Начало Новини ВМРО на протест: Да спрем наглия сърбо-комунистически македонизъм

ВМРО на протест: Да спрем наглия сърбо-комунистически македонизъм

Стотици представители на ВМРО от цялата страна излязоха в неделя на протест в сърцето на Пиринско, за да изразят недоволството си от отварянето на частен македонски клуб на името на Никола Вапцаров. Нека спрем наглия сърбо-комунистически македонизъм, който очевидно пълзи и се разраства с подкрепата на розовите либерални бели якички в Брюксел, призоваха от ВМРО. Пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград войводите, водени от евродепутата Ангел Джамбазки, развяха български трибагреници и знамена на ВМРО в знак на несъгласие с опитите за провокации от сръбските марионетки на Скопие.

Клубът бе открит в 12 часа в присъствието на държавния секретар на президента на Република Северна Македония, както и лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Поради засиленото присъствие на органите на реда, които буквално бяха блокирали центъра на Благоевград и района около македонския клуб, до сериозни сблъсъци не се стигна. Протестът на ВМРО започна в 11 часа на площад „Македония“ пред паметника на Гоце Делчев.

Протестиращите спокойно изчакаха откриването на македонския клуб, на което присъстваха политици и държавници от РСМ. Сред тях бе и  лидерът на ВМРО-ДПМНЕ, Християн Мицкоски. Той заяви, че е в Благоевград, за да подкрепи отварянето на клуба и македонците, живеещи в Благоевград и региона. Пред клуба бе дошъл племенникът на Никола Вапцаров, който носеше със себе си книга, в която Вапцаров е написал собственоръчно, че е българин и родителите му също са българи.

След откриването на клуба гостите се отправиха към паметника на Димитър Благоев, за да положат венци и цветя, след което се отправиха към площад „Македония“. Там ги очакваха членовете на ВМРО от цялата страна, които ги посрещнаха скандирайки: „И преди, и сега Македония е българска!“.

От ВМРО не допуснаха македонските гости и организаторите на клуба да поставят цветя на паметника на Гоце Делчев, които малко по-късно посетиха мемориала на Делчевия род в двора на църквата „Въведение Богородично“.

Снимки >>>

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари