Начало По места ВМРО – Карлово с декларация срещу циганската престъпност

ВМРО – Карлово с декларация срещу циганската престъпност

Зачестилите тежки криминални престъпления, извършени от представители на циганския етнос в района на Карлово, са повод за декларация, разпространена от местната организация на ВМРО.

Чрез нея се осъжда нападението над 39-годишния Тони Драгиев, който е в кома след жесток побой, нанесен от циганин, и се изказва подкрепа за семейството му. Представителите на ВМРО настояват за прилагане на спешни мерки, чрез които да се гарантира сигурността и живота на всички български граждани.

Зачестилите случаи от подобен характер в района на Карлово будят безпокойството ни и пораждат усещане за несигурност и беззаконие. Общественото недоволство нараства с всеки нов случай на цигански нападения над българи. Тази опасна тенденция може да породи междуетническо напрежение, което до момента не е било характерно за района, посочва в декларация председателят на ВМРО – Карлово Светлозар Янков.

Той бе участник и в пряко включване в ефира на БТВ, което може да гледате тук >>>

Пълен текст на позицията:

Декларация

на ВМРО – Карлово във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления извършени от представители на циганския етнос в района на гр. Карлово

Осъждаме остро нападението над 39-годишния Тони Драгиев от Карлово, изказваме подкрепата си на семейството му и ще се молим за неговото оздравяване.

Зачестилите случаи от подобен характер в района на Карлово будят безпокойството ни и пораждат усещане за несигурност и беззаконие. Общественото недоволство нараства с всеки нов случай на цигански нападения над българи. Тази опасна тенденция може да породи междуетническо напрежение, което до момента не е било характерно за района.

Само за последните 2 години, това е четвърти случай, в който цигани пребиват българи! Тези нападения се отличават с изключителната си жестокост. Хората са шокирани и уплашени.

Допускаме, че това биха могли да са изолирани случаи на тежки криминални престъпления. Поглеждайки статистиката обаче, и липсата на каквито и да е мерки от страна на МВР, ясно изпъква неглижирането на проблема, което предполага разрастването му в своеобразен цигански терор породен от чувството за безнаказаност на извършителите.

От името на местната организация на ВМРО – Карлово очакваме бързи и адекватни мерки в посока овладяване на циганската престъпност в района.

Настояваме за:

1. Арести за циганските лидери, за които е публична тайна, че се занимават с нелегални дейности.

2. Присъствие на полицейски патрули около и в циганските махали в селищната система. Държавата е абдикирала от тези места и вътре процъфтява беззаконието.

3. Настояваме за законодателни промени в посока драстично утежняване на присъдите при рецидив. Мястото на рецидивистите не е сред нас!

 4. Действия по превенция на лицата от криминалния контингент с цел париране нелегалната им дейност. Всички знаят какво се случва, но никой не предприема мерки.

5. Бързо, ефективно и сурово правосъдие, а не налагане на двоен стандарт и привилегировано отношение за отделните етнически групи. Това нагнетява балона на етническия мир.

Светлозар Янков – председател на МО на ВМРО – Карлово

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Победа за българщината! НС обяви официално, че кирилицата е българска азбука

ДПС и БСП отново показаха, че са антибългарски партии, като отказаха да подкрепят исторически и духовно обоснованата истина, че тази писменост е...

ВМРО – Димитровград дари пакети с продукти на пенсионери

Акцията на войводите е по повод Международния ден на възрастните хора По повод днешния празник – 1 октомври, Международен...

Искрен Веселинов: Сегашната Конституция е направена от БКП, за да увековечи нейното влияние

ВМРО от 2013 г. изповядва тезата, че трябва да има сериозна конституционна промяна и тя трябва  да мине през Велико народно събрание....

6 октомври (вторник), 19.00 ч., София – „Премълчаното за Стоян Мълчанков“

На 6 октомври (вторник) от 19.00 ч. в Централния военен клуб - София ще се състои представяне на книгата и документалния филм...

Красимир Каракачанов: При модернизация на техниката на армията основна наша цел е да включим български фирми

От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна техника „Хемус“ извоюва авторитет и на всяко следващо издание присъстват все повече...

Стоян Божинов и Иван Стоянов с подаръци за спортен клуб по самбо

Като организация ВМРО винаги е подкрепяла спортните клубове в страната. Спортът възпитава и изгражда дисциплина в младите. Ето защо...

Честит празник на възрастните хора! Поклон пред достойните българи, съхраняващи историческата памет

Д-р Калин Поповски с поздравление по повод Международния ден на възрастните хора Уважението към възрастния човек е мерило за...

Коментари