Начало Парламентарни избори - 2021 ВМРО – Велико Търново събра четата

ВМРО – Велико Търново събра четата

Войводите представиха кандидатите си за народни представители

Със самочувствието за един успешен мандат на ВМРО и след важното решение за самостоятелно участие на предстоящите парламентарни избори, представяме нашата листа.

Това заяви на пресконференция Николай Цонев – председател на предизборния щаб на ВМРО във Велико Търново.

Номиниран за водач на листата е доц. д-р Милен Михов. Той е депутат в сегашния парламент, заместник-председател е на ВМРО и е председател на партийната структура в област Велико Търново. По думите на Цонев номинацията на Михов се дължи, че той до момента е успял да свърши много работа като народен представител от Велико Търново. Всичко това бе отчитано и пред обществеността регулярно. Затова и структурите от областта са номинирали Милен Михов да води листата. Николай Цонев поясни, че е имало също предложения от организации във Велико Търново да води листата председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Но Каракачанов има ангажимента и отговорността към избирателен район Плевен, поясни шефът на предизборния щаб.

На мен се пада честта да представя листата на ВМРО за тези избори за Велико Търново, каза от своя страна водачът доц. Михов. Събрахме четата, заяви той в стилистиката на воеводите.

Листата ще е от 16 кандидати, което е максималният брой по закон. Четвърти избирателен район Велико Търново е 8-мандатен.

Средната възраст на кандидатите е 52 години, включва хора с житейски опит и успешна лична кариера, с трайно присъствие в обществения живот на Велико Търново. Нашата максима „местни, свестни и известни“ се проявява в тази листа, сподели Михов.

Най-младият и най-възрастният в листата са представители на гражданска квота. Най-младият е 29-годишният Пламен Борисов от Свищов. Най-възрастният е инж. Ангел Генов от Павликени – той е на 72 г.

По образователен ценз листата на ВМРО за Велико Търново има 113% висшисти. Това е така, защото има хора с повече от едно висше образование. В листата има един професор, един доцент, трима притежават научната степен доктор, а двама са докторанти, сподели водачът на търновските войводи. Най-много са юристите и учителите, следват лекари, икономисти, университетски преподаватели, технически специалисти и инженери и хора, занимаващи се с медии и издателска дейност. Стремежът ни е бил да излъчим професионалисти в различни сфери, декларира Милен Михов.

Двама от кандидатите са били народни представители, двама са кметовете на общини – Пенчо Чанев – на Златарица и Ангел Генов – на Павликени. Един заместник-кмет на община Велико Търново – Йордан Грозданов, и единадесет действащи и бивши общински съветници.

По думите на доц. Михов всички хора в листата са успешни и са оставили трайна следа в обществено-политическия живот. Една трета от хората не са партийни кандидатури, а са представители на гражданската квота. Поканени са в листите на ВМРО и представители на други политически сили, които подкрепят войводите, като проф. Мирослав Гълъбов – представител н СПС „Защита“.

В нашата листа няма парашутисти и подводничари, т.е. няма хора, „спуснати“ от София, подчерта Михов. Обясни, че процедурата по номиниране е била кристално ясна и прозрачна и кандидатите са избрани в следствие на решения на местните общински организации на ВМРО във Велико Търново. Съставът и подредбата на листата е по решение на областния комитет в Търново и не подлежи на санкция на друг орган. Ние носим отговорността, заяви Михов.

Листата с кандидати за народни представители от ВМРО – Българско национално движение за 4 МИР Велико Търново:

1. доц. д-р Милен Михов –  

2. Пенчо Чанев

На 51 г., образование – висше юридическо, три мандата кмет на Община Златарица (2007-2019), зам.-председател на областния комитет на ВМРО, семеен с двама сина.

3. д-р Юлия Тонкова

На 60 г., висше медицинско образование, дипломиран лекар по „Обща медицина“, „Хомеопатия“ и „Здравна просвета“, тясна специалност „Детски болести“ и магистратура „Здравен мениджмънт“. Зам.-председател на Великотърновския общински съвет. Семейна, с един син и две внучки.

4. Кирил Кирилов (Горна Оряховица)

На 48 г., две висше образования – икономическо и юридическо, общински съветник в Община Горна Оряховица ( семеен, с едно дете).

5. Николай Цонев

р. 8 февруари 1974г. (47 г.), висше образование, магистър, специалност „История и география“, учител, зам.-директор по учебната част на ПМГ „Васил Друмев“ Велико Търново, женен, с един син.

6. проф. д-р Мирослав Гълъбов

На 54 г., областен координатор на Съюз на патриотичните сили „Защита“, Завършил е Висшето военно-морско училище „Н. Вапцаров”. Няколко години е работил в бившия Институт за радиотехническа апаратура, бил е преподавател във Военния университет, преподавател във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, декан на Факултета по математика и информатика в периода 2011-2019 г.. Женен, с две деца.

7. д-р Магдалена Христова – Джикова

р. 25 януари 1963 г. (58 г.), висше медицинско образование, професия – лекар  акушер-гинеколог, работи в областта на онкологията. Семейна, със син и дъщеря, и двама внука.

8. Пламен Борисов (Свищов)

р. 24 май 1991г. (29 г.), висше образование степен „Бакалавър“ в СА „Д. А. Ценов“, специалност „Счетоводство и контрол“. В момента учи за магистърска степен специалност „Режисура“ в Благоевград. Работи като видеограф (снима видеа), неженен.

9. Евгени Коев

Роден 05.08.1965. Образование висше, специалност „История и география“ ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, допълнителна специалност „Мениджмънт и маркетинг“, работи като учител. Председател на ОК на ВМРО Велико Търново, общински съветник. Семеен, с две деца – момче и момиче.
10. инж. Ангел Генов (Павликени)

р. 29 ноември 1948г. (72 г.); завършил висше образование в Машинно-електротехнически институт – София. Работил като инженер – ръководител направление, главен конструктор, кмет на Община Павликени в периода 2007-2011 г . Женен, с две дъщери и една внучка.

11. Йордан Грозданов

5 март 1963г. (57 г.), две висши образования; завършил е СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, специалност „Икономист-застраховател“ и друга магистратура „Управление на европейски проекти“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“; зам.-кмет на Община Велико Търново 2003-2011 г., работи по специалността си като икономист-застраховател, женен, с две дъщери и двама внуци с имена на български царе – Калоян и Самуил.

12. Веселина Йонева – Йорданова

р. 30 януари 1988 г. (33 г.),  майка на 3 деца – две момичета и едно момче, средно образование, управител на обект за бързо хранене, омъжена.

13. д-р Йордан Минчев (Елена)

р. на 14 ноември 1967 г. (53 г.), висше образование по история, доктор по българска история от Великотърновския университет, работи като учител по история, главен учител в СУ „Иван Момчилов“ гр. Елена, неженен.

14. адв. Кирил Станчев

24 юли 1963 г. (57 г.), висше образование – юридическо и национална сигурност (военна специалност), работи като адвокат, женен, със син и дъщеря.

15. адв. Петър Зангов (Лясковец)

р. на 4 май 1977 г. (43 г.); завършил висше юридическо образование в СУ „Климент Охридски“ – София, специалност „Право“, адвокат,  женен, с 3 дъщери.

16. Димитър Димитров

На 64 г., историк по образование. В периода 1988-1990 участва в създаването на дисидентските организации „Подкрепа“, „Независимото дружество за правата на човека“ и „Християнски съюз Спасение“, след 1990 г. живее в Лондон и работи в Радио „Свободна Европа“, от 1993 г. представител на ВМРО за Великобритания и Ирландия, след 2001 г. се занимава с издателска и научна дейност в България, член на „Световната монархичаска лига“ и „Western Gools Institute“, Семеен, с три деца – две дъщери и един син, и 4 внуци.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Северна Македония е добре дошла в ЕС, когато прекрати кражбата на българска история

Северна Македония трябва да изпълни най-малко базовите критерии, които самият Европейски съюз залага за запазване на човешките права в държавата. Когато тези...

Константин Стаев: Маските паднаха в 47-ото Народно събрание

Как да носиш маска в магазин, в който има 5 човека, когато в зала с над 240 няма кой да направи забележка...

Отиде си председателят на „За честта на пагона“ ген. Петър Илиев

ВМРО изказва най-искрени съболезнования по повод кончината на председателя на Национално сдружение на клубовете на запасното войнство „За честта на пагона“ ген. Петър...

Вицепремиер на Косово и еврокомисари се включват в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Вицепремиерът на Република Косово Емилия Реджепи, еврокомисарят по съседство и разширяване Оливер Вархеи, специалният представител на ЕС по диалога Прищина – Белград Мирослав...

Д-р Калин Поповски: Нека извадим от Търговския регистър първо държавните болници

Според д-р Калин Поповски от ВМРО, който е и действащ лекар, ще бъде трудно всички болници в страната да не бъдат вече...

Андрей Слабаков: Образованието е ключово, време е да се справим с неграмотността в Европа

Единствената качествена и дълготрайна инвестиция в бъдещето е чрез културата и образованието. Всякаква друга помощ е само краткотрайно наливане на пари от...

ВАС окончателно забрани пропаганда от „Свидетели на Йехова“ по домовете в Шумен

Върховният административен съд със свое окончателно решение забрани на сектата „Свидетели на Йехова“ да извършва пропаганда по домовете на хората в Шумен.

Коментари