Начало Блог Александър Сиди: ВМРО няма да вдига данъци в кризата

Александър Сиди: ВМРО няма да вдига данъци в кризата

Категорично ВМРО няма да вдига данъци или да се променят в криза и стагнация

ВМРО няма да вдига данъци в кризата, заяви в „Седмицата“ на Дарик радио Александър Сиди, водач на депутатските листи на ВМРО в Пловдив и Стара Загора.

Категорично ВМРО няма да вдига данъци или да се променят в криза и стагнация. Тази система трябва да се запази поне до края на кризата. Имаме различни разговори с икономисти в тази посока, но на този етап мнението на ВМРО е, че не трябва да пипаме данъчната политика и ВМРО категорично няма да вдига данъци, коментира кандидат-депутатът.

ВМРО се стреми към средна работна заплата от порядъка на 2200-2500 лева. Това е абсолютно икономически разчетено, заяви Сиди. Той пресметна, че до момента и благодарение на участието на войводите в управлението бяха увеличени доходите с около 46%.

Минималната заплата е една сума, която се определя от правителството, но тя не е най-важната.

Това, което е най-важно, е средната работна заплата в България. Важното е да извадим от сивия сектор немалка част от браншовете, коментира кандидат-депутатът, като припомни, че именно заради сивата икономика кризисните мерки не работят и хората няма как да получат подпомагане от държавата.

В подкрепа на доходите на българските граждани партията планира още да повиши с 30% пенсиите, наред с падането на тавана за най-високите. Вдигането на прага обаче, според Сиди, трябва да се осъществи след кризата. 

Уязвими са всички български граждани, които са засегнати в кризата, и всички бизнес сектори, обобщи той виждането си накъде да бъдат насочени мерките на държавата. ВМРО продължава да стои зад предложението си от миналата година – ваучери на всеки работещ и осигуряващ се гражданин за почивка в България с цел стимулиране на родния туристически бранш, който беше най-сериозно ударен от пандемията.

Сиди изтъкна, че ВМРО вижда необходимата подкрепа за малкия и средния бизнес в премахването на цялата административна тежест, която го затрупва в момента. Решението за това е електронното управление.

Само през електронното управление малката корупция, корупцията на битово ниво, би могла да бъде спряна.

Това е големият бич за малките и средни фирми, категоричен е икономистът от ВМРО.

Той коментира и намерението за въвеждане на ваксинационен паспорт в Европейския съюз. Истината е, че няма как да стане, защото противоречи на принципа на свободното движение на стоки и капитали в ЕС. Ние от ВМРО не можем да го приемем и не трябва да има, категоричен е кандидат-депутатът.

Демографията е един от приоритетите на ВМРО, която има програма за грамотна раждаемост, изтъкна Сиди. Той изрази съжаление, че досега войводите са успели да осъществят част от своя план с финансиране на ин витро процедури само в общините, където ВМРО управлява и доминира в Общинския съвет. И в момента ин витро процедурите не са трудно достъпни, проблемът е всички тези изследвания преди това, те са скъпи. Затова ВМРО има местен фонд ин витро в тези общини, в които управлява, изтъкна Сиди. Но държавата трябва да се намеси активно на национално ниво всяка процедура да е безплатна, смята той. По думите му около 500 хил. са хората, които се надяват по този начин да се сдобият с рожба. 

Сиди припомни и постижението на ВМРО да бъде прието предложеното от тях семейно подоходно облагане. По този начин всяко едно българско дете ще получава 450 лв. до 18-годишна възраст в края на годината, защото досега всички видове помощи ги получават само маргинализираните групи, изрази съжаление кандидат-депутатът. В този смисъл той се обяви за след въвеждане на прецизни критерии, за да бъде подкрепена грамотната раждаемост и да не получава парите само едно малцинство.

Да се опрощава част от дълга на младите български семейства или изцяло да бъде поеман от държавата, е виждането на партията за издигане на демографията с положителен знак.

Безлихвени кредити за първо жилище за млади български семейства – категорично да, но при достатъчно ниво на образование. Ако имате основно образование, получавате еди каква си помощ. Ако имате средно, повече, висше – най-висока степен, обясни принципа на войводите за подпомагане на отговорното родителство. 

Защото се смята, че тези хора са взели грамотно решение да имат деца и да ги образоват. В едни махали нивото на образование е ниско. Раждат се по 7-8 деца с идеята да бъдат на издръжка на държавата. Няма как да подкрепим такава раждаемост, категоричен е Сиди. В тази посока другите антикризисни мерки на ВМРО за ликвидиране на демографската катастрофа е увеличаването на размера на майчинството за втората година, безплатните детски градини и безплатните учебници за децата до 12-и клас. 

ВМРО направихме така, че всяко едно дете да получава помощ от държавата, ако няма място в детска градина.

То получава помощта за държавната детска градина, ако не бъде прието, за покриване на таксата. Правителството даде 60 млн. лв. за изграждането на нови детски градини, напомни още Александър Сиди.

Освен мерките за материална подкрепа на българското семейство и децата, ВМРО поставя на преден план защитата на традиционните семейни ценности. 

ВМРО е категорично против узаконяване на фактическото съжителство на гей двойките, заяви Сиди. Конституцията е ясна и категорична. Тези дни ЕС обяви Европа за свободна зона за ЛГБТИ, на което партията се противопоставя. Аз нямам нищо против всеки да прави каквото иска в спалнята вечер, но категорично не одобрявам пропагандата. Против съм да бъде възпитавано, което и да е българско дете в гей пропаганда от ранна детска възраст. Отсече водачът на две листи на ВМРО.

Целия разговор гледайте тук >>>

Последни Новини

В препълнена зала ВМРО закри кампанията си в Сандански

ВМРО закри предизборната си кампания в Сандански пред членове и симпатизанти на Организацията в Пиринския край. В препълнената зала водачът на листата...

Доц. Милен Михов: Галопиращата инфлация, непозната от времето на Жан Виденов, изяжда парите на хората

Чака ни управление, основано или на безпринципна коалиция, или триумф на задкулисието Доц. д-р Милен Михов за предстоящите парламентарни...

Александър Сиди: ГЕРБ и „Промяната“ готвят кабинет, използвайки „Възраждане“ за плашило

Убеден съм, че ВМРО ще се върне в Парламента, защото в България все още има място за интелигентен и грамотен патриотизъм, коментира...

Искрен Веселинов: Поругаването на българския химн от македонските запалянковци показва доколко РСМ е готова за членство в ЕС

Енергийната криза е резултат от сбъркана политика Поругаването на българския химн от македонските запалянковци по време на футболния мач...

Александър Сиди: На изборите хората ще накажат лицемерието и безхаберието на доскорошните управляващи

Съпредседателят на ВМРО - БНД Александър Сиди не спести пред медиите в Стара Загора тежки думи по адрес на управлявалите през последната година...

Юлиан Ангелов: ВМРО предлага нова пенсионна формула 61/31

ВМРО ще предложи нова пенсонна формула – 61/31. 61 години като възраст за пенсиониране и за жени, и за мъже и 31...

Искрен Веселинов: В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота

В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота, каза в „Денят на живо с Наделина Анева по Нова нюз съпредседателят на...

Коментари