Начало Новини ВМРО иска бързо разпускане на 47-ия парламент

ВМРО иска бързо разпускане на 47-ия парламент

ВМРО зове за бързо разпускане на 47-ото Народно събрание и назначаване на служебен кабинет, който да отстоява твърдо българските интереси и да не допуска повече компромиси!

Тази позиция изрази съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов след информацията за изказването на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен пред македонския парламент, в което тя признава „македонски“ език и идентичност. Веселинов посочва, че това е следствие на предателската политика на 47-ото Народно събрание, което подписа „празен чек“ за еврочленството на Северна Македония, подкрепяйки т.нар. френско предложение.

Няма съмнение, че македонският език е Ваш език … Затова в ревизираното предложение стои „македонски език“ – без квалификация от Европейския съюз. Предложението уважава също така и Вашата национална идентичност. … Двустранните въпроси, каквото е тълкуването на историята, не са условие в преговорите.“ Тези думи на фон дер Лайен показват ясно колко глупаво постъпи България, отказвайки се от очевидната историческа истина. Някакви случайни користолюбци и техните (без)полезни идиоти либерали у нас приравниха историческата истина на шовинизъм и започнаха да громят всичко българско. Това е резултатът: в земята на Гоце и Даме някаква евролеля обяснява какво трябвало да е тълкуването на историята. На същия тоя Даме, дето казваше, че ние сме българи и винаги работим и ще работим за обединението на българския народ. И на същия тоя Гоце, дето напомняше, че сме българи и страдаме от една болест – разделението, посочва Искрен Веселинов.

Той коментира още, че фарисеите на либералното безродие се възползваха точно от тази наша болест – и ни разделиха допълнително с нашите братя от Македония, след като семето на разделението дойде преди това от комунистическите интереси, от Белград и от Москва.

Според съпредседателя на ВМРО либерали, гербери и протурска антиконституционна партия предадоха България – нещо, за което от ВМРО предупреждавахме от месеци. 3/4 от народните ни представители гласуваха за това предателство, напомня той.

Очакваме външните фактори, които ги контролират, да продължат натиска си в ущърб на националния ни интерес и да „актуализират“ протокола, който даваше гаранции за някои минимални български искания към РСМ. И не очакваме настоящото управление да направи друго освен да се съгласява безпрекословно. Това прави още по-безсмислено изкуственото удължаване живота на това Народно събрание, Събранието на позора. ВМРО зове за бързото му разпускане и назначаване на служебен кабинет, който да отстоява твърдо българските интереси и да не допуска повече компромиси, категоричен е Веселинов.

Той посочва и каква е голямата задача пред ВМРО – Българско национално движение – да постигне единение на патриотичните и консервативни формации в България, за да има в бъдещия български парламент наред с днешните партии, слугуващи на чужди интереси, и българофили.

Иначе ерозията на нацията и държавността ще продължат, посочва в заключение Искрен Веселинов.

Целия коментар на Веселинов:

Няма съмнение, че македонският език е Ваш език… Затова в ревизираното предложение стои „макдонски език“ – без квалификация от Европейския съюз. Предложението уважава също така и вашата национална идентичност. … Двустранните въпроси, каквото е тълкуването на историята, не са условие в преговорите“. Това заяви в прав текст председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред събранието в Северна Македония.

Това е, уважаеми българи, синтезът от празния чек, който подписахме на Македония. Всеки може да чуе думите, обилно тиражирани в тамошните медии – https://www.youtube.com/watch?v=f3qoNuDuiN0.

Тези думи показват ясно колко глупаво постъпи България, отказвайки се от очевидната историческа истина. Някакви случайни користолюбци и техните (без)полезни идиоти либерали у нас приравниха историческата истина на шовинизъм и започнаха да громят всичко българско.

Това е резултатът: в земята на Гоце и Даме някаква евролеля обяснява какво трябвало да е тълкуването на историята. На същия тоя Даме, дето казваше, че ние сме българи и винаги работим и ще работим за обединението на българския народ. И на същия тоя Гоце, дето напомняше, че сме българи и страдаме от една болест – разделението.

Фарисеите на либералното безродие се възползваха точно от тази наша болест – и ни разделиха допълнително с нашите братя от Македония, след като семето на разделението дойде преди това от комунистическите интереси, от Белград и от Москва.

Какво точно тълкувание на историята предлага евролелята на тези цитати на Делчев и Груев, например? Или предлага да променим националността им със задна дата?

И днес десетки хиляди да хулят страната ни в Скопие, плюят и самата Европа.

А подмазвачите пред чужди столици у нас съвсем спокойно се обединиха и забравиха враждите си. Така либерали, гербери и протурска антиконституционна партия предадоха България – нещо, за което от ВМРО предупреждавахме от месеци. 3/4 от народните ни представители гласуваха за това предателство!

Очакваме външните фактори, които ги контролират да продължат натиска си в ущърб на националния ни интерес и да „актуализират“ протокола, който даваше гаранции за някои минимални български искания към РСМ. И не очакваме настоящото управление да направи друго освен да се съгласява безпрекословно.

Това прави още по-безсмислено изкуственото удължаване живота на това Народно събрание, Събранието на позора. ВМРО зове за бързото му разпускане и назначаване на служебен кабинет, който да отстоява твърдо българските интереси и да не допуска повече компромиси!

А голямата задача пред ВМРО – Българско национално движение е да постигне единение на патриотичните и консервативни формации в България, за да има в бъдещия български парламент наред с днешните партии, слугуващи на чужди интереси, и българофили.

Иначе ерозията на нацията и държавността ще продължат!

Последни Новини

В препълнена зала ВМРО закри кампанията си в Сандански

ВМРО закри предизборната си кампания в Сандански пред членове и симпатизанти на Организацията в Пиринския край. В препълнената зала водачът на листата...

Доц. Милен Михов: Галопиращата инфлация, непозната от времето на Жан Виденов, изяжда парите на хората

Чака ни управление, основано или на безпринципна коалиция, или триумф на задкулисието Доц. д-р Милен Михов за предстоящите парламентарни...

Александър Сиди: ГЕРБ и „Промяната“ готвят кабинет, използвайки „Възраждане“ за плашило

Убеден съм, че ВМРО ще се върне в Парламента, защото в България все още има място за интелигентен и грамотен патриотизъм, коментира...

Искрен Веселинов: Поругаването на българския химн от македонските запалянковци показва доколко РСМ е готова за членство в ЕС

Енергийната криза е резултат от сбъркана политика Поругаването на българския химн от македонските запалянковци по време на футболния мач...

Александър Сиди: На изборите хората ще накажат лицемерието и безхаберието на доскорошните управляващи

Съпредседателят на ВМРО - БНД Александър Сиди не спести пред медиите в Стара Загора тежки думи по адрес на управлявалите през последната година...

Юлиан Ангелов: ВМРО предлага нова пенсионна формула 61/31

ВМРО ще предложи нова пенсонна формула – 61/31. 61 години като възраст за пенсиониране и за жени, и за мъже и 31...

Искрен Веселинов: В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота

В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота, каза в „Денят на живо с Наделина Анева по Нова нюз съпредседателят на...

Коментари