Начало Парламентарни избори - 2021 ВМРО в Перник избра да закрие кампанията си почитайки медиците, които са...

ВМРО в Перник избра да закрие кампанията си почитайки медиците, които са на първа линия в борбата коронавируса

Д-р Султанка Петрова, водач на листата на ВМРО, избра да закрие предизборната си кампания в 14 МИР Перник с израз на благодарност и респект към труда на медиците, застанали на първа линия в борбата срещу ковид пандемията.

Благодаря на тези хора. Дълбок поклон, защото на някои места чух да се коментира как няма пандемична обстановка и как в България няма ковид. Моят племенник от 10 дни се бори за живота си в една от софийските болници в ковид отделение. Време е наистина да бъдем много отговорни и  да разберем, че ако ние самите не спазваме мерките, няма как да се справим с пандемичната обстановка. Виждаме, че третата вълна е изключително тежка и поразява много млади хора, около 80% от тях са между 30 и 50 години. Много е тежка обстановката в момента. Призовавам да бъдем отговорни, да обичаме България и да проявим благодарност към лекарите, медицинските екипи и хората, които денонощно работят да спасят здравето на нас и нашите близки. Те заслужават уважение, толерантност и знак на благодарност, заяви д-р Султанка Петрова.

Плакети „Достойнство и чест“ получиха директорите на МБАЛ „Рахила Ангелова“ и на Регионалната здравна инспекция.

Бихме искали да благодарим на Вас и на Вашия екип за професионализма и за отговорността, с която работите в тази тежка обстановка. Всички полагаме усилия, но най-големите усилия, които се полагат са от Вас. Моля Ви, предайте на вашите колеги и на целия персонал „много голямо благодаря“ за Вашия денонощен труд, затова че пренебрегнахте Вашите семейства и Вашите близки в името на доброто и на здравето на хората от град Перник и региона, заяви водачът на пернишката листа на ВМРО при връчването на плакетите.

Благодаря Ви от мое име и от името на колегите. Всеки един такъв жест за нас е изключителен важен. Времената са трудни, вече една година сме в тази пандемия. Това ни мотивира и ни дава нови сили, заяви директорът на пернишката болница Анатоли Митов.

Профилактиката е мощно оръжие в решаването на всеки здравен проблем, а това прави специалистите, ангажирани с тази дейност, много важни, подчерта д-р Петрова.

През годините не се оценяваше достатъчно много ролята на здравния инспектор и на всички колеги, които работят в профилактичната мрежа, но тази пандемия ни отвори очите и показа колко е важна, включително и профилактиката в тези моменти, съвместната работа между регионалните здравни инспекции и лечебните заведения, защото всички дейности, които в момента се извършват, те се извършват в координация и комуникация между институциите, обясни Султанка Петрова.

Хората от РЗИ и всички, занимаващи се с профилактика и лечение, действително заслужават фокус в момента. Усилията са огромни, благородни, насочени към здравето на обществото и аз Ви благодаря от свое име и от името на инспекцията, че правите този жест към нас. Права сте напълно. Съгласен съм с две неща – профилактиката води до по-здрави хора и че действително пандемията, на фона на всички неща, които донесе, поне даде възможност да се сплотим като колеги най – вече, а ако щете и като хора, за да се справим с нея. Защото само сплотени можем да се справим с нея, сподели от своя страна директорът на РЗИ – Перник д-р Александър Златанов.

 Водачът на листата на ВМРО отиде да засвидетелства личната си и партийна признателност и на медиците от белодробната болница в Перник.

Това е един плакет „Достойнство и чест“, който се надявам да съхранявате във Вашия кабинет и да предадете на колегите, на сестрите и на целия медицински персонал, че ние заставаме зад Вас и желаем от сърце на Вас и Вашите семейства здраве! И борейки се за живота на хората, дано Бог Ви дари Вас със здраве, за да може да помагате. С тези думи Петрова се обърна към д-р Величка Кадийска – управител на СБАЛБ – Перник.

И ние благодарим. Това е награда за целия екип, защото без него борбата с коронавируса е невъзможна. Обществото добре ги познава – това са нашите пулмолози – д-р Боянов, д-р Галина Петрова, д-р Стефанов, д-р Коцева, д-р Николова, д-р Славова, аз и всички професионалисти по здравни грижи и санитари. На днешния ден – 02.04., само че преди една година, бяха изписани първите пациенти, които приехме на 18 март. Това са първите приети и лекувани пациенти в нашата болница с коронавирус, така че датата е знаменателна – една година от началото на пандемията, благодари от своя страна д-р Кадийска.

На финала на своята кампания д-р Султанка Петрова каза, че е успяла да се срещне с много хора, които са ѝ дали допълнителен заряд за работа в полза на каузата на ВМРО.

Бяхме посрещнати с усмивки и всички материали, които раздавахме бяха приети с голямо удовлетворение. Бих искала да благодаря на всички тези хора, които ни подкрепят и да им напомня, че ние имаме нужда от подкрепа точно в този момент, за да може ВМРО да продължи да върви напред и да продължи да изпълнява своите ангажименти и задачи, които искаме да изпълним в 45-ото НС, заяви водачът на листата на ВМРО в 14 МИР Перник.

Кандидатите на ВМРО поискаха подкрепата на избирателите за силна България, позована на християнските ценности и семейството, на традициите, на духовността и знанието, защото сме благословени да живеем в рая на Земята, който трябва да съхраним и предадем на децата и внуците си.

Гласувайте с № 1, защото това е партията, която се бори за нормалността в България. Не на джендърството, не на 237-мия пол, не на македонизма, родител-1, 2 и т.н., в България има майка и татко и има християнско семейство – православието – това, което ни е спасило през вековете. Призовавам да гласувате с № 1 – защото това са патриотите и нека да има патриоти в България, те са най-истинските, заяви Десислав Банков – кандидат от пернишката листа на ВМРО.

Ние имаме много с какво да се гордеем и нека не забравяме, че България създадена от хан Аспарух, но българският дух е увенчан от Кирил и Методий, завърши д-р Султанка Петрова.

Видео >>>

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари