Начало По места ВМРО – Пловдив с амбиции район „Южен“ да стане № 1

ВМРО – Пловдив с амбиции район „Южен“ да стане № 1

Борислав Инчев от ВМРО и екипът му ще правят район “Южен” №1 в Пловдив, съобщава „Пловдив медия“. 

Материал на Динко Петков

Изграждането на нови паркинги ще бъде приоритет за мен през 2016-та година. Това обяви днес на нарочна пресконференция кметът на район „Южен“ Борислав Инчев. Поне 9 ще бъдат изградени с обща площ 6000 кв. м. и за 240 автомобила, уточни той. За тази цел е предвидил 400 000 лв. 

Новите паркоместа ще бъдат на ул. „Лозарска“ в кв. „Коматево“, на ул. „Светослав Мерджанов“, на ул. „Димитър Талев“ (срещу „Хаджията Груев“ и до „Парти Миро“), на ул. „Одеса“, до читалище „Христо Ботев“- зад кожния диспансер и др. 

На повечето места там в момента има кални терени. Освен места за паркиране ще направим осветление, тротоари и шахти за оттичане на дъждовната вода, обясни гл. инженер на района Константин Георгинов. 

За тази година прогнозираме да получим 700 000 лв. от наемите за гаражи. 70 процента от тях се връщат в района. Това никога не е правено. Когато към края на 2015-а станах кмет, разбрах, че до момента са събрани едва 500 000 лв. от таксите за гаражи. Разпоредих да се изпратят моментално писма на неплатилите. Имаше ефект. За нула време получихме още 160 000 лв., каза районният кмет. И съобщи, че от другата седмица започва масово премахване на гаражните клетки на тези, които не са платили. В района имало и доста гаражи на терени, за които нямало издадени схеми за поставянето им, имало и граждани, които нямали разрешителни за ползване на гаражите. Наредил съм на всеки две седмици да ми дават информация дали има отстъпление в събираемостта на наемите от гаражи, обяви Инчев. 

Пътната инфраструктура в района е зле, призна той. Ще се захванем най-напред с „Даме Груев”. Надявам се до края на годината там да започнем работа. След това идва ред и на „Скопие“, допълни той.

Ще има подкрепата на кмета Иван Тотев. Очаква неговата подкрепа и за новото крило на детска градина „Ралица“ в Коматево. За там ще са нужни около 1 200 000 лв. Минал съм през всяка детска градина в района, знам проблемите им, каза Инчев.

Намерението му е да се направи ново крило и на детска градина „Зорница“ на ул. „Георги Кондолов“ за още 6 групи. Смята, че е належащо да се променят условията и в тези градини, които са в блокове. Особено за „Деница”. Имал проект за чисто нова градина, който бил в напреднала фаза, но засега няма да казва, къде ще е тя. 

През новата година 400 000 лв. ще бъдат заделени за детски и спортни площадки, разкри още районният кмет. Предвидени са две детски и една спортна площадка. Както и една за домашни любимци. 

Павел Милушев е новият заместник-кмет на район „Южен“. Днес той бе официално представен от кмета Борислав Инчев. Той е на 36 години, член на ВМРО, завършил е магистратура по човешки ресурси и магистратура по информационни технологии. До момента се е занимавал с частен бизнес. Ресорите му ще са екология, образование, здравеопазване и социални дейности и сигурност. На последните местни избори стигна до балотаж като кандидат за кмет на район „Източен“.

Ще дам своя принос да се осъществи желанието на кмета Борислав Инчев през следващите години район „Южен“ да бъде обявен за № 1 в Пловдив, обяви Павел Милушев.

Другият заместник-кмет в „Южен“ Апостол Шопов, също от ВМРО, ще отговаря за строителството, инфраструктурата и градоустройството (ТСУ). В района остава вакантно още едно заместник-кметско място. Възможно е да бъде дадено на човек на ГЕРБ. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари