Начало Новини ВМРО е против въвеждането на еврото!

ВМРО е против въвеждането на еврото!

Ще отстояваме безкомпромисно тази позиция поне, докато доходите ни не се изравнят със средните за ЕС

С това решение излиза Организационният съвет на ВМРО във връзка с гласуваната в парламента преди дни позиция, че България трябва да започне процедура по преминаване от лев към евро в началото на 2024 г. Дори вицепремиерът Атанас Пеканов вече обяснява в национален ефир какви подготовки се правят и как ще премине т.нар. преход.

Всичко това става на фона на безпрецедентна инфлация и галопиращи цени, за които и официалните власти в държавата признават, че се дължат и на спекула. В същото време има  и един непроменящ се вече поредна година факт. По данни на Евростат България е на последно място в ЕС по доходи или казано по-просто – българите сме най-бедната нация в Европа.

Поради всички тези причини ние, членовете на Организационния съвет на ВМРО, заставаме зад позицията, че сега повече от всякога е опасно и вредно за България и българския народ предприемането на една подобна стъпка. За нас, въпреки уверението, че цените няма да станат двойни, опасенията на хората са много по-верни от анализите и прогнозите на експертите.

Всеки един от нас усеща по джоба си нереално високите цени на хранителните продукти в България. Един бърз преглед на брошурите на една и съща верига магазини в София, Париж, Виена, Амстердам и Берлин (където стандартът на живот е несравнимо по-висок), например, дават много по-точен отговор на въпроса има ли спекула у нас. Как при положение, че държавата не може да се справи днес с този проблем, ще гарантира неговото разрешаване след 2 години при влизането в Еврозоната?

Как държавата ще гарантира доходите на хората, които вече се стопиха с над 30-40%, а при преход към еврото реално ще намалеят с още 50%, ако трендът на цените продължи със същите темпове до 2024?

За нас отговорът е ясен – очевидно, че няма политическа воля за това. Гръмките послания и популисткото повтаряне за ръст на икономиката, увеличение на пенсиите, на минималната работна заплата и т.н. няма да стоплят жилищата и да напълнят хладилниците на българите.

Ако държавата днес реално поеме ангажиментите за преминаване от лев към евро, след две години на практика ще обрича народа на глад и мизерия. Институциите на първо място трябва да започнат курс към пълното прекратяване на спекулата с цените и реално повишаване на жизнения стандарт на домакинствата и едва след достигането му поне до средния за Европа може да се говори за подобни радикални действия, като преминаване към еврото.

За нас на първо място не може да стоят европейски доклади и бюрократични процедури. За нас на първо място трябва да бъде бъдещето на България!

България над всичко!

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари