Начало Новини ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за...

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници

През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на директори на държавни болници, които са доказани професионалисти и светила в българското здравеопазване. За съжаление отстраняването им от длъжност става без ясни мотиви, без обосновани доказателства.

Това се казва в позиция на ВМРО по повод правените и готвени рокади в управлението на здравни заведения.

От началото на годината алармираме, че покачването на цените на електроенергията, топлоенергията, водата, консумативите в здравните заведения ще доведат до тежко финансово състояние. В момента повече от 50% от лечебните заведения са в затруднение да покриват разходите си.

Убедени сме, че директорите нямат нужда от уволнения, а от подкрепа. Нека не забравяме, че именно тези болници поеха удара от тежката пандемия, учиха се в движение, изнемогваха на работните си места, рискуваха живота си и живота на своите близки. Факт е, също така, че уволнения се случват в болници с най-висок капацитет на работа, с добра организация и съвременна апаратура.

Възмутени сме кое дава право и мотиви на министър в оставка да се разпорежда и уволнява. Свидетели сме на една бруталност, която няма да доведе до нищо добро, а отново ще страдат българските граждани. Искаме да знаем истинската причина и мотиви за отстраняването на тези професионалисти, а това не може да бъде само лош мениджмънт.

Днес в тази тежка политическа, икономическа и социална криза нямаме нужда от внушения, а от мотивирани решения, защото оставаме с впечатление, че се прави партийна чистка на принципа „стани, за да седне моят човек“. Докога?

Тези болници не се управляват еднолично от директор, а от Съвет на директорите, където решенията се вземат колективно.

Когато уволняваш, трябва да имаш доказателства, документи, аргументи, а не да се правят внушения.

Нека министър Сербезова не забравя, че не сменя носните си кърпички, а директори на здравни заведения, а това са уважавани лекари, ценени, обичани от поколения български граждани.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари