Начало Новини ВМРО издигна 105 признати патриоти в гражданската листа

ВМРО издигна 105 признати патриоти в гражданската листа

Нашата кампания ще бъде позитивна, декларира Красимир Каракачанов

ВМРО представи част от кандидатите си от гражданската листа на партията за парламентарния вот. 

Традиция във ВМРО е да каним в своите листи хора, отстоявали патриотични каузи – които имат характер и правилно националноотговорно разбиране за развитието на България и българската нация. Не за пръв път каним представители на гражданското общество, които не са членове на партии, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов при представянето на част от гражданската квота в централата на партията. 

105 са лицата от гражданската квота на войводите, като от тях 8 са водачи на листи, а в трите столични района са общо 15, обяви Каракачанов.

Международникът, анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков е едно от имената, на които ВМРО залага за експертност, а редом до него е друг експерт по национална сигурност – проф. Христо Смоленов. Антимафиотът ген. Кирил Радев, бивш шеф на ЦСБОП, също е сред гражданската квота на ВМРО, както и ръководителят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров. Сред личностите, експерти в сферата на икономиката, партията залага на икономиста и анализатор Кузман Илиев. Бизнесът и местната власт също имат своя представител – това е общинският съветник от Пловдив Владимир Кисьов. В гражданската листа влиза и една именита дама – това е актрисата Ернестина Шинова, съпруга на евродепутата на ВМРО Андрей Слабаков. Шинова обаче е настояла да бъде на последните места в две листи на ВМРО – тези във Варна и в Шумен. 

ген. Кирил Радев

Много хора не искат да членуват в партии. Защото политиците направиха думата „партия“ мръсна дума през последните 30 години, заяви Каракачанов. Ние смятаме, че българското общество не са партиите, а хората. Винаги сме толерирали преференциалното гласуване, добави той. Лидерът на ВМРО бе категоричен, че партията няма да води мръсна кампания. 

Традиционно ВМРО не води компроматна кампания. Нашата кампания ще бъде позитивна, на базата на това какво сме направили и какво ще направим в следващите четири години, каза Красимир Каракачанов. Той посочи, че партията ще разчита на ярките личности в листата да водят заедно такава политика, която да бъде спирачка пред негативните тенденции, които разрушават държавността. 

Боян Чуков

ВМРО е партията, най-близка до моите убеждения с позициите, които защитава. Предизборната кампания ще покаже още веднъж за какво се борим. Целият ми живот е преминал в защита на националните интереси, заяви Боян Чуков. 

Кузман Илиев

Патриотизмът е най-големият щит. За някои това се превърна в срамна дума. За ВМРО не е, каза от своя страна Кузман Илиев. Той вижда своя принос най-вече в битката срещу социално-икономическите последици от тъй наречената „зелена сделка“.

проф. Христо Смоленов

Подкрепям ВМРО, не защото те се нуждаят от подкрепа, а заради националната кауза за единството на българския народ, разкри своята мотивация да приеме поканата на войводите проф. Христо Смоленов. Това не е просто партия, а защитната организация на българите в критични ситуации, добави експертът по национална сигурност. Аз призовавам за подкрепа на ВМРО в достойния му път, отправи своя апел Смоленов, като подчерта, че това е начинът да се изправим срещу либералните „еквилибристики“.

основателят на „Българе“ Христо Димитров

Искам да благодаря на най-старата партия ВМРО, че ме покани, за да се борим заедно за националните интереси на България, заяви и основателят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров.

В гражданската листа на движението влиза и съпредседателят на РОД Давид Александров, който подчерта, че е баща на 4 деца, а не „родител 1“ и именно заради факта, че ВМРО се пребори с Истанбулската конвенция влиза в депутатските листи на партията.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари