Начало Новини ВМРО отбеляза 149 години от смъртта на Левски (ОБЗОР)

ВМРО отбеляза 149 години от смъртта на Левски (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО в цялата страна отбелязаха 149 години от смъртта на националния герой Васил Левски.

Почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов написа в своя Фейсбук профил следното:

Левски е човекът, който със своята дейност направи революция в съзнанието на българите. В своята дейност Левски обхваща не само онези земи, които са част от днешното Отечество България. Затова ще Ви припомня думи от едно от писмата на Апостола:

„И ние, българите, искаме да живеем свободно в земите си – България, Тракия и Македония“.

с. Николичевци

с. Николичевци

ВМРО откри паметник на Васил Левски в село Николичевци, община Кюстендил. На откриването на бюст-паметника присъстваха съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки, главният секретар Юлиан Ангелов, членове на ВМРО от София, Кюстендил, Дупница и Радомир, граждани от близките населени места.

Поздравления за Димитър Антов – общински съветник на София от ВМРО, изработил паметника, за председателя на ВМРО в Кюстендилска област Георги Петров за инициативата и организацията, както и за кметицата на селото от ВМРО Спаска Методиева и всички допринесли за патриотичното дело.

Дълбок поклон и вечна слава на Апостола на Свободата!

София

София

ВМРО – София отбеляза годишнината от обесването на Левски пред паметника на националния герой в столичния кв. Подуяне. Бяха поднесени цветя и венци пред паметника, а за живота на Левски говори общинският съветник – Владимир Митов.

Русе

Русе

За 25-и пореден път ВМРО – Русе почете паметта на Апостола на българската Свобода – Васил Левски с факелно шествие!

Факелното шествие премина в Русе със скандирания „И преди, и сега Левски значи свобода“, „Героите не умират!“ и „Мизия, Тракия, Македония!“. Крайната точка бе паметникът на Васил Левски. Там от отец Георги бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола, след което съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов произнесе слово по повод 149-ата годишнина от обесването на Левски.

С едноминутно мълчание на колене присъстващите почетоха паметта на най-обичания син на България. Поднесен бе венец от русенската организация на ВМРО и цветя от Съюза на ветераните от войните – Русе, а също и от граждани, дошли с децата си на паметното събитие. Както бе обещано от организатора на шествието, всички присъстващи получиха портрет на Апостола, за да заеме почетно място в домовете им.

Карлово

Карлово

На 18 февруари в Карлово, в родния град на Васил Левски, бе отбелязана 149-ата годишнина от неговата гибел от структурите на ВМРО от редица населени места. На шествието присъства и съпредседателят на ВМРО Александър Сиди.

Най-свидният син на България увисна на бесилото, само за да прекрачи в безсмъртието, когато вече беше предначертал пътя към българската свобода!

Силният вятър и студеното време не успяха да разколебаят желаещите да се включат в шествието в памет на Апостола, което символично се преведе от родния му дом, през ул. „Васил Левски“, до площад „Васил Левски“, където сведоха глава пред паметника на Васил Иванов Кунчев.

Надяваме се това шествие да се превърне в традиционно. Благодарим на всички участници, които дойдоха както от Карлово и населените места от нашата община, така и от други, далечни градове и села, каза общинският съветник и член на националното ръководство на ВМРО Светлозар Янков.

Враца

Враца

В града под Околчица войводите се събраха пред паметника на „Пощата“ със горящи факли и транспарант „Мизия, Тракия, Македония“ – символизиращи непреходността на завещания от Левски идеал за национално обединение на всички българи. Бетина Иванова от младежката организация припомни за живота и делото на Апостола. За днешните измерения на свободата и обичта към България говори областният лидер на ВМРО Красимир Богданов.

Добрич

Добрич

От ВМРО – Добрич положиха цветя пред паметника на Левски на общоградското събитие.

Бургас

Бургас

С пламтящи факли и цветя ВМРО – Бургас почете паметта на Апостола на свободата Васил Левски. Вечна слава на безсмъртния български лъв!

Шумен

Шумен

Традиционното отбелязване на ВМРО в Шумен бе пред паметника на Васил Левски в града с факелна стража. Лидерът на областната организация и член на националното ръководство на партията инж. Деан Станчев произнесе кратко слово. В него беше припомнена ролята на Левски за повдигането на самосъзнанието и духа на българите, за изграждането на Вътрешната революционна организация, изиграла основна роля в борбата за свобода.

В края на словото си Станчев припомни думите на Апостола: „От никоя страна нищо не се надяваме и никому за нищо не се молим. Всичко се състои според нас в нашите задружни сили. Против тях не може противостоя и най-силната стихия”. Лидерът на местната структура на ВМРО призова българите да приемат тези думи като своеобразен завет за единение, което ще доведе до просперитета на нацията.

Пловдив

Пловдив

Младежите от ВМРО – Пловдив се поклониха пред паметника на Левски, положиха цветя и венец по време на събитието, организирано от общината, по случай 149 г. от обесването на Васил Левски.

Поклон пред името и личността на Апостола, пишат младежите.

Тетевен

Тетевен

Членовете на ВМРО – Тетевен се преклониха и отдадоха почит пред Апостола на свободата Васил Левски.

Клетва пред погледа му дадоха и новите членове на Организацията в града.

Варна

Варна

ВМРО – Варна поднесе цветя и венци пред паметника на Апостола в Морската градина.

Троян

Троян

На 19 февруари в град Троян на общоградско тържество бяха поднесени цветя на плочата от ВМРО – Троян на хана на Васил Спасов, където е отсядал Левски, след което бе направен поход „По стъпките на Апостола“ и поднесени цветя на паметника в махала Райковска.

Гоце Делчев

Гоце Делчев

Структурата на ВМРО в гр. Гоце Делчев поднесе цветя пред паметника на Апостола на свободата по време на събитието, организирано от общината.

С. Лиляче

с. Лиляче

Кметът на село Лиляче Красимир Петров и жители от селото почетоха Васил Левски пред неговия паметник, подарен преди две години от ВМРО.

Ловеч

Ловеч

На 18 февруари по традиция членове от ВМРО – Ловеч, заедно със секретаря на областния комитет инж. Тихомир Лилов, отдадоха почит на паметника на Васил Левски в областния град.

Харманли

Харманли

ВМРО – Харманли се включи в отбелязването, организирано от общината, и поднесоха венец от името на Организацията.

С. Костенец

с. Костенец

Структурата на ВМРО в село Костенец отбеляза годишнината от обесването на Левски с поклонение пред паметника му и полагане на цветя.

Търговище

Търговище

От ВМРО – Търговище поднесоха венци пред паметника на Левски в града по време на общоградското събитие.

Монтана

Монтана

Членове на ВМРО – Монтана поднесоха венец на паметника на Апостола на свободата.

Мездра

Мездра

Председателят на местната организация ВМРО „Васил Чекаларов“ Мирослав Гетов сведе глава пред подвига на най-великия българин пред паметника на героя на събитието, организирано от общината.

Босилеград

ВМРО се поклони пред паметта и делото на Васил Левски пред паметника му в Босилеград. Представителите на партията участваха в поклонението по повод годишнината от гибелта на Апостола, организирано от Културно-информационния център на българите в Босилеград. Отбелязаха трагичната дата в сърцето на изконно българските Западни покрайнини заедно със сънародниците от двете страни на границата.

Национална женска организация

д-р Султанка Петрова, председател на НЖО

Под мотото „Дяконе, не си забравен” местните структури на НЖО на ВМРО отдадоха почит и се преклониха пред паметта на един от най-великите българи Васил Иванов Кунчев – Левски.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Искаме среща с министър-председателя и министъра на вътрешните работи и свикване на щаб за овладяване на циганската престъпност

За 4 дни има 4 брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микрево, Шумен, с. Сливовик –...

Кр. Каракачанов: Призовавам прокуратурата да разследва забавянето на проекта за нови машини на пехотата

От инвестиционен проект № 1 за БА до преди година, днес той все още събира прах на нечие бюро в МС

ВМРО – София с подаръци за пенсионерите от клуба в „Младост“

За пореден път днес посетихме клуба на пенсионера в столичния район „Младост“. По инициатива на общинския съветник в Столичния общински съвет Карлос...

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията  Интервю...

Доброволци от ВМРО облагородиха детска площадка в близост до църква

Представители на ВМРО от София и Костинброд почистиха и боядисаха съоръженията за игра на детската площадка, която се намира в близост да...

Коментари