Начало Блог Боян Чуков: ВМРО е абсолютният център на патриотичните формации

Боян Чуков: ВМРО е абсолютният център на патриотичните формации

Приех поканата на ВМРО, защото тя е абсолютният център на патриотичните формации

Патриотичните формации биват различни. Има някои, определящи се за патриоти, но зад тях някъде в далечината се вижда Кремъл и Москва, заяви Чуков.

Патриотичният вот е някаква форма, някакъв измерител на инстинкта за самосъхранение на българския народ. Защо се получи така? Конкретно започвам с ВМРО. Първо ВМРО беше част от управляващата коалиция. Водещата партия ГЕРБ вече 10 години е на власт, всеки политически продукт си има срок на годност и десет години са много. Събра много негативи, събра много негативни емоции. Фактически върху ВМРО се прехвърлиха част от тези емоции, което не позволи на партията да прекрачи бариерата. Съвсем малко още липсваше и щеше да стане.

Това каза в предаването „Опорни хора“ геополитическият анализатор и кандидат депутат от ВМРО Боян Чуков.

Какъв е проблемът на патриотичния вот в България? Ако се бяха явили на изборите заедно – ВМРО и НФСБ, щяха ли да влязат в парламента?

В политиката в определена ситуация е по-хубаво да се играе само с действието събиране. Подобна драма преживя десницата, която този път се обедини и влезе в парламента. На предишните избори там всички смятаха, че са велики, не се получи. Но какъв е проблемът на патриотичния вот, защото от тази гледна точка много рядко се говори.

В България казваме „патриотичен вот“ и всички считаме, че това са хора, които работят за националните интереси на България. Патриотичните формации биват различни. Да, има някои, определящи са за патриоти, но някъде зад тях в далечината се вижда Кремъл и Москва. Други са пак патриоти, но някъде Америка се вижда. Тоест, този спектър е с политически формации, които всички са патриоти, но някои гравитират около единия геополитически фактор, другите гравитират около другия геополитически фактор.

Защо приех поканата на ВМРО? Защото ВМРО е абсолютният център на патриотичните формации. Защо? Да, беше част от управляващата коалиция, но когато стана въпрос за това, че нашите национални интереси налагат руските самолети да бъдат рециклирани на изток, да си заплатим, както трябва и в момента да имаме самолети, ВМРО го направи. По отношение на Македония. Въпреки руската позиция, която защитава сърбите и македонизма, ВМРО се опълчи.

ВМРО е точно в центъра. Защитава българските национални интереси и когато е необходимо, скача и срещу едните, и срещу другите, единствено водена от желанието да защитят България. Задавам следния въпрос. Тези патриотични формации, зад които прозира Кремъл, коя от тях взе ясна позиция по отношение на Македония? Нито една. Не подкрепиха позицията на правителството.

ВМРО не влезе в парламента. Доволни ли са в РС Македония?

Тези дни известната германска верига за хранителни стоки LIDL откри свой център в Северна Македония, инвестира 10 милиона и започва да прави мрежа с централен старт. Това означава, че ако се появи ново правителство, то ще бъде жестоко атакувано от германците, които искат да усвоят Македония икономически и пет пари не дават за българския език, за българската култура, за вероизповеданието, за православието.

Една от политическите формации, която влезе в парламента, аз не бих я оприличил на политическа формация, е конгломерат от НПО-та, които се финансират от чужбина и на които са им лепнали етикета политическа формация. Един от лидерите много ясно заяви „стига с тая Македония, да не гледаме историята назад“ и така нататък. Но ние не можем да зачеркнем своя цивилизационен код, не можем да се изплюем върху историята, която са ни оставили нашите прадеди.

До края на годината ще станем свидетели на предсрочни парламентарни избори. Само слагам една въпросителна. В България вече и хората, които не са изкушени от политика, знаят, че в един такъв момент се намесват нашите стратегически партньори, които по една или друга причина, по едни или други канали, започват да натискат политическите лидери. Още повече, че има такива, които предлагат и чакат да им се каже какво трябва да направят, казва Боян Чуков.

Цялото интервю гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Не съжаляваме, че не сме в този парламент, защото е пълна трагедия

Ангелов предположи, че Радев връща услугата на ДПС за избирането му за президент ВМРО излезе на протест срещу промените...

Александър Сиди: Две от парламентарните групи в новото Народно събрание работят за интересите на ДПС

Мантрата, че българите в чужбина имат огромно желание да гласуват, но ограничението на секциите ги спира е една голяма лъжа. Това заяви...

ВМРО – Троян с дарение за болниците в Троян

Структурата на ВМРО в град Троян с трогателен жест към медицинските лица в града В навечерието на един...

Александър Сиди: Партиите, които решиха за гласуването в чужбина, изпълняват поръчката на ДПС

Не е редно да се противопоставят българите в Англия с българите в Турция. Българите в Англия са новата диаспора и там трябва...

Кузман Илиев: Семантика на лъжата или защо либералното е антипод на „свобода“

Зелени, интернационални левичари, соросоиди и глобалисти диктуват дневния ред на САЩ, Европа, а вече видимо и у нас Коментар...

Любчо Георгиевски: Ние в Северна Македония сме два пъти българи

Искаме възможност да се запишем като българи на преброяването в Северна Македония Ние в Северна Македония сме два пъти...

Кузман Илиев: Партиите на промяната, които искаха да демонтират статуквото – направиха реверанс към една от него

Депутатите приеха големи промени в Изборния кодекс този четвъртък. Централната избирателна комисия ще стане 15-членен орган, който се назначава от президента по предложения...

Коментари