Начало Циганският въпрос ВМРО в помощ на с. Радомирци срещу циганските набези

ВМРО в помощ на с. Радомирци срещу циганските набези

В Радомирци са пропищели от набезите на цигански фамилии, които тероризират населението. Местният цигански тартор е Георги Костов Георгиев, който има 13 влезли в сила присъди, последните 5 от които са пробации. 42-годишният Георгиев е лежал в затвора за изнасилване и кражби.

Селото се намира на територията на плевенската община Червен бряг. Местните са потърсили помощ от представители на ВМРО за справяне с циганския терор.

От партията се ангажираха да търсят съдействие от областния управител на Плевен, както и на ниво Плевенски окръжен съд и Областна дирекция на МВР, тъй като селският кмет Петьо Йотов, който управлява 5-ти мандат (20 години), няма желание да се справи с проблемите.

На проблемите на хората е откликнало и общинското ръководство на ВМРО – Червен бряг в лицето на адвокат Цветелин Цветанов, общински ръководител на структурата. По думите му в селото ще бъде изградена структура на партията, която ще бъде в постоянен контакт с местните.

Ако въпросът не намери решение на областно ниво, ще бъде поставен на национално, заяви Калин Поповски, областен лидер на ВМРО – Плевен.

72-годишният Цветан Стойков, жител на Радомирци, разказа за кошмара, в който живее. Домът му няма прозорци и врати, тъй като те са многократно разбивани от циганите. „Такова тегло не съм теглил. Аз нямам одеяла, нямам завивки, нямам дрехи. Зад вратата държа вила, до леглото – брадва, под възглавницата – нож. България 500 години е била под турско робство. Сега дойде ред – в демократичното време, да ни унищожават циганите”, сподели той.

Човекът разкри, че дрехите на гърба му са подарени от съседи – всичко се задигало от мургавите обитатели на селото, които са 50% от всички 1 800 жители. Мъжът е бил 30 години шофьор, живее с пенсия от 150 лева.

Потърпевша от местните апаши е и 70-годишната Петра Тодорова, която през зимата живее в София, а през лятото – в селото. Миналото лято разбили дома ѝ 8 пъти. Взели всичко, което са могли – ракия, котли, желязо и съсекли кравата ѝ. Изтърбушили тавана и вратите ѝ. Жената вече не заключва, за да не разбиват. Такава е практиката и на съседите ѝ.

Сред потърпевшите е и Мирослав Костов, който държи хранителен магазин в селото. Кандидати за продавачки обаче вече нямало, защото циганите грабели стоката и бягали, без да плащат.

Хората в селото живеят в постоянен страх и ужас. Търсейки изход от ситуацията, дори оставяли надписи от рода на: „Ползвайте, но не рушете!”, за да не разбиват домовете им. „Така си кореспондират местните с престъпния свят”, коментира председателят на ВМРО – Червен бряг адв. Цветанов. Според него последователните пробации, на които е осъден местният тартор, са правен абсурд.

Жителите на Радомирци са научили от изданието на ВМРО „България“ за начинанието на партията срещу битовата престъпност и в подкрепа на хората „Пазим теб, пазим закона“.

Повече по темата – рубрика „Циганският въпрос“

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари