Начало По места ВМРО иска близо 2 млн. лв. за децата на Пловдив

ВМРО иска близо 2 млн. лв. за децата на Пловдив

Децата да в центъра на политиките на община Пловдив, искат общинските съветници от ВМРО

Общинските съветници от ВМРО и председателят на пловдивската организация Борислав Инчев на пресконференция представиха своите предложения за бюджета на Пловдив за 2018 година. Програмата на войводите е наречена „Децата на Пловдив” и включва средства за детски градини и ясли, паркове и площадки за игри в районите.

Борислав Инчев каза, че 240 хиляди лева трябва да се заделят за проекти за ремонти на детските ясли в града. Според него е добре тези пари да са предвидени предварително, за да не се бави отпускането, когато се налага. Войводата обясни, че през 2017 г. не са предвидени такива средства. Освен тях трябва да има и 400 000 лв. за такива ремонти и в детските градини. 120 000 лв. да се дадат за изграждане на детски площадки за игра в града, като от ВМРО искат максималната сума за тях да е до 6000 лева. Още 1 млн. лева да се дадат за проекти и изграждане на 18 големи детски площадки за игра, но те да са разпределени по 3 във всеки район.

Ето и предложенията на общинските съветници от ВМРО – БНД, част от групата „Патриотичен фронт“, които да бъдат включени в бюджета на община Пловдив за 2018 година:

Правим следните предложения, които да бъдат включени в бюджета на община Пловдив за 2018 година

1)     Да се предвидят 240 хиляди лева за изработване на проекти и извършване на основни ремонти в сградите на детските ясли в община Пловдив. Парите да се предвидят по собствения бюджет. Целта на това предложение е при възникнала необходимост само със заповед на кмета да могат да се отпускат необходимите средства към съответния район.

2)     Да се предвидят 400 хиляди лева за изработване на проекти и извършване на основни ремонти в детските градини в община Пловдив. . Парите да се предвидят по собствения бюджет. Целта на това предложение е при възникнала необходимост само със заповед на кмета да могат да се отпускат необходимите средства към съответния район.

3)     Да се предвидят 120 хиляди лева за изграждане на 20 нови детски площадки ( всяка по 6 хиляди)  в детските ясли в община Пловдив. Има програма на община Пловдив по която могат да кандидатстват директорите на детски градини като съотношението е 70:30 т.е. 70 % от сумата в размер на 4200 лв. се финансира от програмата на общината, а останалите 30 % са собствен принос на детската градина.

4)     Да се предвидят 1 милион и 80 хиляди лева за проектиране и изграждане на 18 нови детски площадки по 3 във всеки един от районите в Пловдив,  съобразени с изискванията на Наредба № 1 на МРРБ от 2009 година. Парите могат да бъдат предвидени по собствения бюджет на общината или по бюджетите на съответните райони.

5)     Да се предвидят с 50 хиляди повече по бюджета на ОП ОКТ за закупуване на ЛЕД осветителни тела, които да бъдат монтирани на съществуващи стълбове за парково и улично осветление в близост до детски площадки, на пешеходни пътеки до ясли, градини, училища,  в обхвата на кръстовища до детски и учебни заведения

6)     Да се предвидят 320 хиляди лева за ремонт на съществуващи и изграждане на нови тротоари в близост до детски и учебни заведения на територията на община Пловдив,  разпределени по следния начин:

–          Район Централен 80 хиляди

–          Район Южен  80 хиляди

–          Район Северен  60 хиляди

–          Район Източен  40 хиляди

–          Район Тракия 30 хиляди

–          Район Западен 30 хиляди

Средствата да се предвидят по собствения бюджет или по бюджетите на районите.

7)     Да се приеме програма за периода 2018-2023 год. за поетапно изграждане на нови детски градини или нови сгради към съществуващи детски градини. Програмата трябва да разпише конкретните места, на които е възможно да бъдат изградени такива нови детски градини, както и ориентировъчните средства по осреднени цени към началото на 2018 година, които ще са необходими за построяването. Програмата да бъде съобразена и с извеждането на децата от блоковите детски градини. По информация, с която разполагаме към края на 2017 година в Пловдив 44 групи деца. От тях в Тракия са 13 групи, в Южен 23, в Източен 6 и в район Централен 2.

8)     Да се предвидят средства в размер на 600 хиляди лева за текущо поддържане на улиците в Пловдив като тази сума бъде по собствения бюджет. Да се предвидят и средства в размер на 550  хиляди лева по бюджетите на районите както следва:  Район Централен 100 хиляди

–          Район Южен  150 хиляди

–          Район Северен  150 хиляди

–          Район Източен  50 хиляди

–          Район Тракия 50 хиляди

–          Район Западен 50 хиляди

9)     Да се предвидят 300 хиляди лева за премахване на незаконни, неизползваеми или опасни общински сгради разположени в терени общинска собственост. Да се предвидят и 200 хиляди за премахване на незаконни постройки построени върху терени общинска собственост и попадащи в обхвата на уличната регулация ( т.е.върху улици или тротоари) или разположени върху подземна инфраструктура – топлопроводи, водопроводи, ел.кабели, газопроводи и т.н. най-вече в Северен, Източен и Централен. Вторите средства да бъдат предвидени по бюджетите на районите, а първите да са по собствения бюджет.

10)  Да се предвидят 200 хиляди лева за изграждане на ново улично осветление по улици,на които до момента такова не е имало. Предложение за такива улици да се направят от районните администрации. Тези средства да са отделно от парите, които по принцип се включват, защото те отиват предимно за подмяна и реконструкция на съществуващо улично осветление и само и единствено по преценка от голяма община.

11) Предлагаме да се продължи нашето доброто  предложение за монтиране на табели с  името на улицата придружена с  кратка историческа информация. И въпреки, че в момента такива табели се поставят, но реално не се изпълнява Решението на Общинския съвет така както беше прието, но бидейки твърдо убедени, че трябва да се продължи и през 2018-та година с монтирането на още табели ПРАВИМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ  да се предвидят средства в размер на 50 000 лв. за: „Изработване на проект на табела, изработка и монтаж (поставяне) на табели с името на улицата придружена с  кратка историческа информация“. И този път табелите да бъдат поставени в район Централен, Южен и Северен.   Припомняме, че при приемането на бюджета за 2017 година имаше и конкретен текст, който гласи „Задължава кмета на община Пловдив в бюджета на община Пловдив за 2018 год. да предвиди средства в размер на 50 000 лв. за следващият етап от реализацията на този проект“, който текст беше приет на микрофон .

12) Предлагаме Да се увеличат средствата за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми т.нар. „Фонд Ин Витро“ с 30 000 лв. т.е. да бъдат заложени 100 000 лв. Ще припомня, че през 2017 година по наше предложение средствата бяха увеличени с 20 хиляди и така станаха 70 хиляди.

13) Да се предвидят 60 хиляди лева за проектиране на нови паркове,  на нови места за почивка, рекреация и отмора в парцели с отреждане за озеленяване , както и за проектиране на благоустрояване в   междублокови пространства.

 

 

 

снимка: общинските съветници Камен Шишманов и Нина Гьошева и кметът на район „Южен“ Борислав Инчев

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари