Начало Блог ВМРО: Долу ръцете от решението за архива

ВМРО: Долу ръцете от решението за архива

 

Областният управител на Благоевград Муса Палев изобщо не трябва да си помисля да връща решението на Общинския съвет на Благоевград за архива, защото то е напълно законосъобразно. Ако все пак го направи, досегашните протести срещу назначаването му ще му се сторят като закачка.

 

Това заяви заместник – председателят на ВМРО Ангел Джамбази във връзка с атаката на неправителствени организации срещу решението на Общинския съвет на Благоевград да се закупи уникален архив на революционното движение на българите от Македония и Одринско.

 

Областният управител има отношение към законосъобразността на решението, а не към неговата целесъобразност. На второ място: решението било неправомерно според този „фалшив обществен съвет”, тъй като било свързано с някакви политически намерения и отношения на ВМРО, коментира Джамбазки.
 

Реакцията на тези македонистки организации, по думите му, е пълна глупост, защото политическите дейности на ВМРО се осъществявават на политическата сцена, а историческата мисия и задача на организация е да продължи 120-годишното дело на ВМРО и да завърши националното обединение.

 

Решението на кмета на Благоевград и на Общинският съвет е изключително родолюбиво и патриотично и от ВМРО само можем да поздравим тези хора, че са свършили нещо добро за държавата. Архивът е безценен – той доказва недвусмислено българският характер, произход и самосъзнание на населението във Вардарска Македония и на дейците на това движение: Тодор Александров, Яне Сандански, Иван Михайлов, Панчо Михайлов, Васил Чакаларов, подчерта Джамбазки.

 

Затова разни такива македонисти и останали издънки в областта искат да осуетят това решение и се опитват да попречат на изключително родолюбиво дело, категоричен бе заместник – председателят на ВМРО.
 

Всъщност тяхната крайна цел е този архив да бъде придобит по някакъв начин от профсъюзното обединение „Скопие“ и да бъде унищожен. Защото добре знаем как гледат в Република Македония на архивите – като на една пречка. Знаменита е репликата на техния директор на архива, че документите нямат значение. Как може да го каже това един архивист! Значи светът доста се е объркал, допълни той.

 

Муса Палев, към когото ние имаме огромни забележки за назначаването му за областен управител от ДПС просто трябва да внимава да не направи някоя глупост, някоя грешка, защото досегашните протести ще му се сторят като закачка, подчерта Джамбазки.

Последни Новини

ВМРО в СОС към Фандъкова: Има бум на кърлежи в София заради неокосената трева

Вземете спешни мерки за разрешаването на този сериозен проблем и кажете кой е отговорен! За това апелират в писмо...

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коментари