Начало Парламентарни избори - 2021 ВМРО в Перник избра да закрие кампанията си почитайки медиците, които са...

ВМРО в Перник избра да закрие кампанията си почитайки медиците, които са на първа линия в борбата коронавируса

Д-р Султанка Петрова, водач на листата на ВМРО, избра да закрие предизборната си кампания в 14 МИР Перник с израз на благодарност и респект към труда на медиците, застанали на първа линия в борбата срещу ковид пандемията.

Благодаря на тези хора. Дълбок поклон, защото на някои места чух да се коментира как няма пандемична обстановка и как в България няма ковид. Моят племенник от 10 дни се бори за живота си в една от софийските болници в ковид отделение. Време е наистина да бъдем много отговорни и  да разберем, че ако ние самите не спазваме мерките, няма как да се справим с пандемичната обстановка. Виждаме, че третата вълна е изключително тежка и поразява много млади хора, около 80% от тях са между 30 и 50 години. Много е тежка обстановката в момента. Призовавам да бъдем отговорни, да обичаме България и да проявим благодарност към лекарите, медицинските екипи и хората, които денонощно работят да спасят здравето на нас и нашите близки. Те заслужават уважение, толерантност и знак на благодарност, заяви д-р Султанка Петрова.

Плакети „Достойнство и чест“ получиха директорите на МБАЛ „Рахила Ангелова“ и на Регионалната здравна инспекция.

Бихме искали да благодарим на Вас и на Вашия екип за професионализма и за отговорността, с която работите в тази тежка обстановка. Всички полагаме усилия, но най-големите усилия, които се полагат са от Вас. Моля Ви, предайте на вашите колеги и на целия персонал „много голямо благодаря“ за Вашия денонощен труд, затова че пренебрегнахте Вашите семейства и Вашите близки в името на доброто и на здравето на хората от град Перник и региона, заяви водачът на пернишката листа на ВМРО при връчването на плакетите.

Благодаря Ви от мое име и от името на колегите. Всеки един такъв жест за нас е изключителен важен. Времената са трудни, вече една година сме в тази пандемия. Това ни мотивира и ни дава нови сили, заяви директорът на пернишката болница Анатоли Митов.

Профилактиката е мощно оръжие в решаването на всеки здравен проблем, а това прави специалистите, ангажирани с тази дейност, много важни, подчерта д-р Петрова.

През годините не се оценяваше достатъчно много ролята на здравния инспектор и на всички колеги, които работят в профилактичната мрежа, но тази пандемия ни отвори очите и показа колко е важна, включително и профилактиката в тези моменти, съвместната работа между регионалните здравни инспекции и лечебните заведения, защото всички дейности, които в момента се извършват, те се извършват в координация и комуникация между институциите, обясни Султанка Петрова.

Хората от РЗИ и всички, занимаващи се с профилактика и лечение, действително заслужават фокус в момента. Усилията са огромни, благородни, насочени към здравето на обществото и аз Ви благодаря от свое име и от името на инспекцията, че правите този жест към нас. Права сте напълно. Съгласен съм с две неща – профилактиката води до по-здрави хора и че действително пандемията, на фона на всички неща, които донесе, поне даде възможност да се сплотим като колеги най – вече, а ако щете и като хора, за да се справим с нея. Защото само сплотени можем да се справим с нея, сподели от своя страна директорът на РЗИ – Перник д-р Александър Златанов.

 Водачът на листата на ВМРО отиде да засвидетелства личната си и партийна признателност и на медиците от белодробната болница в Перник.

Това е един плакет „Достойнство и чест“, който се надявам да съхранявате във Вашия кабинет и да предадете на колегите, на сестрите и на целия медицински персонал, че ние заставаме зад Вас и желаем от сърце на Вас и Вашите семейства здраве! И борейки се за живота на хората, дано Бог Ви дари Вас със здраве, за да може да помагате. С тези думи Петрова се обърна към д-р Величка Кадийска – управител на СБАЛБ – Перник.

И ние благодарим. Това е награда за целия екип, защото без него борбата с коронавируса е невъзможна. Обществото добре ги познава – това са нашите пулмолози – д-р Боянов, д-р Галина Петрова, д-р Стефанов, д-р Коцева, д-р Николова, д-р Славова, аз и всички професионалисти по здравни грижи и санитари. На днешния ден – 02.04., само че преди една година, бяха изписани първите пациенти, които приехме на 18 март. Това са първите приети и лекувани пациенти в нашата болница с коронавирус, така че датата е знаменателна – една година от началото на пандемията, благодари от своя страна д-р Кадийска.

На финала на своята кампания д-р Султанка Петрова каза, че е успяла да се срещне с много хора, които са ѝ дали допълнителен заряд за работа в полза на каузата на ВМРО.

Бяхме посрещнати с усмивки и всички материали, които раздавахме бяха приети с голямо удовлетворение. Бих искала да благодаря на всички тези хора, които ни подкрепят и да им напомня, че ние имаме нужда от подкрепа точно в този момент, за да може ВМРО да продължи да върви напред и да продължи да изпълнява своите ангажименти и задачи, които искаме да изпълним в 45-ото НС, заяви водачът на листата на ВМРО в 14 МИР Перник.

Кандидатите на ВМРО поискаха подкрепата на избирателите за силна България, позована на християнските ценности и семейството, на традициите, на духовността и знанието, защото сме благословени да живеем в рая на Земята, който трябва да съхраним и предадем на децата и внуците си.

Гласувайте с № 1, защото това е партията, която се бори за нормалността в България. Не на джендърството, не на 237-мия пол, не на македонизма, родител-1, 2 и т.н., в България има майка и татко и има християнско семейство – православието – това, което ни е спасило през вековете. Призовавам да гласувате с № 1 – защото това са патриотите и нека да има патриоти в България, те са най-истинските, заяви Десислав Банков – кандидат от пернишката листа на ВМРО.

Ние имаме много с какво да се гордеем и нека не забравяме, че България създадена от хан Аспарух, но българският дух е увенчан от Кирил и Методий, завърши д-р Султанка Петрова.

Видео >>>

България над всичко!
България над всичко!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО пред КЕВР: Не на повишаването на цените на тока и парното!

Спрете износа на евтина електроенергия и блокирайте Зелената сделка! Не обричайте българите на бедност! С тези искания ВМРО блокира...

ВМРО излиза на протест срещу плануваното увеличение на парното и тока

 На 28 май 2022 г. (събота) от 13.00 ч. пред сградата на КЕВР (София, бул. „Дондуков“ № 8-10) ВМРО излиза на протест...

Джамбазки: Еди Рама ще поиска разделяне на Албания и РС Македония в преговорите с ЕС

Албанският министър-председател Еди Рама ще направи изявление за разделяне на Албания и Република Северна Македония в процеса на преговори за присъединяването на...

Карлос Контрера: Трябва да се приеме закон за погребално обредната дейност

Относно протестите на столичния транспорт, Контрера отрече да има нещо общо с протестиращите, но подкрепя тяхното недоволство Целият проблем...

В Мездра и Кула приеха декларации в подкрепа на българската кауза в Македония

Общинските съвети в Мездра, обл. Враца и Кула, обл. Видин приеха декларации, настояващи България да не променя изискванията си към РС Македония...

Слабаков за РСМ: Нямам намерение да подарявам историята на България на друга държава

Българският представител от ВМРО в Групата на Европейските консерватори и реформисти заяви в свое изказване в Европейския парламент, че РС Македония, докато...

Красимир Каракачанов: „Промяната“ е гола, боса и некадърна

Уважаеми българи, Промяната е гола, боса и некадърна и го изпитваме на гърба си, всеки един от нас плаща цената, казва д-р...

Коментари