Начало Новини ВМРО иска бързо разпускане на 47-ия парламент

ВМРО иска бързо разпускане на 47-ия парламент

ВМРО зове за бързо разпускане на 47-ото Народно събрание и назначаване на служебен кабинет, който да отстоява твърдо българските интереси и да не допуска повече компромиси!

Тази позиция изрази съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов след информацията за изказването на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен пред македонския парламент, в което тя признава „македонски“ език и идентичност. Веселинов посочва, че това е следствие на предателската политика на 47-ото Народно събрание, което подписа „празен чек“ за еврочленството на Северна Македония, подкрепяйки т.нар. френско предложение.

Няма съмнение, че македонският език е Ваш език … Затова в ревизираното предложение стои „македонски език“ – без квалификация от Европейския съюз. Предложението уважава също така и Вашата национална идентичност. … Двустранните въпроси, каквото е тълкуването на историята, не са условие в преговорите.“ Тези думи на фон дер Лайен показват ясно колко глупаво постъпи България, отказвайки се от очевидната историческа истина. Някакви случайни користолюбци и техните (без)полезни идиоти либерали у нас приравниха историческата истина на шовинизъм и започнаха да громят всичко българско. Това е резултатът: в земята на Гоце и Даме някаква евролеля обяснява какво трябвало да е тълкуването на историята. На същия тоя Даме, дето казваше, че ние сме българи и винаги работим и ще работим за обединението на българския народ. И на същия тоя Гоце, дето напомняше, че сме българи и страдаме от една болест – разделението, посочва Искрен Веселинов.

Той коментира още, че фарисеите на либералното безродие се възползваха точно от тази наша болест – и ни разделиха допълнително с нашите братя от Македония, след като семето на разделението дойде преди това от комунистическите интереси, от Белград и от Москва.

Според съпредседателя на ВМРО либерали, гербери и протурска антиконституционна партия предадоха България – нещо, за което от ВМРО предупреждавахме от месеци. 3/4 от народните ни представители гласуваха за това предателство, напомня той.

Очакваме външните фактори, които ги контролират, да продължат натиска си в ущърб на националния ни интерес и да „актуализират“ протокола, който даваше гаранции за някои минимални български искания към РСМ. И не очакваме настоящото управление да направи друго освен да се съгласява безпрекословно. Това прави още по-безсмислено изкуственото удължаване живота на това Народно събрание, Събранието на позора. ВМРО зове за бързото му разпускане и назначаване на служебен кабинет, който да отстоява твърдо българските интереси и да не допуска повече компромиси, категоричен е Веселинов.

Той посочва и каква е голямата задача пред ВМРО – Българско национално движение – да постигне единение на патриотичните и консервативни формации в България, за да има в бъдещия български парламент наред с днешните партии, слугуващи на чужди интереси, и българофили.

Иначе ерозията на нацията и държавността ще продължат, посочва в заключение Искрен Веселинов.

Целия коментар на Веселинов:

Няма съмнение, че македонският език е Ваш език… Затова в ревизираното предложение стои „макдонски език“ – без квалификация от Европейския съюз. Предложението уважава също така и вашата национална идентичност. … Двустранните въпроси, каквото е тълкуването на историята, не са условие в преговорите“. Това заяви в прав текст председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред събранието в Северна Македония.

Това е, уважаеми българи, синтезът от празния чек, който подписахме на Македония. Всеки може да чуе думите, обилно тиражирани в тамошните медии – https://www.youtube.com/watch?v=f3qoNuDuiN0.

Тези думи показват ясно колко глупаво постъпи България, отказвайки се от очевидната историческа истина. Някакви случайни користолюбци и техните (без)полезни идиоти либерали у нас приравниха историческата истина на шовинизъм и започнаха да громят всичко българско.

Това е резултатът: в земята на Гоце и Даме някаква евролеля обяснява какво трябвало да е тълкуването на историята. На същия тоя Даме, дето казваше, че ние сме българи и винаги работим и ще работим за обединението на българския народ. И на същия тоя Гоце, дето напомняше, че сме българи и страдаме от една болест – разделението.

Фарисеите на либералното безродие се възползваха точно от тази наша болест – и ни разделиха допълнително с нашите братя от Македония, след като семето на разделението дойде преди това от комунистическите интереси, от Белград и от Москва.

Какво точно тълкувание на историята предлага евролелята на тези цитати на Делчев и Груев, например? Или предлага да променим националността им със задна дата?

И днес десетки хиляди да хулят страната ни в Скопие, плюят и самата Европа.

А подмазвачите пред чужди столици у нас съвсем спокойно се обединиха и забравиха враждите си. Така либерали, гербери и протурска антиконституционна партия предадоха България – нещо, за което от ВМРО предупреждавахме от месеци. 3/4 от народните ни представители гласуваха за това предателство!

Очакваме външните фактори, които ги контролират да продължат натиска си в ущърб на националния ни интерес и да „актуализират“ протокола, който даваше гаранции за някои минимални български искания към РСМ. И не очакваме настоящото управление да направи друго освен да се съгласява безпрекословно.

Това прави още по-безсмислено изкуственото удължаване живота на това Народно събрание, Събранието на позора. ВМРО зове за бързото му разпускане и назначаване на служебен кабинет, който да отстоява твърдо българските интереси и да не допуска повече компромиси!

А голямата задача пред ВМРО – Българско национално движение е да постигне единение на патриотичните и консервативни формации в България, за да има в бъдещия български парламент наред с днешните партии, слугуващи на чужди интереси, и българофили.

Иначе ерозията на нацията и държавността ще продължат!

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари