Начало Избори - 2022 ВМРО откри кампанията си за парламентарните избори на емблематично място

ВМРО откри кампанията си за парламентарните избори на емблематично място

България над всичко!

ВМРО – Българско национално движение откри кампанията си за предстоящите парламентарни избори в Пирин, над с. Сугарево. Събитието съвпадна с традиционното отбелязване на годишнината от смъртта на легендарния водач на Организацията Тодор Александров, който пада убит на това място. На гроба му бе отслужена заупокойна молитва, а в знак на почит членовете на ВМРО сведоха глави.

Към поклонението се присъединиха и представители на младежките организации на ВМРО, които всяка година по традиция организират поход „По стъпките на Тодор Александров“. Те получиха грамоти, а новите членове положиха клетва за вярност тържествено – над Библия, кама и револвер.

На събитието присъстваха много българи от Македония.

Пред множеството съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки напомни, че времената, в които Тодор Александров води Организацията, не са много по-различни от сега. И тогава, и сега чужди държави и чужди централи се опитват да всява раздор и да разкъсват Отечеството ни. Настъпило е време разделно. Затова сега е моментът да се стъпи на заветите на Организацията. България е на българите, не на чужди сили, на миграции и на всякакви агенти, които още опитват да обезкървят България. ВМРО я е имало и ще я има и занапред. Нашата задача е да изпълним завета им. Да живее единната и неделима българска нация. Да живее Македония! България над всичко, заяви Джамбазки.

Преди 35 години махнахме съветския модел, който господстваше над България и ни налагаше неолиберализъм,  марксизъм и преследвания на хора като нас като националисти и фашисти. А днес става същото. Днес ни се налагат европейски модели, които замърсяват националното съзнание на европейските народи, заяви от своя страна почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Той посочи, че за нас, българите, е важно по какъв път да тръгнем. По думите му днес ВМРО изживява тежки времена, но това е било и друг път в 130-годишната история на Организацията. Не се кланяме на измислени герои, чалгата и чуждопоклонници. Ние се прекланяме пред делото на истинските български герои, какъвто е Тодор Александров. ВМРО не обръща поглед нито на Изток, нито на Запад, а се бори да обедини българския народ, категоричен е Каракачанов.

Изходът от кризата е само един ‐ да обедини собствените си сили и да вървим напред. Само това ще ни спаси, не преклонението на главата пред този или онзи силен на деня отвън. Тодор Александров е нашият пример, нашият път, завърши словото си почетният председател на ВМРО.

Другият съпредседател на ВМРО Александър Сиди напомни пред хората за трудните моменти в миналото. Тодор Александров три пъти вдигна Организацията от нулата. Това е нашият път и нашият пример. За нас остана да се преборим за българщината.

Той посочи, че предателството спрямо Македония с приемането на „френското предложение“ не го е напрал дори „канадския предател“. Направи го онзи, който подписа Договора за приятелство  и добросъвестно ‐ Бойко Борисов, като за една нощ си смени позицията, каза Сиди.

Няма нищо по‐голямо от България и българщината. Убеден съм, че всеки един от вас е готов да се бори за единството на България. България над всичко, завърши Александър Сиди.

Третият съпредседател на партията Искрен Веселинов заяви, че сме тук, на това емблематично място, защото има вечни ценности, вечни истини и непреходна неща. Българщината е една от най‐възвишените сред тях. Той припомни и думите на Тодор Александров, че ВМРО не гледа нито на изток, нито на запад, а гледа българския интерес. В тези простичко думи се крие успеха на нацията ни. Ако беше защитен българският интерес, нямаше да сме в тази каскада от кризи, висока инфлация и цялата ситуация, в която е държавата в момента, заяви Веселинов.

Искрен Веселинов напомни, че никой от хората в парламентите последната година и половина не защити българския интерес. Какво направиха с газа? Защо не поискаха отговор от „Лукойл“ за цената на горивата? Всичко на политическата карта в момента е фалшиво. Ние започваме своя поход именно затова. За да върнем истината в политиката. В момента Македония не е българска и интересът на българите не е защитен, заяви още той.

Залп над Пирин в памет на Тодор Александров

Последни Новини

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Коментари