Начало По места ВМРО – Карлово с декларация срещу циганската престъпност

ВМРО – Карлово с декларация срещу циганската престъпност

Зачестилите тежки криминални престъпления, извършени от представители на циганския етнос в района на Карлово, са повод за декларация, разпространена от местната организация на ВМРО.

Чрез нея се осъжда нападението над 39-годишния Тони Драгиев, който е в кома след жесток побой, нанесен от циганин, и се изказва подкрепа за семейството му. Представителите на ВМРО настояват за прилагане на спешни мерки, чрез които да се гарантира сигурността и живота на всички български граждани.

Зачестилите случаи от подобен характер в района на Карлово будят безпокойството ни и пораждат усещане за несигурност и беззаконие. Общественото недоволство нараства с всеки нов случай на цигански нападения над българи. Тази опасна тенденция може да породи междуетническо напрежение, което до момента не е било характерно за района, посочва в декларация председателят на ВМРО – Карлово Светлозар Янков.

Той бе участник и в пряко включване в ефира на БТВ, което може да гледате тук >>>

Пълен текст на позицията:

Декларация

на ВМРО – Карлово във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления извършени от представители на циганския етнос в района на гр. Карлово

Осъждаме остро нападението над 39-годишния Тони Драгиев от Карлово, изказваме подкрепата си на семейството му и ще се молим за неговото оздравяване.

Зачестилите случаи от подобен характер в района на Карлово будят безпокойството ни и пораждат усещане за несигурност и беззаконие. Общественото недоволство нараства с всеки нов случай на цигански нападения над българи. Тази опасна тенденция може да породи междуетническо напрежение, което до момента не е било характерно за района.

Само за последните 2 години, това е четвърти случай, в който цигани пребиват българи! Тези нападения се отличават с изключителната си жестокост. Хората са шокирани и уплашени.

Допускаме, че това биха могли да са изолирани случаи на тежки криминални престъпления. Поглеждайки статистиката обаче, и липсата на каквито и да е мерки от страна на МВР, ясно изпъква неглижирането на проблема, което предполага разрастването му в своеобразен цигански терор породен от чувството за безнаказаност на извършителите.

От името на местната организация на ВМРО – Карлово очакваме бързи и адекватни мерки в посока овладяване на циганската престъпност в района.

Настояваме за:

1. Арести за циганските лидери, за които е публична тайна, че се занимават с нелегални дейности.

2. Присъствие на полицейски патрули около и в циганските махали в селищната система. Държавата е абдикирала от тези места и вътре процъфтява беззаконието.

3. Настояваме за законодателни промени в посока драстично утежняване на присъдите при рецидив. Мястото на рецидивистите не е сред нас!

 4. Действия по превенция на лицата от криминалния контингент с цел париране нелегалната им дейност. Всички знаят какво се случва, но никой не предприема мерки.

5. Бързо, ефективно и сурово правосъдие, а не налагане на двоен стандарт и привилегировано отношение за отделните етнически групи. Това нагнетява балона на етническия мир.

Светлозар Янков – председател на МО на ВМРО – Карлово

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Коментари