Начало Новини ВМРО за политическата криза: Мандатът на ПП е провален! Корумпирани са! И...

ВМРО за политическата криза: Мандатът на ПП е провален! Корумпирани са! И са на път да предадат Македония!

Оставка! Незабавно!

Това се казва в изрична позиция на Изпълнителния комитет на ВМРО по повод задълбочаващата се политическа криза в страната след оттеглянето на „Има такъв народ“ от управляващата коалиция.

Няколко пресконференции –  на ИТН и на ПП, разкриха нечувани корупционни схеми, разгръщани от правителството. И Македония е сред тях. Защото не се лъжете – за тези харвадчета всичко е бизнес.

Стана ясно, че кабинетът на Кирил Петков е подготвял национално предателство за ветото над РС Македония, както ние от ВМРО предупреждаваме от миналата година. Дори само това разкритие на ИТН е достатъчно, за да бъдат съдени за държавна измяна всички онези, които са участвали в този долен заговор.

Опасността от измяна обаче продължава да тегне и сега – това трябва ясно да се каже на българските граждани. Излизането на хората на Слави Трифонов от кабинета всъщност може да се окаже и не толкова героичен акт, тъй като без техните гласове парламентът може да промени настоящата позиция и да пусне войнстващия антибългаризъм в Европа. Това предателство може да стане и с присъствието на удобен външен министър при гласуването в Съвета на ЕС в края на месеца, след оттеглянето на Теодора Генчовска от поста.

Ето защо искаме да ни чуете ясно: Не Предавайте Македония! Това ние няма да Ви го просим. Няма да Ви го прости и българският народ. Ходете си веднага, за да не се наложи да си тръгнете с бели автобуси и тайни чартърни полети от където се появихте.

По отношение на другото разкритие, а именно за мащабите на корупцията в това правителство – ние от ВМРО отново предупреждаваме от месеци.

Цените на стоките от първа необходимост, тока, парното, бензина стават непосилни за домакинствата. Икономиката умира. Бизнесът фалира. Хората остават без работа и нямат пари дори за храна. На фона на всичко това разбираме за милиарди левове разходвани от правителството още в края на миналата година без ясна представа дори за коалиционните партньори къде са отишли тези пари.

Външният дълг, който натрупаха за няколко месеца, е огромен и ще тегне на плещите на поколения наред.

Това правителство вече не е вредно. То е опасно за националната сигурност на България.

Искаме незабавна оставка и разследване на всички взети до момента решения от кабинета на Кирил Петков. Искаме и специално разследване за действията по отношение на РС Македония. Това, което ИТН изнесоха като факти, е явен опит за държавна измяна.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари