Начало По места ВМРО в Казанлък отбеляза 110 години от кончината на Даме Груев

ВМРО в Казанлък отбеляза 110 години от кончината на Даме Груев

Българският идеал за обединение още не е постигнат и това са наш дълг и цел и днес. С тези думи Чавдар Ангелов, лидер на ВМРО в Казанлък, се обърна към патриоти и съмишленици, събрали се в храм „Св. Троица“ да почетат с панихида 110-ата годишнина от смъртта на Дамян Груев.

Дамаян или както е по-популярен Даме Груев е сред основоположниците на ВМРО и най-сърцатия революционер на организацията, наричан „волята на ВМРО“, пише местната информационна агенция kazanlak.com.

Медията потърси за коментар по актуални теми Антон Андонов, организатор на ВМРО за Стара Загора, Хасково и Кърджали, отбелязвайки, че опората на историята и българските герои са в сърцевината на идеологията и на съвременните последователи на Дамян Груев – днешните войводи от ВМРО.

Андонов направи паралел между времената на борба за национално освобождение и обединени и днешния ден. По думите му българите са роби в собствената си държава – пенсионерите живеят със средства под прага на социалния минимум, налице е заплаха да се превърнем в малцинство заради нелегалните имигранти, които биват вкарвани в България.

Според него е нужно да се гарантират реда и сигурността в България, особено предвид геополитическата обстановка, визирайки османистката политика, водена от Ердоган в Турция.

Имахме 24 години да си сложим държавата в ред, идва нашето време, категоричен бе Андонов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари