https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
ВМРО обвини ГЕРБ в безхаберие към софийските проблеми -
Начало Новини ВМРО обвини ГЕРБ в безхаберие към софийските проблеми

ВМРО обвини ГЕРБ в безхаберие към софийските проблеми

Съветниците станахме едновременно инженери, архитекти, следователи, експерти по финанси, право, екология.

В София има силен дефицит на контрол, той се е разпрострял във всички сфери и е гаранция за провали, скандали и безконечни примери за мърляво свършена или несвършена работа.

Това заяви в свое изказване Карлос Контрера – председател на „Патриоти за София“, от името на група по време на сесията на Столичния общински съвет.

Очевидно е след случилото се със жълтите павета, сечта в Борисовата градина, разбитите улици и тротоари от Околовръстното до Северната скоростна тангента и обратно, допълва Контрера.

От ВМРО поставиха и въпроса за неизпълнение на решения на Столичния общински съвет. Според патриотите умишлено администрацията на Столична община не изпълнява решения на СОС. Зададени са въпросите какво се случва с финансовата проверка на Общинското предприятие „София-план“ от 2021 г., какво се случва с концесията на велосипедите и други.

Столична община създава усещането за анархия, хаотичност и тотален отказ от вземане на решения. А това не е добро за града, не е добро за гражданите, казва Контрера.

А ето и цялото изказване на Карлос Контрера:

Кметът Йорданка Фандъкова отново отсъства от заседанието на Столичния общински съвет.

От групата „Патриоти за София“ посвещаваме настоящата политическа декларация на неслучилия общински контрол. Няма сфера от дейността на местната власт, която да не е засегната от безхаберието, формалното или никакво отношение по опазване на общото. Както виждаме в последните дни неслучилият се общински контрол е явление, което отдавна е надхвърлило пределите на „Московска“ 33 и стабилно, и напоително се е просмукало във всички структури, структурки, райони и търговски дружества. Очевидно е след случилото се със жълтите павета, сечта в Борисовата градина, разбитите улици и тротоари от Околовръстното до Северната скоростна тангента и обратно.

Налага се за едно и също нещо да се звъни, да се пише, напомня, припомня, повтаря десетки пъти. Налага се общински съветници да ставаме едновременно инженери, архитекти, следователи, експерти по финанси, право, екология и т.н., за да се свърши нещо или някаква работа. На всичко отгоре резултатът от тая пълзяща анархия, на ръба на безстопанственост, което е престъпление, както знаете, на всичко отгоре, когато решим да се заемем с контролирането на тоя или оня въпрос, на тоя или оня разход, срещу някои от нас се подават жалби от разни безхаберници на общинска заплата. Вече общинските съветници не можем да изобличаваме нередностите, защото я дело за клевета ще ти заведат, я ще те набедят в прокуратурата, я други работи.

Дефицитът на контрол е осезаем и далеч надхвърля кривите плочки по ремонтираните тротоари или некачествените кръпки по улиците. Липсващият контрол се е разпрострял във всички сфери и е гаранция за провали, скандали и безконечни примери за мърляво свършена или несвършена работа. Всеки опит обаче да се въведе контрол среща една къде активна, къде пасивна съпротива не само от администрацията, но и от някои хора в тази зала. Ето Ви примера с гробищните паркове – не поискахте да създадем временна комисия за проверка, бламирахте доклада (тук се обръщам основно към колегите от ГЕРБ), а накрая докъде стигнахте – отново проблеми, скандали, едни отвратителни гротескни картини в тези гробищни паркове, недоволни граждани и огромни съмнения за некадърност, злоупотреби и кражби пак там. Паралелно с това стана ясно, че проектът за оползотворяване на РДФ горивото отпада от ОПОС. Дали и как ще продължи той и какво ще се случва с боклука на София отговор няма. Разбира се, научаваме от медиите тези неща.

Това е само пример докъде бездействието и инертността могат да доведат. Няколко примера от много възможни.

До там сме стигнали, че решения на Столичния общински съвет явно, демонстративно и съвсем умишлено не се изпълняват. Влезли в сила решения, годни да породят правни и фактически действия, законни актове не се изпълняват от администрацията на кмета. Какво стана със финансовата проверка на „София-план“, за което взехме решение през лятото на 2021 г.?  Какво стана с концесията на велосипедите, за която също има решение на общинския съвет? Какво стана с обещанията за процедурите за конкурсите за външната реклама? Защо решението на СОС за четвърто допълнително споразумение със Софийска вода не се изпълнява? Защо при влязло в сила решение на СОС се правят еквилибристики и се дават някакви безсмислени становища на постоянни комисии? И директно питам – на глупаци ли ни правите? Аз мисля, че това е бламираме на общинския съвет, обезсмислянето му, принизяването му и т.н. Един мандат не стига явно… Има и много други примери.

Има и примери в обратна посока – за незаконни действия, изпълнявани в нарушение на закона и против правата на гражданите. Колко пъти българският съд трябва да Ви каже, че не може самоволно, защото Ви е хрумнало и не Ви харесва, да забранявате Луковмарш? Колко пъти смятате съзнателно да нарушавате закона, да посягате на правото на граждани за мирно събиране, за да угодите на нечии външни интереси?

Давам тези примери и призовавам за едно отрезвяване и приземяване, защото в последната една година Столична община създава усещането за анархия, хаотичност и тотален отказ от вземане на решения. А това не е добро за града, не е добро за гражданите.

Благодаря за вниманието.

Последни Новини

ВМРО към Терзиев: И все пак ще има ли коледна украса преди Коледа?

От ВМРО обръщаме внимание за пореден път на Столична община, че за разлика от други години столицата фактически е без коледна украса....

Контрера, ВМРО: С този болшевизъм в СОС, София я чакат много тежки дни

Тумор се реже до здраво! С тези думи, публикувани в страницата му във Фейсбук, общинският съветник от ВМРО Карлос...

Каракачанов: Безгръбначни натегачи подарявят БТР-и на Украйна и купуват „Страйкъри“ на тройна цена

Най-вероятно крият какво дават, за да не стане ясно, че извършват престъпление, заяви  бившият министър на отбраната  Бившият министър...

Контрера: Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха

Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха. Позицията на ВМРО е ясна, забраната за стари...

Каракачанов: Няма да произлезе нищо от ветото за БТР-ите, защото мнозинството „Магнитски“ в НС отдавна е сложило наколенките

От това вето няма да произлезе нищо, защото мнозинството „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и твърдо е решило да жертва...

Ангел Джамбазки: Страните, от които зависи влизането ни в Шенген, не се интересуват от българската тема

Моето очакване от срещата на вътрешните министри от ЕС в Брюксел е решението да не е добро за страната ни относно Шенген....

Д-р Красимир Каракачанов представи в Стара Загора новата си книга „Външнополитическата дейност на ВМРО (1893-1944 г.)“

Д-р Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, и Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, бяха гости на поредната среща, организирана от Дискусионен клуб...

Коментари