Начало По места ВМРО – Карлово с декларация срещу циганската престъпност

ВМРО – Карлово с декларация срещу циганската престъпност

Зачестилите тежки криминални престъпления, извършени от представители на циганския етнос в района на Карлово, са повод за декларация, разпространена от местната организация на ВМРО.

Чрез нея се осъжда нападението над 39-годишния Тони Драгиев, който е в кома след жесток побой, нанесен от циганин, и се изказва подкрепа за семейството му. Представителите на ВМРО настояват за прилагане на спешни мерки, чрез които да се гарантира сигурността и живота на всички български граждани.

Зачестилите случаи от подобен характер в района на Карлово будят безпокойството ни и пораждат усещане за несигурност и беззаконие. Общественото недоволство нараства с всеки нов случай на цигански нападения над българи. Тази опасна тенденция може да породи междуетническо напрежение, което до момента не е било характерно за района, посочва в декларация председателят на ВМРО – Карлово Светлозар Янков.

Той бе участник и в пряко включване в ефира на БТВ, което може да гледате тук >>>

Пълен текст на позицията:

Декларация

на ВМРО – Карлово във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления извършени от представители на циганския етнос в района на гр. Карлово

Осъждаме остро нападението над 39-годишния Тони Драгиев от Карлово, изказваме подкрепата си на семейството му и ще се молим за неговото оздравяване.

Зачестилите случаи от подобен характер в района на Карлово будят безпокойството ни и пораждат усещане за несигурност и беззаконие. Общественото недоволство нараства с всеки нов случай на цигански нападения над българи. Тази опасна тенденция може да породи междуетническо напрежение, което до момента не е било характерно за района.

Само за последните 2 години, това е четвърти случай, в който цигани пребиват българи! Тези нападения се отличават с изключителната си жестокост. Хората са шокирани и уплашени.

Допускаме, че това биха могли да са изолирани случаи на тежки криминални престъпления. Поглеждайки статистиката обаче, и липсата на каквито и да е мерки от страна на МВР, ясно изпъква неглижирането на проблема, което предполага разрастването му в своеобразен цигански терор породен от чувството за безнаказаност на извършителите.

От името на местната организация на ВМРО – Карлово очакваме бързи и адекватни мерки в посока овладяване на циганската престъпност в района.

Настояваме за:

1. Арести за циганските лидери, за които е публична тайна, че се занимават с нелегални дейности.

2. Присъствие на полицейски патрули около и в циганските махали в селищната система. Държавата е абдикирала от тези места и вътре процъфтява беззаконието.

3. Настояваме за законодателни промени в посока драстично утежняване на присъдите при рецидив. Мястото на рецидивистите не е сред нас!

 4. Действия по превенция на лицата от криминалния контингент с цел париране нелегалната им дейност. Всички знаят какво се случва, но никой не предприема мерки.

5. Бързо, ефективно и сурово правосъдие, а не налагане на двоен стандарт и привилегировано отношение за отделните етнически групи. Това нагнетява балона на етническия мир.

Светлозар Янков – председател на МО на ВМРО – Карлово

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Необходими са по-радикални мерки за овладяване на Ковид-19, смята д-р Поповски

Пациент с Ковид-19 струва между 2000 и 3000 лева на болницата Kовид-19 данните за последното денонощие са: положителни са...

Хранителни продукти от първа необходимост раздаде д-р Петрова

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те...

Исторически момент за България – кирилицата е българска азбука

Исторически момент за България - кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха...

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Михов: Отбраната на България е приоритет и задача на всяко правителство

Отбраната на България е национален приоритет и задача на всяко правителство. Отбраната на България се модернизира! Факт е, че...

Борис Вангелов: Кирилицата е съставена на територията на Царство България

Кирилицата е българска азбука, категорични са от ВМРО Миналата седмица учени и политици обсъдиха предложението на „Обединените патриоти“ за...

ВМРО скочи срещу строеж в Пловдив, оттеглиха предложението

Строеж на временен паркинг на „Пещерско шосе“ бе поводът ВМРО - Пловдив остро се противопостави на предложението. То е за отдаването под...

Коментари