Начало Блог ВМРО - Враца: Демографският проблем се нуждае от решение

ВМРО – Враца: Демографският проблем се нуждае от решение

В листата на ВМРО – Враца, която се оглавява от народния представител Красимир Богданов, са включени дванадесет представители от различни гилдии и професии.

Нашият лист е от изцяло хора от региона. Няма парашутисти, няма изпратени от партийни централи от други места. Един прекрасен баланс между членове на ВМРО и представители на гражданската квота – все хора, свързани с патриотичната идея и с богат опит дори в местната власт. Имаме представители на лекарското съсловие, учители, журналисти, хора от бизнеса. Патриотизмът не е нито десен, нито ляв. Има и хора, имали ангажименти с политически формации – такъв е бившият кмет на община Роман, както и д-р Георги Комитски. Събрахме палитра, различна такава, но сме обединени с цел доброто бъдеще на врачанския край.

Това заяви за БНР – Видин народният представител от ВМРО и водач на листата във Враца Красимир Богданов. За него може да гласувате с бюлетина № 1.

– Политиката, която обещавате на гражданите?

– С участието ни в настоящето НС и управлението на страната успяхме да пречупим тази негативна тенденция на Северозапада да се гледа като колония, дива провинция. Самият факт, че дълго чаканите инфраструктурни проекти, които да бъдат в нашия регион, вече се превръщат в държавна политика – пътят Ботевград-Мездра и Видин-Ботеград. Това дава огромен потенциал на нашия регион. Съществена промяна виждаме в отношение на ядрената енергетика. Ние държахме новата ядрена мощност да бъде на площадката на АЕЦ „Козлодуй“. Искаме инвестиции в региона. Не забравяме политиките към обикновения човек – продължаваме с действията за повишаване на доходите. Увеличихме работните заплати в различни сектори. Успяхме и по отношение на пенсиите да постигнем неща, които изглеждаха неизпълними. Сега сме си поставили други амбициозни задачи – средната пенсия 700 лева, а средната минималната работа заплата – минимум 2000 лева за страната. Продължаваме работата по въвеждане на изцяло детски градини и детски надбавки за всяко българско дете

– Какви са проблемите на хората във Враца?

– Проблемът е демографски. Община Враца намалява всяка година с над 2 хиляди души. За да успеят хората да имат доверие в нашия регион, доходите трябва да бъдат по-сериозни, бизнесът трябва да се обърне към тях повече, инвестициите да нарастват. Културата също е важна, не по-малко важно е образованието. Търсим баланс в решенията за образователната система в областта. Важни са професиите, които дават средното образование, но учителското съсловие застарява. Има проблеми с медицинските грижи, проблемите с болниците в региона. Аз лично съм поемал ангажименти, лобирал съм пред Здравното министерство за Врачанската и Видинската болница. Това са неща, които трябва да бъдат приоритет на всяка партия.

– Защо ВМРО избра да участва самостоятелно на изборите?

– Нашето решение беше предизвестено. Възникна проблем – нашият имидж пострада, претърпяхме щети, а причината са грешни действия на наши партньори. Ние бяхме градивна част в управлението, в основата на Обединени патриоти. Направихме предложения, които са част от законодателството на страната. Същевременно понесохме негативно отношение, което се отразява на процентите. Ако допускаме грешки, нека да търпим отговорност за това, което ние сме направили. Много хора, различни хора, продължават да ни подкрепят. Това се вижда от гражданската квота, която обединява родолюбци, мислещи за независимост и доброто име на България. На евроизборите ни даваха около 4 %, а ние направихме почти 8. Такива са ми и прогнозите. 

Другите участници в листа на ВМРО – Враца са д-р Георги Комитски, който е началник на отделението по ортопедия и травматология във врачанската болница „Христо Ботев“, Робертино Маринов, който е заместник областен управител на Враца, д-р Емил Младенов, инж. Красимир Петков, Даниела Нинова, Светлозар Лазаров, Мирослав Гетов, Цветанка Манова, д-р Николай Данчов, Румяна Витньова и Момчил Янков.

Водач на ВМРО за Монтана и за Видин е Димитър Чукарски.

Целия разговор слушайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари