Начало По места ВМРО - Пловдив: Общината няма план за стратегическите обекти

ВМРО – Пловдив: Общината няма план за стратегическите обекти

Ръководството на ВМРО – Пловдив даде пресконференция по теми, свързани с предстоящата сесия и позицията на Организацията по предложенията, както и други градски теми, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето и някои от акцентите:

Подкрепяме предложенията и за пропорционално намаляване на годишните концесионни възнаграждения, тъй като концесионерите са претърпели загуби във връзка с пандемията, а и са имали рестрикции относно работата си.

Категорично заявяваме, че на сесията няма да подкрепим обаче едно предложение, според което трябва да се одобри процедура за избор на кредитна или финансова институция. Смятаме, че се прави опит да се заобиколи закона. Би следвало в случая да има изготвена предварителна оценка за въздействието – такава няма. Ако се дължи на незнание – е плашещо, ако е опит за заобикаляне – два пъти по-плашещо е. Всяко едно намерение на общината да тегли кредит трябва да мине през одобрението на Общински съвет.

Трябва да се каже на пловдивчани – защо възнамерява Общината да тегли заем, какъв би бил максималният размер на дълга, каква е сумата, която трябва да се върне, за какъв период от време трябва да бъде върнат дългът, ще има ли гратисен период, как ще се връща, какво ще е обезпечението при теглене на подобен кредит.

Ако се заложат като обезпечение някои приходи, може да се окажат в опасност. Ние сме убедени – все още общинската администрация няма план за парите, които би изтеглила, тя все още няма план за стратегическите обекти в Пловдив, за приоритетните и ключови обекти за града ни.

Вижте повече във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доходи, семейство, сигурност. ВМРО ще продължи да отстоява нормалността и в 45-ото Народно събрание

За нас номер 1 винаги е била и ще бъде България! С тези послания лидерът на Организацията Красимир Каракачанов...

Владимир Кисьов в Карлово: Българинът има голяма нужда от самочувствие, за да бъде по-силен

Водачът на листата на ВМРО в Пловдив област инж. Владимир Кисьов, който е от гражданската квота, се срещна с активисти на воеводите...

В Пловдив откриха предизборната кампания: Искаме бъдеще без гей бракове

С молебен в църквата „Света Троица“ в район „Южен“ ВМРО - Пловдив откри предизборната си кампания, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Във Варна предизборната кампания стартира с водосвет за здраве, успех и благоденствие

ВМРО – Българско национално движение - Варна, стартира днес официално предизборната си кампания с водосвет за здраве, успешни начинания и благоденствие, съобщава...

Александър Сабанов представи листата за Хасково

ВМРО - БНД има като основен приоритет в следващите четири години средната заплата да се повиши до 2 500 лева, а минималната...

Красимир Каракачанов: Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен

Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен. Предложил съм стартираната процедура да  бъде прекратена...

ВМРО открива официално кампанията си на 6 март с ансамбъл „Българе“ и тенора Веселин Вачев

За начало на изборната битка войводите са избрали емблематичната Западна порта на стара Сердика. Уважаеми колеги,

Коментари