Начало Новини ВМРО: Какво по-нормално на клипове на български партии да има български знамена?...

ВМРО: Какво по-нормално на клипове на български партии да има български знамена? Турски ли да има?

Миналата седмица медиите излезе информация, че на свое заседание на 5 май ЦИК е взела решение да глоби лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за изпозлване на българското знаме в предизборен клип и евродепутата Ангел Джамбазки за сравняване на брюкселската полиция с българската.

Решението на ЦИК  е обжалвано един път, предстои и второ обжалване, тоест споменатите глоби и административни наказания не са окончателни.

Редно е да се уточни, че въпросният клип не е предизборен, а говорим за платен репортаж към телевизия, с която ВМРО беше сключила договор за медийно отразяване. Защо ЦИК не прави разлика между платен репортаж и предизборен клип? Ако го правеха, щяха да глобят телевизията, защото отговорност за какво ще се излъчи в платения видеоклип, носи съответната медия.

В социалните мрежи народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сиди написа гневен коментар.

Ето го и целия коментар:

Твърдо смятам, че българската полиция трябва да може да използва огнестрелното оръжие, с което така или иначе е въоръжен всеки един полицай. И ако това не се харесва на ЦИрК, то това е проблем на избирателната комисия (която впрочем трябва да се занимава с избори, а не с полицията).

Във всички демократични държави полицейските служители са неприкосновени и могат да застрелят нарушител, дори само ако се приближи опасно близо до служителя на реда. Тук в нашата родина сме свидетели как полицай беше пребит от озверяла циганска тълпа и той дори не извади оръжието си. По логиката на ЦИК, хайде да отнемем оръжието на полицията и да ги оборудваме с водни пистолетчета. И за да задоволим изцяло изборната администрация да премахнем и българското знаме от реверите на полицейските служители. Ако ЦИК изработят промени в Изборния кодекс в тази посока (защото те работят по ИК, а не по ЗМВР), то аз с удоволствие ще ги внеса в Народното събрание, за да бъдат ОТХВЪРЛЕНИ незабавно и да се пресекат мераците на избирателната комисия да се намесват в сфери от обществения живот, които са мнооооого далеч от техните компетенции.

Да си знаете, българското знаме пречи на ЦИК. Какво по-нормално на клипове на български партии да има български знамена? Турски ли да има?

Такъв въпрос зададе в своята Фейсбук страница общинският съветник и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера.

ЦИК потвърждава тенденцията антибългаризмът да се налага постепенно в много институции. Ако е престъпление българското знаме да присъства на български избори, значи нещата са стигнали прекалено далеч. Защо не са толкова активни при преследването на купувачите на гласове, купуването на цели комисии, подправянето на протоколи? Няма да е изненада скоро да забранят българското знаме да се вее на 3-и март, 6-и или 22-и септември, така коментира депутатът Красимир Богданов темата с безумната глоба на ЦИК.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Добра новина за българчетата в Гора

Добра новина за българчетата в Гора. Завърши обновяването на компютърния кабинет и санитарните възли в общинското училище в с. Шищевец, Кукаска Гора,...

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за...

Нова структура на ВМРО в р-н „Приморски“ във Варна

На 29 октомври 2020 г. бе учредена нова местна организация на ВМРО в район „Приморски“, град Варна. Пожелавам успех...

Искрен Веселинов: ВМРО има две основни идеи за края на „вечния длъжник“

Едната е за абсолютната давност, законопроектът е минал на първо четене, обясни депутатът При вечния длъжник винаги има предпоставки...

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Коментари