Начало Избори - 2022 ВМРО към ЦИК: Спрете манупулациите на изборите в Турция!

ВМРО към ЦИК: Спрете манупулациите на изборите в Турция!

След зловещата държавна измяна на 45-ото НС само Вие можете да върнете изборния процес там, където трябва да е – в ръцете на българската държава!

С възгласи „Оставка“ започна протестът на ВМРО пред Централната избирателна комисия. На стълбите пред централния вход на изборния орган се събраха стотици недоволни граждани, членове и симпатизанти, които изразиха своето недоволство от безразборното разкриване на избирателни секции в Турция. Протестът беше предвождан от тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди.

Искрен Веселинов в началото на събитието направи ретроспекция на действията на ВМРО назад във времето, които са възпирали години наред манипулирания от службите и Ердоган вот от Турция. Това е ограничаването на броя секции, попълването на декларации само на място и лично от гласуващите, както и редицата протестни действия по границата, които са ограничили изборния туризъм.

Преди дни пуснахме и сигнал до ЦИК, като обърнахме внимание, че в методическите указания трябва да се направят редица упътвания към СИК, за да се гарантира честността на вота от Турция.

Ангел Джамбазки, който нееднократно е бил наблюдател на изборния процес там и в качеството си на български представител в ЕП, наблегна на безапелационната намеса на турската държава, която реално иззема законовата такава на България. Той разказа за автобусите, които организирано извозват хора, които да гласуват в две-три секции, както и за агитацията на турски и порочната практика за попълване на декларации от трети лица извън изборните помещения, за които ВМРО многократно е сигнализирала всички компетентни държавни органи.

На тези избори очакваме поне 80 хиляди гласа от Турция, което означава поне 11 депутата или една парламентарна група. И това са гласове удобно предоставени от Турция на една определена етническа партия – ДПС, подчерта той и отново обърна внимание, че това е станало възможно чрез отстраняването на ВМРО от парламента, от ЦИК и наместването там на удобни проводници на чужди интереси.

Александър Сиди обърна внимание на лицемерието на партии като ДБ, ПП и ИТН, които предадоха националния интерес като премахнаха ограничението в броя на секциите в страни извън ЕС, което ВМРО преди години въведе и с това ограничи турското влияние в българската вътрешна политика.

Тези тежки лицемери от ДБ направиха така щото вотът от Турция да стане с такива мащаби. И днес същите тези тежките лицемери от ДБ събират хора, за да пазят вота в Турция. Тези, които създадоха възможността за безконтролно гласуване, ще пазят вота. Ето това е подмяната, която се заиграва тежко вече и със суверенитета на България, разгневи се съпредседателят на ВМРО.

На финала на събитието съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов, който беше и водещ на протеста, обърна внимание на основните искания на войводите, а именно:

Първо – искаме тълкуване на Изборния кодекс. Държим да бъде издадена инструкция от изборния орган с ясни указания всеки, който иска да гласува в секциите в Турция, да попълва декларация пред комисията и да декларира също, че не е гласувал на друго място. С това лицето ще носи и наказателна отговорност при неверни данни. На второ място – да се прекрати всяка възможност в секциите да се говори на език различен от българския. И на трето място – да не се допуска под никаква форма агитацията в секциите. Там, в Турция, има една перфектно смазана машина за манипулация на гласовете и това не е в полза на България.

Думата беше дадена и на Христо Иванов, който е от младежката организация на ВМРО и е бил неколкократно наблюдател на изборния процес в Турция. Той разказа за стотиците напълно явни нарушения там, за които ЦИК е била сезирана, но не е направила нищо.

Ето защо и Искрен Веселинов закри протеста с думите:

Призовавам всички представители на партии, които се заявяват като патриотични, а всъщност мълчат по темата турски гласове, които имат представители в ЦИК, да гласуват тези правила, за които настояваме. Но те няма да го направят. Затова и в 45-ото НС същите тези удобно премахнаха ВМРО от ЦИК и от секционните комисии. Искам да кажа на българското общество, че това е поредният флирт на ИТН, „Възраждане“ и БСП с ДПС.

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Направете мониторинг на БТВ. Цензурират „неудобни“ кандидати

Влизането на Антон Хекимян в надпреварата за София само потвърди, че там е имало политическа обвързаност ВМРО - Българско...

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Коментари