Начало По места ВМРО издигна доц. Милен Михов за кандидат-кмет на Велико Търново

ВМРО издигна доц. Милен Михов за кандидат-кмет на Велико Търново

Д-р Юлия Тонкова, педиатър, общински съветник и председател на Женската организация на ВМРО: Бюджетът на общинската програма за подкрепа на ин витро процедури да бъде увеличен на 100 000 лева

ВМРО ще участва на местните избори на 29 октомври в цялата Великотърновска област. Със свои кандидати за кметове и листи за общински съветници воеводите влизат в предизборната надпревара в общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Златарица. За кметския пост в областния град ще се състезава доц. Милен Михов. ВМРО подготвя и своя листа за общински съветници, която до дни ще бъде обявена като вече е ясно, че в нея ще бъдат включени досегашните местни парламентаристи д-р Юлия Тонкова, Евгени Коев и Деян Куздов, както и настоящия кмет на с. Самоводене Стефан Мъглов, Йордан Грозданов, проф. Мирослав Гълъбов от ВТУ и др., съобщава „Труд“.

Всичките ни кандидати са познати местни хора, доказани професионалисти и общественици като в листите ни няма парашутисти и наемници, подчерта доц. Михов.

Той заяви, че предстоящата кампания ще е агресивна и представителите на ВМРО няма да спестят истината за подготвяни задкулисни сделки, чрез които политически несъвместимости ще се явят заедно на предстоящите избори.

ВМРО застава зад старата изпитана формула „местни, свестни и известни“ През последните 4 години Община Велико Търново сериозно изостана в реализирането на важни проекти, свързани с интегрирания градски транспорт, строителството на двата моста под Царевец, Общинския конгресен център и др. Хаосът с транспорта и паркирането е градска реалност. Акцент в нашата политика ще е грижата за населените места в общината. Ще настояваме за увеличаване на средствата, които ще гарантират създаване на по-добри условия за живеене в малките селища, посочи доц. Милен Михов.

Той допълни, че приоритетите му са основани на принципите дългосрочност, планиране и последователност. Сред тях е решаването на проблема с водоснабдяването в множество селища, сред които най-засегнато е село Ресен.

Важно е съхранението и развитието на старинната част на Велико Търново, където в момента има тенденция на разпад. Амбицията ми е възстановяване на кметство, което да отговаря за Стария град. Важно е да се изработи дългосрочна 4-годишна инвестиционна програма, която да бъде обществено обсъдена и одобрена от Общинския съвет. Разработили сме две обществени програми насочени към децата и младежите – Програма за военно-патриотично възпитание и Обществена програма „Вяра за всеки“, информира доц. Михов.

ВМРО отново издига кандидатурата на Пенчо Чанев за кмет на община Златарица.

След 3 последователни мандата, бях решил, че е редно да се оттегля от управлението. Сега обаче искам отново да се върна на кметския пост, защото през последните 4 години Златарица сериозно изостана. В навечерието на предишните местни избори ми беше повдигнато обвинение и след 4-годишна сага на проверки, на 16 август Прокуратурата излезе с постановление, че разследването е прекратено поради липса на данни за извършено престъпление. Това ми дава сили да се боря за управленския пост, изтъкна Пенчо Чанев.

Председателката на Женската организация на ВМРО д-р Юлия Тонкова подчерта, че членовете на организацията пледират за запазване на българското семейство.

Приоритетите ни са да съхраним националната си идентичност и българщина, да ревизираме настоящето, защото пороците на века обсебват младото поколение. Ще настояваме бюджетът от 70 000 лева на Общината за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми да бъде увеличен на 100 000 лева. 59 общини в страната имат собствена общинска програма за стимулиране на раждаемостта като отпусканите еднократни помощи варират от 50 до 600 лева, но за съжаление Община Велико Търново не е сред тях и е редно това да бъде коригирано. Не е нужно да правим предизборни агитки с празни обещания, а да предложим смислени идеи с реални действия и резултати. Велико Търново е град със славно минало, но днес се слави като град на кръпки и дупки, коментира д-р Тонкова.

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари