Начало Новини ВМРО закри предизборната кампания в Двора на кирилицата

ВМРО закри предизборната кампания в Двора на кирилицата

Всеки един глас за № 1 е глас за силна и обединена България

ВМРО закри предизборната кампания за парламентарните избори за 45-о Народно събрание на символно за България място – Дворът на кирилицата в първата столица на българската държава отсам Дунава – Плиска. Мястото бе избрано, защото именно партията извоюва правото в законодателството си официално да наричаме азбуката на Светите братя Кирил и Методий българска.

Развейте знамената! Развейте ги смело, защото тези знамена няма от какво да се срамуват, призова лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов активистите и водачите на листи, събрали се на церемонията. Всеки един глас за № 1 е глас за силна и обединена България, заяви Каракачанов. 

Днес закриваме нашата предизборна кампания неслучайно тук, в първата българска столица отсам Дунава, онази столица, от която започва величественият възход на България. Онази столица, която всеки българин пази в сърцето си като първия скъп спомен от нашата държава, каза Каракачанов. И припомни, че неслучайно ВМРО го прави в Двора на кирилицата.

Защото ние, българите, трябва да спрем да чакаме някой друг да ни свърши работата. Защото много от тези други, на които се надяваме, всъщност благодарение на нас имат азбука, на която пишат, имат език, на който говорят, и имат християнство, на което се молят, а всичко тръгва оттук, напомни Каракачанов. Той изтъкна, че ВМРО се е опитала да стигне до максимум хора в тази трудна кампания в условия на пандемия, за да разкаже какво е направила и какво още ще направи за българските граждани и укрепването на държавността.

Каракачанов припомни, че за 128 г. съществуване ВМРО е партията без нито едно петно в биографията си. Това е организацията, която се е борила с оръжие и слово за две неща – освобождението на българите, останали под турско робство, и възхода на нацията, подчерта вицепремиерът. 

За разлика от други партии, ние няма защо да се оправдаваме. Ние никога не сме продавали България, никога не сме предавали България и не сме направили компромиси с България. Както не направихме компромиси в този парламент, от който излизаме и в това правителство, в което участвахме, отбеляза Каракачанов. 

Той изтъкна, че ВМРО не се огъна под външен натиск да пуснем Северна Македония в ЕС безусловно.

Ние не направихме компромис с онези външнополитически политически фактори, които се опитват да ни притискат и да ни убеждават, че трябва да забравим нашата история и нашето достойнство в името на това техните геополитически интереси на Балканите да се осъществят, да забравим нашата българска история, признавайки една държава, която ни отрича и ни хули, каза лидерът на ВМРО.

И припомни и за другите важни битки на войводите, които не се ограничават в един мандат.

Не пуснахме Истанбулската конвенция, която цели да унищожи традиционното българско семейство от мъж, жена и деца и да създаде някакви други полове извън биологичните,  които Бог е създал. Не направихме компромиси и по отношение на циганската престъпност, която продължава да вилнее, каза лидерът на ВМРО.

И когато обещахме нещо, го изпълнихме, не само за пенсиите, не само за високите доходи, не само за семейното подоходно облагане, ние се опитахме да заздравим фундамента на държавността, подчерта министърът на отбраната.

И на този етап успяваме, а това е именно Българската армия, която е била единственият фактор, крепял българската държавност. И съществуването на българската държава, започвайки от Плиска и завършвайки днес в София, се дължи, както на православната ни църква, така и на Българската армия, отбеляза лидерът на ВМРО.

Каракачанов призова съратниците си да не се плашат от хулите на много псевдополитици, изпълняващи чужди поръчки.

Критикуваха ни, че сме били политически некоректни, политически нетолерантни и крайни. Не е крайно да защитаваш семейството си, родината си, езика на своите деди, достойнството на своя народ. И както го правихме през тези 4 години, ще го правим и в бъдеще, както в българския парламент, така и в бъдещето правителство, категоричен беше вицепремиерът. 

Нашите амбиции са едно действително възраждане на България, без да разчитаме някой друг да реши нашите проблеми, нито в Москва, нито в Брюксел, нито във Вашингтон. Проблемите на българския народ трябва да се решават в България, непоколебим е лидерът на ВМРО.

Оттук, от Двора на кирилицата, войводите обещаха в следващия парламент да стане факт най-сетне и Закон за българския език. Ангажиментът пое заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, като подчерта, че наред с това партията ще работи за още по-силното присъствие на кирилицата на европейската сцена.

Запазването на българската култура и духовност е една от задачите, която си поставяме за следващия парламент, каза Веселинов.

Кирилицата е онзи фундамент, който България създаде за своята култура, цивилизация и за славянството. Ние трябва да бъдем горди със своя исторически принос, изтъкна Искрен Веселинов. 

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари