Начало Избори - 2022 ВМРО в Мелник: Младежкият дух е това, което държи Организацията през годините...

ВМРО в Мелник: Младежкият дух е това, което държи Организацията през годините жива!

Източник: БГНЕС

Националният младежки комитет на ВМРО организира събрание в Мелник във връзка с предстоящите парламентарни избори на 2 октомври и годишнината от смъртта на великия водач на Организацията Тодор Александров.

На срещата присъстваха и съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов, както и членът на ръководството доц. д-р Милен Михов.

По време на срещата бяха очертани няколко важни теми, върху които трябва да се обърне фокус в предстоящата кампания: демографската криза, икономическото развитие, социалните неравенства, етническата маргинализация, националната сигурност.

Младежите на ВМРО се обединиха около идеята, че на тази кампания трябва да покажат, че България има нужда нормалността, диалогът и обединението около основните проблеми да бъдат на преден план, за да може страната ни да излезе от политическата криза, в която се намира последната година и половина.

Българският представител Ангел Джамбазки заяви, че нямаме нищо национално! ВМРО може обаче да върне България на българите!

Живеем в турбулентно време, ние трябва да подсигурим ВМРО да е в обществено-политическия живот. Не бъдете инертни! Трябва да има повече активност, желание за битка, категоричен бе Джамбазки.

Младежкият дух е това, което държи ВМРО през годините, каза съпредседателят на ВМРО Александър Сиди.

Искрен Веселинов – съпредседател на ВМРО сподели пред младежите, че живеем в свят на подмяна на всичко истинско. Нормалността, която всеки търси беше зачеркната, за да си вкарат в травматична ситуация на емоционални избори, избори на омраза. ВМРО беше в ролята на обект на омраза, ние не изнасяхме на никого геополитически. Ние бяхме организация, неизгодна, която трябваше да бъде унищожена и да бъде премахната от взимането на решения, сподели Веселинов.

Има автентичен патриотизъм, има просветен – ВМРО е символ на него, но има и такива, които искат да затапят патриотичното пространство. Аз смятам, че чрез нашите усилия отново патриотизмът ще е водещ, категоричен бе Веселинов.

В завършек на срещата доц. д-р Милен Михов изнесе лекция пред младежите за живота и делото на некоронования крал на македонските българи – Тодор Александров.

Последни Новини

Джамбазки заяви пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка

Пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка. То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления...

Контрера: Преведохме София през тежки кризи, няма да допуснем да изпадне в хаос

ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който да не допусне София да изпадне в хаос. Въпреки...

Русенското село Червена вода бе домакин на седмия Комитски събор

В село Червена вода се проведе седмото издание на традиционния Комитски събор, организиран от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта...

Каракачанов: Политическа формула „Орбан“ – това ни трябва в България!

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.09.2023 г.  Кандидатурата на Карлос Контрера...

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Коментари