Начало По места ВМРО отбеляза Независимостта на България в цялата страна (ОБЗОР)

ВМРО отбеляза Независимостта на България в цялата страна (ОБЗОР)

На 22 септември 2020 г. отбелязахме 112 години от Независимостта на България. На тази дата българите честваме едно от най-значимите събития в историята си.

София

гр. София, Войнишкият лъв на НДК
Младежката, градската структура на ВМРО, Александър Сиди, Владимир Митов, Димитър Антов и членове на Организацията пред Войнишкия лъв на НДК

Младежката структура на ВМРО в София организира честване пред Войнишкия лъв на НДК. Присъстваха от градската организация, народният представител от ВМРО Александър Сиди, общинските съветници в Столичен общински съвет Владимир Митов и Димитър Антов, членове и симпатизанти на Организацията.

Александър Сиди заяви, че днес ни липсва това да бъдем независими, ето защо да бъдем във ВМРО ни дава смисъла да се борим за всички българи от диаспората, които днес все още са зависими по един, или друг начин. Единственият правилен път е националният, който минава през София.  Пожелавам си догодина да празнуваме независимостта в Охрид, завърши той.

Общинският съветник в СОС Димитър Антов каза:

Днес е ден за политическа независимост. Тя е важна предпоставка за икономическа и културна независимост. ВМРО винаги се е борела за независимостта на всички българи. Трябва да си направим сметка дали сме напълно независими или не. Ако не сме, то ние сме длъжни да се борим за тази независимост.

Председателят на ВМРО – София и общински съветник Владимир Митов сподели, че за него е огромна чест да отбележим годишнината от Независимостта пред Войнишкия лъв на НДК.

Като историк той разказа, че Независимостта настъпва 30 г. след Освобождението на България от турско робство. Те са чакали точния момент. Имали са добро разузнаване и народ, който е в готовност да отстоява независимостта си, категоричен бе той и допълни:

Манифестът за Независимост е прокламен във Велико Търново, символ на това, че Търново като стара българска столица е продължение на Велика България. Честит празник!

Костинброд

Шествие в гр. Костинброд
Шествие на структурата на ВМРО в Костинброд

За десета година ВМРО – Костинброд проведоха факелно шествие по повод Деня на Независимостта на България. Събитието уважиха много граждани и гости на Костинброд, народният представител и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, зам. областният управител и председател на ВМРО – Костинброд Николай Борисов, областният председател за Софийска област Богомил Бранков, председателят на общинския съвет в Елин Пелин Николай Плещов, общинският съветник Даниела Ангелова. Цветя и венец бяха поднесени на паметника на централния площад.

Шумен

ВМРО - Шумен
ВМРО – Шумен с постановка на част от историята през 1908 г.

Независимостта в Шумен бе отбелязана с шествие и празничен концерт на площад „Кристал“. Преди началото на концерта с жива картина, родолюбивият комитет „Крум Страшний“ и членове на ВМРО – Шумен отбелязаха 112-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Членовете на комитета за пореден път изиграха част от историята от 1908 г., когато в Шумен е получен манифестът, с който на 22 септември във Велико Търново княз Фердинанд обявява Независима България.

Манифестът бе прочетен от общинският съветник в града Явор Якимов, влязъл в ролята на тогавашния кмет на Шумен, Димитър Върбев. След финалните думи „Да живее свободна и независима България! Да живее Българският Народ!” се развя българският трибагреник и последваха възгласи „Ура“.

Ямбол

Мария Цветкова
Народният представител Мария Цветкова на честване на Музея на бойната слава – Ямбол.

Народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Мария Цветкова участва в честването в Музея на бойната слава в Ямбол по повод 112-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България, организирано от община Ямбол.

Велико Търново

Милен Михов
Доц. д-р Милен Михов- Велико Търново празнува деня на българската Независимост.

Народният представител от ВМРО доц. д-р Милен Михов присъства на честванията във Велико Търново. Депутатът поднесе цветя в църквата „Св. 40 мъченици“, а на крепостта „Царевец“ поднесе венец от името на ПГ на „Обединени патриоти“. И сподели:

Днес Велико Търново празнува деня на българската Независимост. Честит празник българи!

Бургас

ВМРО - Бургас
ВМРО – Бургас на градските чествания

В морския град Бургас структурата на ВМРО се включи в градските чествания, като поднесоха цветя и венци.

Враца

ВМРО - Враца
ВМРО – Враца пред паметника на Христо Ботев

Структурата на ВМРО в град Враца чества 112 години от Независимостта и взе участие в общоградското събитие. Поднесоха цветя и венци пред паметника на Христо Ботев, а народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов каза:

Честит ден на българската Независимост! Бъдете достойни и независими в мислите и делата си! България ще пребъде!

Русе

ВМРО - Русе
ВМРО – Русе на градските чествания

ВМРО – Русе се включи в градските чествания на град Русе по случай 112 години Независима България.

Сливен

Сливен
ВМРО – Сливен пред паметника на Хаджи Димитър

По повод Деня на независимостта членове на ВМРО – Сливен поднесоха венец пред паметника на Хаджи Димитър в града под Сините камъни.

Галерия вижте тук>>>

Последни Новини

Джамбазки заяви пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка

Пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка. То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления...

Контрера: Преведохме София през тежки кризи, няма да допуснем да изпадне в хаос

ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който да не допусне София да изпадне в хаос. Въпреки...

Русенското село Червена вода бе домакин на седмия Комитски събор

В село Червена вода се проведе седмото издание на традиционния Комитски събор, организиран от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта...

Каракачанов: Политическа формула „Орбан“ – това ни трябва в България!

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.09.2023 г.  Кандидатурата на Карлос Контрера...

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Коментари