Начало Избори - 2022 ВМРО винаги е била на страната на българския полицай

ВМРО винаги е била на страната на българския полицай

Системата на МВР е затормозена от системни грешки, ниско заплащане и липса на сигурност за служителите

Недокомплектът, хаотичните съкращения и липсата на реална реформа са другите причини, които създават проблеми за цялото общество

Около тези изводи се обединиха съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди на среща, инициирана от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Тя се състоя в офиса на синдиката.

На нея Искрен Веселинов припомни, че ВМРО винаги е била на страната на българския полицай при противопоставянето престъпник – полицай и даде десетки примери, при които депутатите на Организацията са искали законодателни промени за по-голяма защита на униформените служители. Той припомни също, че когато ВМРО е била в парламента, една от първите стъпки за увеличаване на доходите беше в сферата на сигурността.

Съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки подчерта, че на първо място трябва да има мотивация на личния състав, обществена подкрепа и да се гарантира кариерно израстване.

На срещата Александър Сиди повдигна и идеята на ВМРО за доброволни отряди в подкрепа на полицаите, които могат да са голяма помощ, както в борбата с битовата и циганската престъпност, така и при справяне с нелегалната миграция и при предотвратяване на мародерствата, на каквито ставаме свидетели в наводнените села в Карловско.

От СФСМВР поискаха реформа, системата на МВР да бъде щатно обезпечена, а възнагражденията – актуализирани. Заместник-председателят на синдиката Вергил Христов каза, че четири години не е решен проблемът с униформите им, единствено се увеличила бумащината. Според Илия Хрисимов от СФСМВР не е вярно, че 40 души са покровителствали Георги Семерджиев, а това е резултат от скъсаните връзки в системата.

Съпредседателите на ВМРО Джамбазки, Веселинов и Сиди припомниха и специалния фокус, който ВМРО има към реформата в МВР, който трайно е застъпен в програмата на Организацията, а именно:

Борбата с престъпността е основен приоритет за ВМРО.

1. Преструктуриране на МВР, видимо и респектиращо полицейско присъствие във всяко селище.

2. Доброволни отряди на гражданите за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността.

3. Повишаване на качеството на доставяната от МВР услуга сигурност, посредством идентифициране на конкретните потребности на българските граждани по отношение на тяхната лична сигурност, структуриране на достъпа до качествена услуга сигурност и цялостна промяна на начина на планиране и финансиране на политики за обществен ред и сигурност.

4. Утвърждаване (в т.ч. материално и финансово обезпечаване) на единни минимални стандарти за професионално обучение, оборудване, екипировка и време на реакция на служителите в МВР.

5. Повишаване общественото доверие и имиджа на МВР по примера на Българската армия.

6. Разширяване на пределите на неизбежната отбрана и правото за притежание на лично оръжие.

7. Нулева толерантност за контрабандата на горива, цигари, алкохол, наркотици и др., която е в основата на брака между политици и престъпници.

8. Опазването на границите ни и противодействие на имигрантското нашествие са от съдбоносно значение за опазване етническия и верски баланс в обезлюдяваща България:

– Трябва да се положат усилия за политическо урегулиране на конфликтните зони.

– Политиката на „отворените врати“ да се замени с политика на „отблъскване на мигрантския натиск“.

– ЕС трябва да създаде организация за удържане на миграционния натиск отвъд границите на Съюза чрез прилагане на правила, задължаващи търсещите убежище да кандидатстват за статут още преди да преминат външната граница.

– Наложителна е ревизия на Дъблинския регламент и отпадане на механизма търсещите убежище в определена страна от ЕС да бъдат принудително разселвани в други страни от Съюза.

– Страните членки трябва да приемат принципа за принудително връщане на нелегално проникналите мигранти в ЕС обратно в страните на произход.

– Следва да се преосмисли принципа за безусловна, задължителна, икономическа, социална и културна интеграция на търсещите убежище.

ВМРО винаги е била на страната на българския полицай при противопоставянето престъпник – полицай, заяви съпредседателят на партията Искрен Веселинов на среща със Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Той припомни, че когато ВМРО е била в парламента, една от първите стъпки за увеличаване на доходите беше в сферата на сигурността, пише БТА

Съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки каза, че на първо място трябва да има мотивация на личния състав, обществена подкрепа и да се гарантира кариерно израстване. От ВМРО припомниха и инициативата им за  доброволни формирования към МВР. 

От СФСМВР поискаха реформа, системата на МВР да бъде щатно обезпечена, а възнагражденията – актуализирани. Заместник-председателят на синдиката Вергил Христов каза, че четири години не е решен проблемът с униформите им, единствено се увеличила бумащината. Според Илия Хрисимов от СФСМВР не е вярно, че 40 души са покровителствали Георги Семерджиев, а това е резултат от скъсаните връзки в системата. 

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари