Начало Избори - 2022 ВМРО винаги е била на страната на българския полицай

ВМРО винаги е била на страната на българския полицай

Системата на МВР е затормозена от системни грешки, ниско заплащане и липса на сигурност за служителите

Недокомплектът, хаотичните съкращения и липсата на реална реформа са другите причини, които създават проблеми за цялото общество

Около тези изводи се обединиха съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди на среща, инициирана от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Тя се състоя в офиса на синдиката.

На нея Искрен Веселинов припомни, че ВМРО винаги е била на страната на българския полицай при противопоставянето престъпник – полицай и даде десетки примери, при които депутатите на Организацията са искали законодателни промени за по-голяма защита на униформените служители. Той припомни също, че когато ВМРО е била в парламента, една от първите стъпки за увеличаване на доходите беше в сферата на сигурността.

Съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки подчерта, че на първо място трябва да има мотивация на личния състав, обществена подкрепа и да се гарантира кариерно израстване.

На срещата Александър Сиди повдигна и идеята на ВМРО за доброволни отряди в подкрепа на полицаите, които могат да са голяма помощ, както в борбата с битовата и циганската престъпност, така и при справяне с нелегалната миграция и при предотвратяване на мародерствата, на каквито ставаме свидетели в наводнените села в Карловско.

От СФСМВР поискаха реформа, системата на МВР да бъде щатно обезпечена, а възнагражденията – актуализирани. Заместник-председателят на синдиката Вергил Христов каза, че четири години не е решен проблемът с униформите им, единствено се увеличила бумащината. Според Илия Хрисимов от СФСМВР не е вярно, че 40 души са покровителствали Георги Семерджиев, а това е резултат от скъсаните връзки в системата.

Съпредседателите на ВМРО Джамбазки, Веселинов и Сиди припомниха и специалния фокус, който ВМРО има към реформата в МВР, който трайно е застъпен в програмата на Организацията, а именно:

Борбата с престъпността е основен приоритет за ВМРО.

1. Преструктуриране на МВР, видимо и респектиращо полицейско присъствие във всяко селище.

2. Доброволни отряди на гражданите за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността.

3. Повишаване на качеството на доставяната от МВР услуга сигурност, посредством идентифициране на конкретните потребности на българските граждани по отношение на тяхната лична сигурност, структуриране на достъпа до качествена услуга сигурност и цялостна промяна на начина на планиране и финансиране на политики за обществен ред и сигурност.

4. Утвърждаване (в т.ч. материално и финансово обезпечаване) на единни минимални стандарти за професионално обучение, оборудване, екипировка и време на реакция на служителите в МВР.

5. Повишаване общественото доверие и имиджа на МВР по примера на Българската армия.

6. Разширяване на пределите на неизбежната отбрана и правото за притежание на лично оръжие.

7. Нулева толерантност за контрабандата на горива, цигари, алкохол, наркотици и др., която е в основата на брака между политици и престъпници.

8. Опазването на границите ни и противодействие на имигрантското нашествие са от съдбоносно значение за опазване етническия и верски баланс в обезлюдяваща България:

– Трябва да се положат усилия за политическо урегулиране на конфликтните зони.

– Политиката на „отворените врати“ да се замени с политика на „отблъскване на мигрантския натиск“.

– ЕС трябва да създаде организация за удържане на миграционния натиск отвъд границите на Съюза чрез прилагане на правила, задължаващи търсещите убежище да кандидатстват за статут още преди да преминат външната граница.

– Наложителна е ревизия на Дъблинския регламент и отпадане на механизма търсещите убежище в определена страна от ЕС да бъдат принудително разселвани в други страни от Съюза.

– Страните членки трябва да приемат принципа за принудително връщане на нелегално проникналите мигранти в ЕС обратно в страните на произход.

– Следва да се преосмисли принципа за безусловна, задължителна, икономическа, социална и културна интеграция на търсещите убежище.

ВМРО винаги е била на страната на българския полицай при противопоставянето престъпник – полицай, заяви съпредседателят на партията Искрен Веселинов на среща със Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Той припомни, че когато ВМРО е била в парламента, една от първите стъпки за увеличаване на доходите беше в сферата на сигурността, пише БТА

Съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки каза, че на първо място трябва да има мотивация на личния състав, обществена подкрепа и да се гарантира кариерно израстване. От ВМРО припомниха и инициативата им за  доброволни формирования към МВР. 

От СФСМВР поискаха реформа, системата на МВР да бъде щатно обезпечена, а възнагражденията – актуализирани. Заместник-председателят на синдиката Вергил Христов каза, че четири години не е решен проблемът с униформите им, единствено се увеличила бумащината. Според Илия Хрисимов от СФСМВР не е вярно, че 40 души са покровителствали Георги Семерджиев, а това е резултат от скъсаните връзки в системата. 

Последни Новини

В препълнена зала ВМРО закри кампанията си в Сандански

ВМРО закри предизборната си кампания в Сандански пред членове и симпатизанти на Организацията в Пиринския край. В препълнената зала водачът на листата...

Доц. Милен Михов: Галопиращата инфлация, непозната от времето на Жан Виденов, изяжда парите на хората

Чака ни управление, основано или на безпринципна коалиция, или триумф на задкулисието Доц. д-р Милен Михов за предстоящите парламентарни...

Александър Сиди: ГЕРБ и „Промяната“ готвят кабинет, използвайки „Възраждане“ за плашило

Убеден съм, че ВМРО ще се върне в Парламента, защото в България все още има място за интелигентен и грамотен патриотизъм, коментира...

Искрен Веселинов: Поругаването на българския химн от македонските запалянковци показва доколко РСМ е готова за членство в ЕС

Енергийната криза е резултат от сбъркана политика Поругаването на българския химн от македонските запалянковци по време на футболния мач...

Александър Сиди: На изборите хората ще накажат лицемерието и безхаберието на доскорошните управляващи

Съпредседателят на ВМРО - БНД Александър Сиди не спести пред медиите в Стара Загора тежки думи по адрес на управлявалите през последната година...

Юлиан Ангелов: ВМРО предлага нова пенсионна формула 61/31

ВМРО ще предложи нова пенсонна формула – 61/31. 61 години като възраст за пенсиониране и за жени, и за мъже и 31...

Искрен Веселинов: В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота

В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота, каза в „Денят на живо с Наделина Анева по Нова нюз съпредседателят на...

Коментари