Начало Новини ВМРО издигна 105 признати патриоти в гражданската листа

ВМРО издигна 105 признати патриоти в гражданската листа

Нашата кампания ще бъде позитивна, декларира Красимир Каракачанов

ВМРО представи част от кандидатите си от гражданската листа на партията за парламентарния вот. 

Традиция във ВМРО е да каним в своите листи хора, отстоявали патриотични каузи – които имат характер и правилно националноотговорно разбиране за развитието на България и българската нация. Не за пръв път каним представители на гражданското общество, които не са членове на партии, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов при представянето на част от гражданската квота в централата на партията. 

105 са лицата от гражданската квота на войводите, като от тях 8 са водачи на листи, а в трите столични района са общо 15, обяви Каракачанов.

Международникът, анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков е едно от имената, на които ВМРО залага за експертност, а редом до него е друг експерт по национална сигурност – проф. Христо Смоленов. Антимафиотът ген. Кирил Радев, бивш шеф на ЦСБОП, също е сред гражданската квота на ВМРО, както и ръководителят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров. Сред личностите, експерти в сферата на икономиката, партията залага на икономиста и анализатор Кузман Илиев. Бизнесът и местната власт също имат своя представител – това е общинският съветник от Пловдив Владимир Кисьов. В гражданската листа влиза и една именита дама – това е актрисата Ернестина Шинова, съпруга на евродепутата на ВМРО Андрей Слабаков. Шинова обаче е настояла да бъде на последните места в две листи на ВМРО – тези във Варна и в Шумен. 

ген. Кирил Радев

Много хора не искат да членуват в партии. Защото политиците направиха думата „партия“ мръсна дума през последните 30 години, заяви Каракачанов. Ние смятаме, че българското общество не са партиите, а хората. Винаги сме толерирали преференциалното гласуване, добави той. Лидерът на ВМРО бе категоричен, че партията няма да води мръсна кампания. 

Традиционно ВМРО не води компроматна кампания. Нашата кампания ще бъде позитивна, на базата на това какво сме направили и какво ще направим в следващите четири години, каза Красимир Каракачанов. Той посочи, че партията ще разчита на ярките личности в листата да водят заедно такава политика, която да бъде спирачка пред негативните тенденции, които разрушават държавността. 

Боян Чуков

ВМРО е партията, най-близка до моите убеждения с позициите, които защитава. Предизборната кампания ще покаже още веднъж за какво се борим. Целият ми живот е преминал в защита на националните интереси, заяви Боян Чуков. 

Кузман Илиев

Патриотизмът е най-големият щит. За някои това се превърна в срамна дума. За ВМРО не е, каза от своя страна Кузман Илиев. Той вижда своя принос най-вече в битката срещу социално-икономическите последици от тъй наречената „зелена сделка“.

проф. Христо Смоленов

Подкрепям ВМРО, не защото те се нуждаят от подкрепа, а заради националната кауза за единството на българския народ, разкри своята мотивация да приеме поканата на войводите проф. Христо Смоленов. Това не е просто партия, а защитната организация на българите в критични ситуации, добави експертът по национална сигурност. Аз призовавам за подкрепа на ВМРО в достойния му път, отправи своя апел Смоленов, като подчерта, че това е начинът да се изправим срещу либералните „еквилибристики“.

основателят на „Българе“ Христо Димитров

Искам да благодаря на най-старата партия ВМРО, че ме покани, за да се борим заедно за националните интереси на България, заяви и основателят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров.

В гражданската листа на движението влиза и съпредседателят на РОД Давид Александров, който подчерта, че е баща на 4 деца, а не „родител 1“ и именно заради факта, че ВМРО се пребори с Истанбулската конвенция влиза в депутатските листи на партията.

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари