Начало По места ВМРО - Пловдив с позиция за район „Северен“

ВМРО – Пловдив с позиция за район „Северен“

От ВМРО сме изключително притеснени от случващото се в администрацията на пловдивския район „Северен“ и ще подадем сигнали до всички компетентни институции, които следва да се намесят, защото очевидно не става въпрос за вътрешнопартиен спор, а за сериозен управленски проблем.

Това заявяват от пловдивската структура на партията.

Те считат за абсурдно въпросът да се отнася към Етичната комисия на партия ГЕРБ при положение, че всъщност това е задача, която стои основно пред Община Пловдив и кмета Здравко Димитров. Той следва да назначи независим и обективен одит своевременно, в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и прокуратурата. При това, за да бъдат наистина ефективни подобни инспекции, настояваме във времето на тяхното провеждане районният кмет Стоян Алексиев да бъде в отпуск или да бъде временно отстранен, заявяват още от ВМРО – Пловдив.

Ръководството на ВМРО – Пловдив даде пресконференция по теми, свързани с предстоящата сесия на Общински съвет и позицията си по предложенията в нея, както и други актуални теми, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

ВМРО призовава общинската администрация да се вслушва по-често в нас. Нашите идеи и предложения не са с цел да си припишем заслугите. Не подкрепяме предложението за избор на нов управител на КОЦ-Пловдив. Тази институция за миналата година генерира печалба от над 1 500 000 милиона. Странно е, че настоящият управител на КОЦ не отдавна бе избран с желание и сигурност за всички – че няма по-подходящ за позицията, а в момента се обсъжда смяната му. Изводите оставяме на Вас, споделиха от партията пред журналисти в Пловдив.

Ние от ВМРО бяхме входирали искане за цялостен дебат в Общински съвет относно цялата система на здравеопазването в Пловдив. Бяхме поискали и анализи на състоянието на здравеопазването, към момента все още нямаме отговор относно това наше искане. Отново апелираме администрацията да работи, за да не се достига до запори, да се разгледа цялостното състояние на общинските болници, по-конкретно и МБАЛ „Свети Мина“, да не се поставя здравеопазването в риск въобще, посочват още войводите.

Наблюдаваме и устойчива тенденция за намаляване на общата стойност на приходи, като по някои пера доста то е доста сериозно. Тези и други факти ни навеждат на мисълта и предполагаме, че предстои актуализация на бюджета. Не мога да бъда врачка, но смятам, че ще се касае за сума от порядъка на 10 милиона. Рано е да бъде търсена политическа отговорност за цял мандат. Но не е рано да поискаме отчет и политическа отговорност за изминалите 10 месеца. Нека Ви припомня един слоган – „Работа, работа, работа“. Ние не сме доволни от случващото се в момента. Ще продължаваме да търсим отговорност. Кметът е началник на 9 заместник-кметове, назначавал е директори на общински предприятия, в други пък – не. В ОП „Чистота“ дори не е ясно дали има титулярен ръководител. Апелираме към по-сериозното взимане на решения. ВМРО не приема и не разбира опитите и експериментите, които се правят с определени назначения в Пловдив – например „Старинен Пловдив“, обясни председателят на пловдивската организация Борислав Инчев.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари