Начало По места ВМРО отдаде почит към Георги (Гоце) Делчев. 120 години от гибелта на...

ВМРО отдаде почит към Георги (Гоце) Делчев. 120 години от гибелта на българския герой

Русе

На 4 май русенската организация на ВМРО почете 120-годишнината от героичната гибел на Георги (Гоце) Делчев с участие в общоградското възпоменателно тържество пред паметника на легендарния войвода в началото на булеварда с неговото име в русенския жилищен квартал „Дружба“. Председателят на ОбС – Русе и съветник от ВМРО Иво Пазарджиев произнесе кратко слово за живота и делото на войводата, отдал младия си живот в името на свободата на Македония. Сред присъстващите на събитието бяха областният председател на ВМРО – Русе Галин Григоров, общинският съветник от ВМРО Траян Тотев, съратници и симпатизанти на Организацията. Членове на младежката организация на ВМРО в града се включиха във възстановката, организирана от НЧ „Стефан Караджа 2018“ и НД „Традиция“ – Русе. Школа „АртиКул“ с ръководител Гоце Великов при НЧ „Гоце Делчев 2009“ – Русе се представи с изпълнения на свои възпитаници. ВМРО-Русе почете паметта на войводата с поднасяне на венец пред монумента на Гоце Делчев. Големи портрети на бореца за свободата на Македония от името на НЧ „Гоце Делчев 2009“ бяха раздадени на всички присъстващи.

Бургас

ВМРО – Бургас почете паметта на легендарния Гоце Делчев пред паметната плоча, която бе поставена от организацията на мястото, където през 1900 г. той организира работилница за производство на бомби за смъртните дружини на Организацията в Странджа.

София

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов и членове на софийските структури на ВМРО почетоха паметта на Гоце Делчев с поднасяне на цветя на паметника му в Борисовата градина.

В навечерието на 120-ата годишнина от гибелта на Гоце Делчев в столичното кино „Освобождение“ спектакъл изнесе ансамбълът, който носи името на героя.

Самоков

С поднасяне на цветя пред мемориала на Гоце Делчев в Самоков представители на ВМРО почетоха 120-годишнината от гибелта на Апостола на българите в Македония Георги Николов Делчев – Гоце.

Благоевград

С традиционно шествие и полагане на венци и цветя Община Благоевград, НД „Традиция“ – Благоевград  „Г. Измирлиев-Македончето“, Регионален исторически музей – Благоевград, ВМРО – Благоевград, представители на политически партии и обществени институции, ученици и граждани почетоха паметта на героя Георги Николов Делчев.

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари