече, че София е заложник на партийни интереси?

– Да, странно е на пръв поглед, но е логично. Вижте например т.нар. лидерски район (25-и МИР). Нима очаквате Борисов или Нинова да се загрижат за проблемите на хората, които ги избират? Нима през последните години държавата проведе някаква целенасочена политика за развиване на София!? Всичко, което е направено, е или под натиска на обстоятелствата (включително протести), или заради някакви европейски пари.

ГЕРБ се хвалят със Северна скоростна тангента, например, но отчуждиха имотите на хората за жълти стотинки, т.е. направо си ги национализираха, а нищо не правят за изграждане на довеждащите пътища до и от тангентата. Хората в „Требич“, „Илиянци“, Нови Искър ще ме разберат – тангента има, но не можеш да минеш през нея или да слезеш от нея. Пълна пътна недомислица.

Второ – държавата не е дала една стотинка за водоснабдяването и канализацията в София. Липсва и държавна политика в тази насока, т.е. Столична община е оставена сама да се оправя.

Трети въпрос – тропосаха ни в София три центъра за нелегални имигранти, без да ни питат. Единият е точно в 25-и МИР (в квартал „Овча Купел“). Мога да продължа да изброявам.

  Всъщност Вие казвате, че София си избира депутати, но те не се интересуват от проблемите на собствените си изборни райони?

– Точно това казвам. Горните примери са показателни. И не са само те.

– А какви са Вашите приоритети?

– Обединените патриоти, в частност ние от ВМРО, имаме своя програма. Ние я изпълняваме на местно ниво чрез нашите общински съветници от „Патриоти за София”.

На национално ниво също трябва да се решат редица въпроси, пряко свързани със София. Например, Законът за общинската собственост трябва да се измени, най-малкото в частта за общинските жилища. В София има хиляди общински жилища, които се ползват от неизрядни наематели, но законът ги брани и те не могат да бъдат извадени от тях. Това трябва да се промени –

КОЙТО НЕ СИ ПЛАЩА, ДА ГУБИ ПРАВОТО ДА ПОЛЗВА ОБЩИНСКО ЖИЛИЩЕ.

Друго важно и нужно: София действително има нужда от програма за общински жилища, но без държавно финансиране, тя е невъзможна. Въпросът е, например, за сградната инсталация и топлинните счетоводители – те трябва да отпаднат чрез изменения в Закона за енергетиката. Това трябва да се свърши на национално ниво и като народен представител ще работя за това.

Водоснабдяването и канализацията – нужни са промени в Закона за водите. Нужни са и средства от държавния бюджет за изграждане на канализация в северните райони на София – „Илиянци“, „Требич“, гр. Нови Искър, селата в районите Нови Искър и „Кремиковци“. Без държавни пари това би могло да се случи едва след 20 – 30 години, а това е безумие.

Друга тема – премахване на трите центъра за нелегални имигранти в столицата. Това става чрез изменение в нормативната уредба и с решение на Министерския съвет.

Нека видим кои кандидати за депутати персонално ще се ангажират с това. Ние от Обединени патриоти продължаваме да настояваме и работим тези центрове да бъдат закрити, а нелегалните имигранти – депортирани.

– Тук Ви прекъсвам. Фокусирате се върху северните райони. Защо?

– Развитието на северните райони отдавна е приоритет за ВМРО и „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”. Но има и много други теми, по които държавата трябва да се намеси и да помага на столицата. Например заводът за боклук – прехвален проект, който съвсем скоро публично ще бъде развенчан, защото заводът е проектиран погрешно, заложените количества отпадъци са погрешно изчислени.

Нещо повече: готви се втори етап – да изградят инсталация за горене на отпадъци в ТЕЦ – София. Нашата група в СОС категорично се противопоставя на тези практики.

НЯМА КАК ДА СЕ СЪГЛАСИМ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА ДА НАПРАВЯТ ИНСТАЛАЦИЯ, В КОЯТО ДА ГОРЯТ БОКЛУК.

Имаме подкрепата на хората от районите „Сердика”, „Подуяне”, „Надежда”, които са против проекта. Държавата трябва да направи ревизия на този проект, да провери какво се случва в този завод за боклук и да се спре това безумие с горене на боклук в ТЕЦ – София.

Казвам го неслучайно – по тази тема в Столичния общински съвет ГЕРБ и БСП се подкрепят взаимно. Вижте ги как гласуват докладите по тази тема и ще стане ясно.

– Имахте идея за законодателни промени в областта на опазване на архитектурното ни наследство. Има ли развитие по въпроса?

– Така е. Нужно е да се създаде държавен фонд, който да финансира реставрирането на сгради с архитектурна стойност. В противен случай, ние виждаме как тези сгради се рушат, собствениците им или нямат пари да ги поддържат, или ги оставят на разрухата, а това е недопустимо. Тук държавата трябва да се намеси – да съхрани архитектурното ни наследство, историческото ни, културно наследство, което оформя облика не само на София, но и на други български градове.

В заключение – екипът на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ е много силен и смея да твърдя, че след изборите ние, патриотите, няма много да се церемоним с досегашните лоши практики в управлението. Борим се да реализираме нашите идеи, защото това са вижданията на хората какво и как трябва да се случва в държавата. Подкрепете ни, като гласувате с бюлетина № 17!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Победа за българщината! НС обяви официално, че кирилицата е българска азбука

ДПС и БСП отново показаха, че са антибългарски партии, като отказаха да подкрепят исторически и духовно обоснованата истина, че тази писменост е...

ВМРО – Димитровград дари пакети с продукти на пенсионери

Акцията на войводите е по повод Международния ден на възрастните хора По повод днешния празник – 1 октомври, Международен...

Искрен Веселинов: Сегашната Конституция е направена от БКП, за да увековечи нейното влияние

ВМРО от 2013 г. изповядва тезата, че трябва да има сериозна конституционна промяна и тя трябва  да мине през Велико народно събрание....

6 октомври (вторник), 19.00 ч., София – „Премълчаното за Стоян Мълчанков“

На 6 октомври (вторник) от 19.00 ч. в Централния военен клуб - София ще се състои представяне на книгата и документалния филм...

Красимир Каракачанов: При модернизация на техниката на армията основна наша цел е да включим български фирми

От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна техника „Хемус“ извоюва авторитет и на всяко следващо издание присъстват все повече...

Стоян Божинов и Иван Стоянов с подаръци за спортен клуб по самбо

Като организация ВМРО винаги е подкрепяла спортните клубове в страната. Спортът възпитава и изгражда дисциплина в младите. Ето защо...

Честит празник на възрастните хора! Поклон пред достойните българи, съхраняващи историческата памет

Д-р Калин Поповски с поздравление по повод Международния ден на възрастните хора Уважението към възрастния човек е мерило за...

Коментари