Начало Новини ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на руската компания в София. Заедно със симпатизанти и гневни граждани войводите настояха ръководството на „Лукойл“ да прекрати доставката на руски нефт през швейцарски доставчик, а да извършва това пряко, с което ще отпадне оскъпяването с 30 долара на барел.

Искрен Веселинов заяви пред протестиращите, че „правителството на Кирчо и Асен е най-големия любител на монополите. Вкараха не само посредници, не само „Лукойл“, но отказаха да обложат свръхпечалбите на енергийните дружества. Ако имаше правителство на енергийната мафия, то това е правителството на Кирил Петков“. Няма да се спрем докато „Лукойл“ не си получи заслуженото. Управлението на „Промяната“ с тези 25 ст. с които ни „ощастливиха“ – та те дори не компенсират ДДС-то. Такова ограбване на българския народ през енергетиката не е имало досега. Държавата покровителства този монопол от години, допълни той.

ВМРО се бори за интересите на обикновените граждани срещу монополите и има конкретни решения. Ние знаем какво искаме и как да го постигнем. Това е посланието ни към българите. Стига големи обещания, ограбват ни, като ни лъжат, че се борят с корупцията. Стига такива „борци“, трябват истински хора като нас във ВМРО – които мислят за доброто на потребителите, заяви още съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Ангел Джамбазки от своя страна напомни, че ВМРО последователно води битка срещу монополите. Ние протестираме пред „Лукойл“, защото това е фирма, която е сваляла правителства и е редяла кабинети, която определя политиката на България и продължава да го прави, заяви той. Според него реалната картина как живее българинът се вижда не по телевизора, а в бакалията и на бензиностанцията. Настояваме служебното правителство да поправи грешката и корупционната практика на предишното управление. Битката ще е дълга, защото тези монополи няма лесно да се откажат да взимат по лев за всеки един литър. Мафията е тук зад гърба ни и беше в Министерски съвет, трябва да се сложи край, призова Джамбазки.

ВМРО не е русофилска, не е русофобска, а е българска партия и организация – създадена, за да защитава българските интереси. Не може да жертваме спокойствието и добруването на българите заради някакви чужди икономически интереси, категоричен бе доц. Милен Михов от ръководството на ВМРО. Не на имперското ограбване на трудещия се българин! ВМРО е партия на онези просветени и трудещи се българи, които изграждат гръбнака на държавата. ВМРО няма да отстъпи и няма да се предаде, заяви още Михов.

Съпредседателят Александър Сиди е категоричен, че „политическите еднодневки лъжат, че се борят с корупцията, а единствено се грижат да напълнят своята касичка“. Месеци ни лъгаха че сме спрели да купуваме руски газ, но всъщност продължихме да го купуваме – но през посредници с 30% по-скъпо, натърти той.

Имаме цивилизационен избор на изборите на 2 октомври. Трябва да вдигнем въстание, за да си върнем държавата от онези, които искат да преосмислим нашите добри отношения с Русия. Да си върнем държавата от онези, които ходят на закуска в американското посолство да редят кабинети. От онези, които позволяват Ердоган да се меси във вътрешната ни политика. Да си върнем държавата на нас, българите. Явяваме се на тези избори с ясното съзнание че водим зад нас хора, които милеят за България. Ние друга родина нямаме, не можем да отидем в Канада. Не искаме да се отчитаме пред чужди посланици, а държавата ни да се движи по закона български, както е казал Апостола, каза още Сиди.

Протестиращите пред сградата на „Лукойл“ в София скандираха „Мафия“ „Долу КГБ“ и носеха плакати „1 лев кражба от всеки литър“, „Левче за Путин от всеки литър“, „Спекула на гърба на българите – това е кражба“, „Евтини горива“.

Протестът завърши с викове „Да живее България“.

Припомняме, че вчера ВМРО излезе с призив към правителството да поиска официални разговори с „Лукойл-Нефтохим“, тъй като те умишлено завишават цената на бензина и нафтата с 1 лев литър, с което облагодетелстват Русия с 2 милиарда лева от джоба на обикновения български гражданин. Припомниха също и че подхвърлените 25 стотинки на литър „помощ“ всъщност отново ги плащаме ние, тъй като това са пари от хазната.

От ВМРО припомниха също така, че България извоюва двугодишно отлагане на европейския мораториум за внос на руски нефт, за да могат рафинериите на „Лукойл“ да работят с него. Но дори и при това положение руската компания не продава бензина и нафтата на пазарни цени, а ни товари с надценка от посредник. Това е скандално и целенасочената държавна намеса при доставките на природен газ, която всъщност доведе до рекордно поскъпване, а липсата на такава за регулиране на цените на бензина и нафтата, което  е постижимо, е меко казано неразбираема.

Ето защо ние настояваме категорично или „Лукойл“ да започне да продават на по-ниски цени на българския пазар, или българското правителство да оттегли искането си за дерогация на вноса на руски нефт. Още повече, че „Лукойл“ използва и много други нефтени находища извън Русия – като например това в  Ирак, и може да замени руския нефт с иракски.

Нека не допускаме повече да ни лъжат и да ни крадат  представители на чужди държави. България е наша – не на Русия или Америка.

България над всичко!

Снимки >>>

Последни Новини

В препълнена зала ВМРО закри кампанията си в Сандански

ВМРО закри предизборната си кампания в Сандански пред членове и симпатизанти на Организацията в Пиринския край. В препълнената зала водачът на листата...

Доц. Милен Михов: Галопиращата инфлация, непозната от времето на Жан Виденов, изяжда парите на хората

Чака ни управление, основано или на безпринципна коалиция, или триумф на задкулисието Доц. д-р Милен Михов за предстоящите парламентарни...

Александър Сиди: ГЕРБ и „Промяната“ готвят кабинет, използвайки „Възраждане“ за плашило

Убеден съм, че ВМРО ще се върне в Парламента, защото в България все още има място за интелигентен и грамотен патриотизъм, коментира...

Искрен Веселинов: Поругаването на българския химн от македонските запалянковци показва доколко РСМ е готова за членство в ЕС

Енергийната криза е резултат от сбъркана политика Поругаването на българския химн от македонските запалянковци по време на футболния мач...

Александър Сиди: На изборите хората ще накажат лицемерието и безхаберието на доскорошните управляващи

Съпредседателят на ВМРО - БНД Александър Сиди не спести пред медиите в Стара Загора тежки думи по адрес на управлявалите през последната година...

Юлиан Ангелов: ВМРО предлага нова пенсионна формула 61/31

ВМРО ще предложи нова пенсонна формула – 61/31. 61 години като възраст за пенсиониране и за жени, и за мъже и 31...

Искрен Веселинов: В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота

В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота, каза в „Денят на живо с Наделина Анева по Нова нюз съпредседателят на...

Коментари