https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
ВМРО иска видеонаблюдение и ремонт на паметника на жертвите на комунизма пред НДК -
Начало По места ВМРО иска видеонаблюдение и ремонт на паметника на жертвите на комунизма пред...

ВМРО иска видеонаблюдение и ремонт на паметника на жертвите на комунизма пред НДК

Целта е да се спре вандализма над монумента

В навечерието на 1 февруари – денят за почитане на паметта на жертвите на комунизма, общинският съветник от ВМРО Михаил Петров внесе в Столичния общински съвет предложение за поставяне на камери за наблюдение в района пред Националния дворец на културата, където са раположени плочите с имената на убитите от режима. Причината са зачестилите посегателства над паметната стена, която системно е драскана, обляпявана със стикери и заливана с боя.

Нещо повече, след разговор с духовни лица, обслужващи намиращия се в района храм „Всички Български Мъченици“, получих информация, че това не е единственото оскверняване на Мемориала, а напротив. Същият е ставал обект на вандализъм десетки пъти. Въпреки множеството писма и сигнали до Столична община, подадени от обслужващите храма лица, до този момент не са предприети никакви действия за ограничаване и противодействие срещу посегателствата над националния паметник, пише в предложението си бившият председател на НМК на ВМРО.

Той настоява и за пълна реставрация на гранитните плочи, на които са изписани имената на жертвите на тоталитарния режим.

Прилагаме пълния текст на предложението на общинския съветник Михаил Петров до СОС:

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от Михаил Петров – общински съветник в Столичен общински съвет

гр. София, ул. „Париж“ № 3, стая 10, e-mail: adv.mihail.petrov@gmail.com

Относно: реновиране и поставяне на камери в района на Мемориала на жертвите на комунистическия режим в България, локализиран в градината пред Националния дворец на културата.

Уважаеми госпожи и господа,

Мемориалът на жертвите на комунизма е национален паметник, посветен на всички жертви на комунизма в България от 1919 г. до 1989 г. Същият е построен между 1997 г. и 1999 г. Мемориалът включва облицована с черен гранит паметна стена, върху която се четат имената на 7 526 жертви на комунизма в България. Пред нея като надгробен символ е поставен старинен християнски кръст, а до тях е издигнат и православният храм „Всички Български Мъченици“.

Бях сигнализиран, че преди дни въпросният Мемориал е станал обект на вандализъм, като неизвестни извършители са напръскали със зелена боя паметната плоча, върху която са изписани имената на жертвите. Нещо повече, след разговор с духовни лица, обслужващи намиращия се в района храм „Всички Български Мъченици“, получих информация, че това не е единственото оскверняване на Мемориала, а напротив. Същият е ставал обект на вандализъм десетки пъти. Въпреки множеството писма и сигнали до Столична община, подадени от обслужващите храма лица, до този момент не са предприети никакви действия за ограничаване и противодействие срещу посегателствата над националния паметник.

Видно от приложения снимков материал, някои от нанесените през годините щети, като отлепените плочи и залепените по Мемориала стикери, са видими и към настоящия момент. Има и плоча, която е била счупена на парчета и „сглобена“ впоследствие. Считам, че оставянето на паметника в подобно състояние е недопустимо и в тази връзка Столична община следва да предприеме действия по реновиране и освежаване на Мемориала на жертвите на комунизма.

Предвид предходното считам, че поставянето на видеонаблюдение в района на Мемориала на жертвите на комунизма би било ефективно решение за намаляване на броя на подобни противоправни прояви за в бъдеще. От една страна с поставянето му ще има 24-часов видео контрол, чрез който по-лесно ще могат да бъдат установявани извършителите на такива престъпления. На следващо място, самото наличие на видеонаблюдение в района ще има възпиращ ефект върху вандалите, които няма да бъдат така дръзки в действията си.

Във връзка с гореизложеното, правя конкретното предложение:

1.     Да бъдат извършени действия по реновиране и освежаване на Мемориала на жертвите на комунистическия режим в България, локализиран в градината пред Националния дворец на културата.

2.     Да бъдат поставени камери в района на Мемориала на жертвите на комунистическия режим в България, локализиран в градината пред Националния дворец на културата.

Приложения:

1) Снимки на въпросния паметник, онагледяващи моментното му състояние.

                                               С уважение:

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари