Начало Новини ВМРО: Каракачанов не е осъден!

ВМРО: Каракачанов не е осъден!

ПОЗИЦИЯ НА ВМРО ОТНОСНО ФАЛШИВИТЕ МЕДИЙНИ ПУБЛИКАЦИИ, ЧЕ КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ Е ОСЪДЕН ЗА НАСАЖДАНЕ НА ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА

Атаките на противниците на ВМРО прехвърлиха всякакви нормални граници на политическо противопоставяне. Падението им стигна дъното, когато преди два дни сайт, собственост на съмнителни приватизатори от началото на прехода, пусна фалшивата новина, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е осъден за насаждане на етническа омраза. 

Още по-голяма морална деградация на сценаристите на компромата е използването на един дребен цигански измамник в опита за дискредитация на Каракачанов. 

Кой е Ачо Йорданов, когото  българомразците от Българския хелзинкски комитет и техните ментори употребиха в атаките срещу нашия лидер? Мошеник от цигански произход, представящ се за влиятелен ромски активист, кандидат за депутат и кмет през последните години от маргинални партийки – това е Ачо Йорданов от Симеоновград, който през 2019 година, подтикнат от Българския хелзинкски комитет, подава жалба в Комисията за защита от дискриминация (КЗД) срещу председателя на ВМРО Красимир Каракачанов. 

Жалбата срещу Каракачанов е затова, че в телевизионния ефир през 2019 г.  казва истината: „Циганите в България станаха изключително нагли“ и „преди няколко години биха полицаи, сега военен. Търпимостта на българското общество се изчерпва“. 

Думите му са по повод побоя, който двама роми нанесоха на военен в село Войводиново. 

На 9 юни 2021 г. състав на Върховния административен съд връща в Комисията за защита от дискриминация преписката срещу Красимир Каракачанов, а Българският хелзинкски комитет, чийто адвокати представляваха Йорданов в съда, се похвалиха за това в понеделник, 14 юни 2021 г. Веднага сайтът на една медийна група, собственост на съмнителни приватизатори от 90-те години написа, че председателят на ВМРО е осъден, което е абсолютна лъжа. 

Кои са основните действащи лица в тази очевидна компроматна атака срещу ВМРО. 

Ето и отговорите:

Първият е Ачо Йорданов, който не е никакъв граждански активист, а обикновен измамник. 

През 2015 г. Йорданов е предложен за кмет на Симеоновград от циганското мешере. На вота той получава 22 гласа. 

Сега пък циганският „активист“ се е добрал до водач на листата в Кърджали на формацията на добре познатия ни политик от прехода Александър Томов – Коалиция „Движение „Заедно за промяна“. Интересното е, че от същата формация са номинирани за НС подсъдимите съпрузи – Ветко и Маринела Арабаджиеви. 

Йорданов става известен и с цирка, който разиграва преди близо 13 години – през 2008-а. Тогава местното ВиК-дружество му спира водата заради натрупан дълг от 5000 лева. Йорданов започва да обяснява пред медиите, че е дискриминиран на етнически и расов признак от водоснабдителната фирма. А можеше просто да си плаща сметките, както правят всички добросъвестни български граждани, които са равни пред закона. 

Ачо Йорданов обича и да се турчее – има снимки пред турското знаме под портрета на Кемал Ататюрк

Другият участник в опита за дискредитация на ВМРО и лидера ѝ е Българският хелзинкски комитет.  БХК е известен с това, че през годините защитава по съдебни дела различни лица, обвинени в изнасилвания, убийства и грабежи.

Цинизмът на БХК и на неговият председател Красимир Кънев стигна дотам, че номинираха убиеца Джок Полфрийман за „Човек на годината“.

Тази организация отдавна няма нищо общо с Международната хелзинкска федерация за правата на човека, която е разпусната през 2008 година. Въпреки това до днес има внушения, че БХК е филиал на Федерацията у нас, въпреки че тя не съществува от 13 години.

Именно адвокатката на БХК Адела Качаунова се е заела да води делото на циганския маргинал Ачо Йорданов срещу Красимир Каракачанов във Върховния административен съд. 

Ето така се нарежда и пъзелът – БХК са близки и са подкрепяни от медиите на съмнителните приватизатори, специализирани в усвояването на грантови схеми от чуждестранни фондации.

Всички добре знаем кой е медийният гуру, който е идеолог на създаването на коалицията „Демократична България“.

Още след изборите през 2017 година, когато се разбра, че коалицията им Движение „Да, България“ получава едва 2.96% и не влиза в парламента, започнаха непрестанните яростни атаки на медийната група към ВМРО и нейния лидер. Те не спират и сега – използва се целият наличен пропаганден арсенал от полуистини и откровени лъжи. В тези атаки са включени и десетките неправителствени организации, усвояващи грантове за милиони, които си отмъщават на ВМРО, за това че поискахме чрез законодателни промени да отчитат парите, които получават от чужбина. 

Но използването на един дребен цигански измамник за дискредитиране на лидера на ВМРО, вече се връща като бумеранг към създателите и разпространителите на тези фалшификации. 

Както заяви нашият председател – „Ако мислят, че ще ме уплашат, това няма да стане. Няма да се откажа да защитавам потърпевшите от произвола на маргинализираната престъпност. Борбата за справедливост продължава!“

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари