Начало Блог ВМРО на евроизборите - самостоятелно или в коалиция с Атака и НФСБ?

ВМРО на евроизборите – самостоятелно или в коалиция с Атака и НФСБ?

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ д-р Калин Поповски пред Bulgaria ON AIR

ВМРО избра депутата Юлиан Ангелов за председател на предизборния си щаб. Структурите пък масово издигнаха сегашния член на Европейския парламент Ангел Джамбазки за водач на листата за предстоящия евровот. По последни данни партията се готви за самостоятелно участие на изборите, макар да не е изключено формирането на коалиция в последния момент.

Това е редовен конгрес, който се свиква веднъж на три години. На него се избират ръководните органи – председател на партията, Национален съвет и т.н., спазвайки закона за политическите партии. Не го правим, защото сега идват евроизбори или имаме някакви проблеми, просто сега му е времето, коментира д-р Поповски, запитан за предстоящия форум на ВМРО.

На въпрос дали явяването на ВМРО, НФСБ и Атака заедно на евроизборите е останало само мит, гостът изрази мнение, че все още има надежда за патриотично обединение.

Ние отдавна сме заявили нашата позиция, че Ангел Джамбазки е най-подходящ за водач на листата, защото е първият български депутат по активност с общонародна признатост и висок рейтинг от предходния мандат, заяви депутатът от ВМРО.

Коментарът му относно несъгласието на Волен Сидеров и Валери Симеонов с кандидатурата беше такъв:

Те не са съгласни с тази номинация, но моята теза е, че председателите на сериозните партии не са в Брюксел, а отиват там само да прокарат плана на партията, никой от тях не е предявявал претенции да стане лидер на общата листа.

Той допълни, че ако всяка партия се яви поотделно, това ще окаже напрежение, въпреки че няма да доведе до сериозни проблеми. 

По темата за пенсиите депутатът успокои хората, че не бива да се притесняват, защото още първата промяна от 2015 година е в положителна насока и ощетени няма да има.

Има над 300 хил. души, които са пенсионирани неправомерно. За разлика от други страни като Германия, в България може едновременно да получаваш заплата и пенсия, коментира още д-р Калин Поповски.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари