Начало Циганският въпрос ВМРО в помощ на с. Радомирци срещу циганските набези

ВМРО в помощ на с. Радомирци срещу циганските набези

В Радомирци са пропищели от набезите на цигански фамилии, които тероризират населението. Местният цигански тартор е Георги Костов Георгиев, който има 13 влезли в сила присъди, последните 5 от които са пробации. 42-годишният Георгиев е лежал в затвора за изнасилване и кражби.

Селото се намира на територията на плевенската община Червен бряг. Местните са потърсили помощ от представители на ВМРО за справяне с циганския терор.

От партията се ангажираха да търсят съдействие от областния управител на Плевен, както и на ниво Плевенски окръжен съд и Областна дирекция на МВР, тъй като селският кмет Петьо Йотов, който управлява 5-ти мандат (20 години), няма желание да се справи с проблемите.

На проблемите на хората е откликнало и общинското ръководство на ВМРО – Червен бряг в лицето на адвокат Цветелин Цветанов, общински ръководител на структурата. По думите му в селото ще бъде изградена структура на партията, която ще бъде в постоянен контакт с местните.

Ако въпросът не намери решение на областно ниво, ще бъде поставен на национално, заяви Калин Поповски, областен лидер на ВМРО – Плевен.

72-годишният Цветан Стойков, жител на Радомирци, разказа за кошмара, в който живее. Домът му няма прозорци и врати, тъй като те са многократно разбивани от циганите. „Такова тегло не съм теглил. Аз нямам одеяла, нямам завивки, нямам дрехи. Зад вратата държа вила, до леглото – брадва, под възглавницата – нож. България 500 години е била под турско робство. Сега дойде ред – в демократичното време, да ни унищожават циганите”, сподели той.

Човекът разкри, че дрехите на гърба му са подарени от съседи – всичко се задигало от мургавите обитатели на селото, които са 50% от всички 1 800 жители. Мъжът е бил 30 години шофьор, живее с пенсия от 150 лева.

Потърпевша от местните апаши е и 70-годишната Петра Тодорова, която през зимата живее в София, а през лятото – в селото. Миналото лято разбили дома ѝ 8 пъти. Взели всичко, което са могли – ракия, котли, желязо и съсекли кравата ѝ. Изтърбушили тавана и вратите ѝ. Жената вече не заключва, за да не разбиват. Такава е практиката и на съседите ѝ.

Сред потърпевшите е и Мирослав Костов, който държи хранителен магазин в селото. Кандидати за продавачки обаче вече нямало, защото циганите грабели стоката и бягали, без да плащат.

Хората в селото живеят в постоянен страх и ужас. Търсейки изход от ситуацията, дори оставяли надписи от рода на: „Ползвайте, но не рушете!”, за да не разбиват домовете им. „Така си кореспондират местните с престъпния свят”, коментира председателят на ВМРО – Червен бряг адв. Цветанов. Според него последователните пробации, на които е осъден местният тартор, са правен абсурд.

Жителите на Радомирци са научили от изданието на ВМРО „България“ за начинанието на партията срещу битовата престъпност и в подкрепа на хората „Пазим теб, пазим закона“.

Повече по темата – рубрика „Циганският въпрос“

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ВМРО доказа, че е най-голямата формация в патриотичното пространство

В патриотичното пространство ВМРО доказа, че е най-голямата политическа формация ВМРО е най-голямата политическа формация в патриотичното пространство и...

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак. Така кандидатът от гражданската...

Боян Чуков: Изборните резултати в Турция трябва да бъдат касирани

Когато има избори в България и има избирателни секции в Турция, се повтаря едно и също. Това не е изненада. Не е...

Джамбазки: Заради изборните нарушения в Турция ДПС получи два мандата допълнително

В петък ВМРО поиска касиране на вота от турската държава Поискахме изборите в Турция да бъдат касирани, защото бяха...

191 години от рождението на Филип Тотю

ВМРО - Русе и ВМРО - Две могили отдадоха заслужена почит на войводата Филип Тотю. В събота се навършиха 191 години от...

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Коментари