Начало Блог ВМРО настоява за ясни срокове и финансиране за строежа на нови детски...

ВМРО настоява за ясни срокове и финансиране за строежа на нови детски градини в Пловдив

За ясни срокове и финансиране за строежа на нови детски градини в Пловдив настояват от местната структура на ВМРО в Пловдив, съобщава Дарик радио.  

Според воеводите недостигът на места в забавачките в града на тепетата не е от сега и в последните години управата на Пловдив не прави нищо съществено в тази насока. 

От ВМРО питат какво се случва със строежа на новата забавачка на бул. „Александър Стамболийски“ в  район „Южен“, за която има готов проект още от края на 2017 г., има обявена обществена поръчка, но няма никаква информация какво се случва с избора на изпълнител.

От ВМРО са категорични, че на първата възможна сесия на ОбС ще внесат питане до Здравко Димитров какъв брой и къде ще бъдат построени детски градини по време на неговия управленски мандат, предвид предизборната му програма в която бяха заложени 12 нови забавачки.

Точно заради недостига на места в градините, общинските съветници от партията на Красимир Каракачанов ще подкрепят предложението на Здравко Димитров броят на децата в група от новата учебна година да стане 30. 

Ако те не получат обаче конкретни отговори, това ще е и последното предложение, което групата на ВМРО ще подкрепи в ОбС в тази насока.  

Засега не е ясно кога ще е следващата сесия на местния парламент. Последната беше отложена заради малкия брой точки в дневния ред. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Коментари