Начало Парламентарни избори - 2021 ВМРО – Велико Търново събра четата

ВМРО – Велико Търново събра четата

Войводите представиха кандидатите си за народни представители

Със самочувствието за един успешен мандат на ВМРО и след важното решение за самостоятелно участие на предстоящите парламентарни избори, представяме нашата листа.

Това заяви на пресконференция Николай Цонев – председател на предизборния щаб на ВМРО във Велико Търново.

Номиниран за водач на листата е доц. д-р Милен Михов. Той е депутат в сегашния парламент, заместник-председател е на ВМРО и е председател на партийната структура в област Велико Търново. По думите на Цонев номинацията на Михов се дължи, че той до момента е успял да свърши много работа като народен представител от Велико Търново. Всичко това бе отчитано и пред обществеността регулярно. Затова и структурите от областта са номинирали Милен Михов да води листата. Николай Цонев поясни, че е имало също предложения от организации във Велико Търново да води листата председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Но Каракачанов има ангажимента и отговорността към избирателен район Плевен, поясни шефът на предизборния щаб.

На мен се пада честта да представя листата на ВМРО за тези избори за Велико Търново, каза от своя страна водачът доц. Михов. Събрахме четата, заяви той в стилистиката на воеводите.

Листата ще е от 16 кандидати, което е максималният брой по закон. Четвърти избирателен район Велико Търново е 8-мандатен.

Средната възраст на кандидатите е 52 години, включва хора с житейски опит и успешна лична кариера, с трайно присъствие в обществения живот на Велико Търново. Нашата максима „местни, свестни и известни“ се проявява в тази листа, сподели Михов.

Най-младият и най-възрастният в листата са представители на гражданска квота. Най-младият е 29-годишният Пламен Борисов от Свищов. Най-възрастният е инж. Ангел Генов от Павликени – той е на 72 г.

По образователен ценз листата на ВМРО за Велико Търново има 113% висшисти. Това е така, защото има хора с повече от едно висше образование. В листата има един професор, един доцент, трима притежават научната степен доктор, а двама са докторанти, сподели водачът на търновските войводи. Най-много са юристите и учителите, следват лекари, икономисти, университетски преподаватели, технически специалисти и инженери и хора, занимаващи се с медии и издателска дейност. Стремежът ни е бил да излъчим професионалисти в различни сфери, декларира Милен Михов.

Двама от кандидатите са били народни представители, двама са кметовете на общини – Пенчо Чанев – на Златарица и Ангел Генов – на Павликени. Един заместник-кмет на община Велико Търново – Йордан Грозданов, и единадесет действащи и бивши общински съветници.

По думите на доц. Михов всички хора в листата са успешни и са оставили трайна следа в обществено-политическия живот. Една трета от хората не са партийни кандидатури, а са представители на гражданската квота. Поканени са в листите на ВМРО и представители на други политически сили, които подкрепят войводите, като проф. Мирослав Гълъбов – представител н СПС „Защита“.

В нашата листа няма парашутисти и подводничари, т.е. няма хора, „спуснати“ от София, подчерта Михов. Обясни, че процедурата по номиниране е била кристално ясна и прозрачна и кандидатите са избрани в следствие на решения на местните общински организации на ВМРО във Велико Търново. Съставът и подредбата на листата е по решение на областния комитет в Търново и не подлежи на санкция на друг орган. Ние носим отговорността, заяви Михов.

Листата с кандидати за народни представители от ВМРО – Българско национално движение за 4 МИР Велико Търново:

1. доц. д-р Милен Михов –  

2. Пенчо Чанев

На 51 г., образование – висше юридическо, три мандата кмет на Община Златарица (2007-2019), зам.-председател на областния комитет на ВМРО, семеен с двама сина.

3. д-р Юлия Тонкова

На 60 г., висше медицинско образование, дипломиран лекар по „Обща медицина“, „Хомеопатия“ и „Здравна просвета“, тясна специалност „Детски болести“ и магистратура „Здравен мениджмънт“. Зам.-председател на Великотърновския общински съвет. Семейна, с един син и две внучки.

4. Кирил Кирилов (Горна Оряховица)

На 48 г., две висше образования – икономическо и юридическо, общински съветник в Община Горна Оряховица ( семеен, с едно дете).

5. Николай Цонев

р. 8 февруари 1974г. (47 г.), висше образование, магистър, специалност „История и география“, учител, зам.-директор по учебната част на ПМГ „Васил Друмев“ Велико Търново, женен, с един син.

6. проф. д-р Мирослав Гълъбов

На 54 г., областен координатор на Съюз на патриотичните сили „Защита“, Завършил е Висшето военно-морско училище „Н. Вапцаров”. Няколко години е работил в бившия Институт за радиотехническа апаратура, бил е преподавател във Военния университет, преподавател във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, декан на Факултета по математика и информатика в периода 2011-2019 г.. Женен, с две деца.

7. д-р Магдалена Христова – Джикова

р. 25 януари 1963 г. (58 г.), висше медицинско образование, професия – лекар  акушер-гинеколог, работи в областта на онкологията. Семейна, със син и дъщеря, и двама внука.

8. Пламен Борисов (Свищов)

р. 24 май 1991г. (29 г.), висше образование степен „Бакалавър“ в СА „Д. А. Ценов“, специалност „Счетоводство и контрол“. В момента учи за магистърска степен специалност „Режисура“ в Благоевград. Работи като видеограф (снима видеа), неженен.

9. Евгени Коев

Роден 05.08.1965. Образование висше, специалност „История и география“ ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, допълнителна специалност „Мениджмънт и маркетинг“, работи като учител. Председател на ОК на ВМРО Велико Търново, общински съветник. Семеен, с две деца – момче и момиче.
10. инж. Ангел Генов (Павликени)

р. 29 ноември 1948г. (72 г.); завършил висше образование в Машинно-електротехнически институт – София. Работил като инженер – ръководител направление, главен конструктор, кмет на Община Павликени в периода 2007-2011 г . Женен, с две дъщери и една внучка.

11. Йордан Грозданов

5 март 1963г. (57 г.), две висши образования; завършил е СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, специалност „Икономист-застраховател“ и друга магистратура „Управление на европейски проекти“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“; зам.-кмет на Община Велико Търново 2003-2011 г., работи по специалността си като икономист-застраховател, женен, с две дъщери и двама внуци с имена на български царе – Калоян и Самуил.

12. Веселина Йонева – Йорданова

р. 30 януари 1988 г. (33 г.),  майка на 3 деца – две момичета и едно момче, средно образование, управител на обект за бързо хранене, омъжена.

13. д-р Йордан Минчев (Елена)

р. на 14 ноември 1967 г. (53 г.), висше образование по история, доктор по българска история от Великотърновския университет, работи като учител по история, главен учител в СУ „Иван Момчилов“ гр. Елена, неженен.

14. адв. Кирил Станчев

24 юли 1963 г. (57 г.), висше образование – юридическо и национална сигурност (военна специалност), работи като адвокат, женен, със син и дъщеря.

15. адв. Петър Зангов (Лясковец)

р. на 4 май 1977 г. (43 г.); завършил висше юридическо образование в СУ „Климент Охридски“ – София, специалност „Право“, адвокат,  женен, с 3 дъщери.

16. Димитър Димитров

На 64 г., историк по образование. В периода 1988-1990 участва в създаването на дисидентските организации „Подкрепа“, „Независимото дружество за правата на човека“ и „Християнски съюз Спасение“, след 1990 г. живее в Лондон и работи в Радио „Свободна Европа“, от 1993 г. представител на ВМРО за Великобритания и Ирландия, след 2001 г. се занимава с издателска и научна дейност в България, член на „Световната монархичаска лига“ и „Western Gools Institute“, Семеен, с три деца – две дъщери и един син, и 4 внуци.

1 Коментар

  1. Добра работа! Но във ВТУ не е така. Ректорът Бонджолов готви тайна заповед за увеличаване на добавките на ректорското и деканските ръководства с по неколко стотин лева на калпак. В ковид криза когато другите Университети нулират или намаляват добавките за длъжност във ВТУ се прави точно обратното. Храна за изборна кампания.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО издигна 105 признати патриоти в гражданската листа

Нашата кампания ще бъде позитивна, декларира Красимир Каракачанов ВМРО представи част от кандидатите си от гражданската листа на партията...

Съветниците от ВМРО в Русе с призив заседанията на Съвета да не се влияят от предстоящите парламентарни избори

В рамките на по-малко от един месец ни предстоят три сесии. Едната от тях е може би най-важната в рамките на календарната...

Красимир Каракачанов: ВМРО не си сменя политиката, Македония няма да влезе в ЕС, ако не се коригира

Не се срамувам от нищо, което съм направил като политик, категоричен е лидерът на ВМРО Най-глупавото е политиците да...

Юлиан Ангелов: Управлението не е самоцел за ВМРО, въпросът е да работим за хората

За нас от ВМРО никога не е било самоцел да участваме на всяка цена в управлението. За нас е важно да има...

Искрен Веселинов: Явяваме се в кампанията със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти

Ние сме решени да се раздадем в тази кампания. Явяваме се със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти пред хората. Ще докажем,...

Александър Сиди: Дебатът за съдебната реформа не трябва да става на улицата

Дебатът за съдебната реформа няма да се реши чрез площадното правосъдие Причина за протестите са и тежките обвинения в...

Сиди: Вярвам, че старозагорци ще подкрепят ВМРО в битката за запазване на работните места в областта

Надявам се, че старозагорци ще подкрепят ВМРО в битката за запазване на работните места в областта, коментира Сиди ВМРО...

Коментари