Начало Блог ВМРО излиза на протест пред ЦИК в петък от 12.00 ч. заради...

ВМРО излиза на протест пред ЦИК в петък от 12.00 ч. заради секциите в Турция

Настояваме декларациите да се попълват лично само и единствено в изборните помещения!

Това заяви в студиото на БНТ главният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Той беше категоричен, че българите ясно виждат, че в Турция не се осъществява честен вот, а се гласува под строй. Изборите се организират от турската държава и от службите, което е недопустимо. Това изкривява вота – чужда държава се намесва във вътрешната политика на България. Няма как да допуснем това отново, каза Ангелов и призова:

В петък, 23 септември, пред ЦИК организираме в 12 ч. протест, за да покажем, че трябва да се вземат мерки по въпроса с намесата на Турция във вътрешните дела на България. ЦИК има правомощия да вземе решение и на база на доклад от МВнР може да закрие или разкрие секция. Примерно на база такъв доклад секции в Турция може да бъдат разкрити само в консулства и в посолството. Така българската държава ще контролира изборния процес там, а не турската, даде пример главният секретар на Организацията.

Той отбеляза, че няма как 3000 души да гласуват в една секция под строй.

Когато ВМРО беше в парламента ограничи броя на секциите в Турция. Представителите на ВМРО в ЦИК наложиха правила декларациите за гласуване в чужбина да се попълват само на място в изборните секции. Ето това може да направи и сега ЦИК. А не да допусне, както на изборите миналата година, да гласуват с декларации, попълнени от някой друг отвън. Ние нямаме против хората зад граница да гласуват, но нека това е по честни правила, категоричен беше Юлиан Ангелов.

Ето защо каним всички български граждани да дойдат, за да покажем на ЦИК, че трябва да вземе мерки. Примерно в Афганистан няма да има изборна секция, защото там са на власт талибаните вече, даде пример той.

По темата помага или пречи машинното гласуване Юлиан Ангелов каза, че за него е честно хората да имат право да избират дали да гласуват с хартиена бюлетина или на машина.

Има възрастни хора, които се притесняват да отидат и да гласуват на машината. Когато го задължаваш, ти му ограничаваш правото. Нали искате хората да гласуват – направете го така, че всички да имат достъп, даде различна гледна точка към спора за или против машинния вот Ангелов.

Той посочи още, че гласуването с машина има и друга задача и тя обслужва определени партии, а именно възрастните хора, които не са техен електорат, да не стигнат до изборните секции. С това реално тези партии си вдигат резултата.

Главният секретар на ВМРО беше категоричен, че политическият дневен ред последната година и половина не се води от обществения дневен ред. И даде за пример грозните скандали между водещите формации в изминалите три парламента, които показаха само, че те не се интересуват от хората, от войната, от инфлацията, от енергийната криза, а искат властта, за да обслужват личните или чуждите интереси на Анкара, Вашингтон, Брюксел или Москва.

Надяваме се до 2 октомври ВМРО да наложи своите тези и хората да ни разпознаят като един от факторите на стабилност в страната и защитник на националните интереси, както е било. Ние сме една от малкото партии в България, която през последните 30 години и в престоя си в управлението каквото беше заложила в програмата си, го осъществи за разлика от партии, които консумират властта за собствени цели или за чужд интерес, каза още Ангелов и подчерта, че не се осланя на социологията, защото ВМРО е в сила да направи много по-големи резултати от това, което социолозите дават.

Видео >>>

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари