Начало По места ВМРО представи кандидатите си за Мездра

ВМРО представи кандидатите си за Мездра

ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ представи своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ представи своята кандидатска листа за общински съветници в изборите за общински съветници и за кметове в община Мездра на 29 октомври 2023 г. Представянето се състоя в Археологически комплекс „Калето“ в гр. Мездра. С това официално беше открита предизборната кампания на патриотите за местните избори.

Кандидатите за общински съветници на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ бяха представени от Мирослав Гетов – председател на Местна организация „Васил Чекаларов“ на ВМРО. В листата влизат 13 кандидати – лекари, инженери, търговски представители, служители, работници, пенсионери, обединени от любовта към родния край и от искреното им желание да работят всеотдайно и безкористно за развитието на община Мездра и за благоденствието на нейните граждани. Средната възраст на кандидатите в листата е 49 години. Най-младият кандидат за общински съветник е на 28 години, а най-възрастният – на 69 години.

Кандидатската листа на ВМРО – Мездра беше подкрепена от Красимир Богданов – председател на Областния съвет на ВМРО – Враца, който заяви, че в нея влизат достойни личности – хора образовани, почтени, със сериозен професионален опит, които се ползват с добро име в обществото.

Сред гостите на събитието бяха също Красимир Ангелов – член на Областния комитет на ВМРО – Враца и председател на Градската организация на ВМРО – Враца, и Ивайло Иванов – заместник-председател на Младежката организация на ВМРО – Враца.

Послание към избирателите отправи д-р Емил Младенов – водач на кандидатската листа на ВМРО – Мездра на местните избори. За финал Красимир Богданов връчи на кандидатите на ВМРО удостоверенията им от Общинската избирателна комисия за регистрация в изборите за общински съветници.

КАНДИДАТСКА ЛИСТА ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ:

№1 Д-Р ЕМИЛ МЛАДЕНОВ (преференция 101)

Роден е на 20 януари 1960 г. в гр. Плевен.

Образование:

• Завършил е медицина във Висш медицински институт – Плевен през 1986 г., с образователна степен магистър.

• През 1992 г. придобива специалност „Вътрешни болести“, а през 1997 г. – специалност „Ендокринология и болести на обмяната“ в Медицински университет – София.

• Има професионална квалификация „Здравен мениджмънт“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград (2008 г.).

Професионален опит и интереси:

• Първоначално работи като участъков лекар в Първа поликлиника на Окръжна болница – Враца.

• От 1991 г. до момента е специалист ендокринолог във Вътрешно отделение по ендокринология и хематология на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца.

• През периода 2005-2014 г. е управител на Медицински център „Св. Пантелеймон“ – Бяла Слатина.

• От 2013 г. до момента е Председател на КТ „Подкрепа“ в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца.

• Владее руски и английски език.

• Интересува се от история, политика и спорт.

• Семеен е, има две деца и една внучка.

• Представител е на гражданската квота в кандидатската листа за общински съветници на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ.

№2 МИРОСЛАВ ГЕТОВ (преференция 102)

Роден е на 21 април 1971 г. в гр. Мездра.

Образование:

• Завършил е средно образование в ЕСПУ „Димитър Благоев“ (дн. СУ „Иван Вазов“) – Мездра и висше образование, магистърска степен, във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Български език и история“ (1994 г.).

• Отбива военната си служба в ШЗО „Христо Ботев“ – Плевен, артилерист, офицер от запаса (1996 г.).

Професионален опит и интереси:

• Учител в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Камено поле, община Роман (1994-1997 г.);

• Репортер и редактор в Кабелна телевизия – Мездра (1997-2009 г.);

• Старши експерт „Медийно обслужване и връзки с обществеността“ в Община Мездра (2010-2015 г.);

• Репортер и редактор в Информационна агенция „MediaNews” (2016-2019 г.); 

• Главен експерт „Връзки с обществеността и протокол“ в Община Мездра (от м. ноември 2019 г.).

• Редактор на Общински вестник „Мездра XXI век“ (2010-2015 г. и от 2020 г.) и на Информационен бюлетин „Председател“ на Национална асоциация на председателите на общински съвети в Република България (от 2013 г.).

• Член е на Съюза на българските журналисти (от 2020 г.).

Член е на Настоятелството на НЧ „Просвета 1925“ – Мездра (от 2009 г.) и на Управителния съвет на ОФК „Локомотив“ – Мездра (от 2020 г.).

• Председател на Краеведското дружество в гр. Мездра (от 2010 г.).

• Автор е на книгата „Футболна хроника“ (2007 г.) за историята на футбола в гр. Мездра.

• Интересува се от литература, история, краезнание и спорт.

• Семеен е, има едно дете.

• Член е на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ от 2008 г., заместник-председател на ВМРО – Мездра (2008-2019 г.) и председател на Местна организация „Васил Чекаларов“ (от 2020 г.).

№3 БОРИС КРЪСТЕВ (преференция 103)

Роден е на 1 юли 1954 г. в с. Зверино.

Основно образование завършва в родното си село, а средно образование – в СПТУ по машиностроене „Антон Иванов“ – Враца, специалност „Машинен шлосер“. По време на следването си във Враца завършва 3-годишен курс по безмоторно летене на летище „Пъстрина“ в Михайловград (дн. Монтана).

„Любовта ми към авиацията, разказва Борис Кръстев, намери израз с определянето ми от Наборната комисия да отбия войнския си дълг към Родината като парашутист (11.09.1972-01.12.1974 г.)“.

След уволнението си от казармата започва да работи като междуселищен монтьор по поддръжка на въздушни линии в клона на „Български пощи“ в с. Зверино и се записва задочно в Техникум по съобщения (дн. ПГ по телекомуникации) – София, специалност „Експлоатация на съобщителни устройства“.

Участва в телефонизацията на населените места в района на Искърското дефиле – изграждане на телефонни централи, кабелни мрежи, радиофикации. Повишен е в длъжност „Механик селищни телефонни мрежи“ и отговаря за съобщенията в Зверино, Игнатица, Оселна, Злидол, Елисейна, Очиндол и Черепиш. Целият му трудов стаж преминава в „Български пощи и далекосъобщения“ (впоследствие БТК). Многократно е награждаван за постигнати високи резултати в работата, вкл. от министъра на транспорта и съобщенията.

След пенсионирането си се отдава на домашния уют, отглежда, заедно със своята съпруга, домашни животни, обработват също две лозета, зеленчукови и овощни градини.

Семеен е, има син и дъщеря, както и три внучета – две момичета и едно момче.

„През целия си живот съм обичал природата, споделя Борис Кръстев. Почти всеки ден намирам време да посетя различни места. Когато бях в първи курс във Враца, моите родители ми купиха фотоапарат. Снимах, промивах лентите, правех снимки. И така – та до днес. Сега имам десетина фотоапарата. Снимал съм в почти цяла България, Гърция, Сърбия, Северна Македония… Обичам да снимам панорамни изгледи, фолклорни празници, сватби, кръщенета, събития – изобщо всичко, което ми хареса.

Имам значителен фото и видеоархив, който ще остане за поколенията след мен. За да си уплътнявам пенсионерските години, освен фотографията, имам и други хобита. Едно от тях е колекционирането на минерали. Имам голяма колекция от минерали от целия свят. Занимавам се и със строителство – доставя ми удоволствие да видя нещата, които правя, завършени.

През 2018 г. бях удостоен от Общински съвет – Мездра със званието „Почетен гражданин на община Мездра“, за което отново благодаря.

Това съм аз – Борис Кръстев, един мъж почти на 70 години, но със сърце и душа на младеж!“.

• Представител е на гражданската квота в кандидатската листа за общински съветници на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ.

№4 КИРИЛ НАЧЕВ (преференция 104)

Роден е на 25 септември 1991 г. в гр. Враца. Живее в с. Ослен Криводол.

Неговият академичен път започва в Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов – София, където придобива специалност „Лазерна техника“. Продължава своето образование в Университет за национално и световно стопанство (УНСС) – София, специализирайки в направление „Политически науки“.

Професионалният му опит включва работа в отдел „Кавказ и Централна Азия“ в Министерство на външните работи. По това време развива интерес към програмирането и след успешно завършено образование по програмни езици, заема позицията „Софтуерен инженер“ в престижна американска компания. Следващата стъпка в неговата кариера е основаването на собствена ИТ фирма, която ръководи и до днес.

Въпреки професионалните си успехи, Кирил остава верен на българското село. Преди година той се завръща да живее на село с приятелката си, търсейки хармония и устойчив начин на живот близо до природата. Неговата страст е възраждането на селските райони чрез съчетание на култура, нови технологии и споделяне на знания. Сътрудничи си активно с няколко неправителствени организации, с които реализира проекти, целящи възраждането на живота, културата и образованието в българските села.

Мисията на Кирил е да подпомага общностите, с които работи, да постига реални промени чрез общи усилия, фокус и разумни действия.

• Представител е на гражданската квота в кандидатската листа за общински съветници на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ.

№5 ИНЖ. ТОНИ ТОНОВ (преференция 105)

Роден е на 28 септември 1974 г. в гр. Враца.

Образование:

• Завършил е средно образование в ТМЕТ (дн. ПТГ) „Никола Йонков Вапцаров” – Враца, специалност „Електроника“ (1993 г.) и висше образование, магистърска степен, в Технически университет – Габрово, специалност „Електронна и комуникационна техника и технологии“ (1998 г.).

Професионален опит и интереси:

• От 2000 г. до 2006 г. работи като техник в частна фирма за продажба и сервиз на фискална техника и устройства и като видеомонтажист в Кабелна телевизия „Интерсат“ – Мездра.

• От 2007 г. до 2022 г. е инженер проекти и мениджър проекти в завода за производство на електронни компоненти за автомобилната индустрия, индустриалния и битовия сектор на „Интегрейтид Микро-Електроникс България“ (IMI) ЕООД в Ботевград.

• От 2022 г. е мениджър производство в компанията за продажба на термични принтери „APS Trading“ в Ботевград.

• Владее английски, немски и руски език.

• Интересува се от авиация и моделизми.

• Семеен е, има едно дете.

• Член е на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ от 2020 г.

№6 ДАРИН БОРИСОВ (преференция 106)

Роден е на 4 ноември 1971 г.  в гр. Мездра.

Образование:

• Завършил е средно образование в СПТУ по механизация на селското стопанство (дн. ПГ „Васил Левски“) – Мездра, специалност „Монтьор на селскостопанска техника“ (1989 г.).

• Изучавал е „Счетоводство и контрол“ в Университет за национално и световно стопанство (УНСС) – София (1991-1994 г.).

• Има допълнителни квалификации: завършен курс на обучение в държавната компания за предоставяне на пощенски услуги в Испания – Correos de España и логистика в компанията за електронна търговия Amazon España.

Професионален опит и интереси:

• От 2005 г. до 2021 г. живее и работи в Мадрид, Испания. Бил е търговски представител във фирма за дистрибуция и логистика на вина, а в определен период развива и собствен бизнес.

• От 2021 г. до 2022 г. е технически ръководител в „Пътстройинженеринг” АД – гр. Враца.

• От 2022 г. е търговски представител за Северозападна България на фирма за дистрибуция и логистика на строителни материали.

• Владее испански език.

• Интересува се от спорт, кино и риболов.

• Семеен е, има едно дете.

• Член е на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ от 2023 г.

№7 РОСИЦА ПЕТРОВА (преференция 107)

Родена е на 15 октомври 1974 г. в гр. Трявна.

Образование:

• Завършила е средно образование в Профилирана фирмена гимназия „Българска роза“ – Казанлък (1992 г.).

• Има следдипломни квалификации „Оперативен счетоводител“ и „Бизнес секретар“ от Университет за национално и световно стопанство (УНСС) – София.

Професионален опит и интереси:

• Работила е като бизнес секретар в Казанлък (1992-1994 г.), след което се установява да живее в Мездра.

• От 2005 г. досега е управител на магазина за офис техника и консумативи на „Office1Superstore“ в Mездра.

• Съосновател е и доброволец на СНЦ „В помощ на животните в Мездра” (Animal Help Mezdra).

• В свободното си време се занимава с изработването на плетени цветя и на детски играчки.

• Семейна е, има един син.

• Представител е на гражданската квота в кандидатската листа за общински съветници на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ.

№8 НИКОЛАЙ ДИЧЕВ (преференция 108)

Роден е на 13 февруари 1977 г. в гр. Мездра.

Образование:

• Завършил е средно образование в СПТУ по механизация на селското стопанство (дн. ПГ „Васил Левски“) – Мездра, специалност „Електромонтьор на МПС“ (1994 г.).

• Има допълнителни квалификации „Охрана и сигурност“ и „Куриерски услуги“.

Професионален опит и интереси:

• Работил е като техник в „Интерсат“ ООД – Мездра и в частна фирма за куриерски услуги.

• От 2021 г. е шлосер, ремонт на подвижен железопътен състав, в Локомотивно депо София – район Мездра към „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД.

• Интересува се от иновации, информационни технологии и кино.

Член е на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ от 2020 г.

№9 СВЕТОСЛАВ НИКОЛОВ (преференция 109)

Роден е на 4 септември 1966 г. в гр. Мездра.

Образование:

• Завършил е средно образование в СПТУ по механизация на селското стопанство (дн. ПГ „Васил Левски“) – Мездра, специалност „Механизатор в растениевъдство“ (1984 г.).

• Има висше образование, магистърска степен, от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, специалност „Агробизнес“ (1997 г.).

Професионален опит и интереси:

От 1998 г. досега работи в търговска фирма „Роял“ ООД – Мездра.

• Интересува се от кино, футбол, автомобилизъм и риболов.

• Член е на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ от 2008 г.

№10 ХРИСТО КРЪСТЕВ (преференция 110)

Роден е на 24 януари 1995 г. в гр. Мездра.

Образование:

• Завършил е средно образование в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство (дн. ПГ „Васил Левски“) – Мездра, професия „Електромонтьор“, специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“ (2014 г.).

• Има висше образование, бакалавърска степен, от Университет по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) – София, специалност „Печатни комуникации“ (2018 г.).

Професионален опит и интереси:

• От м. март 2020 г. работи като младши експерт „Медийно обслужване и печатни издания“ в Община Мездра.

• Интересува се от спорт, култура и туризъм.

• Член е на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ от 2020 г.

№11 ТАТЯНА ТАНЧЕВА (преференция 111)

Родена е на 23 септември 1967 г. в гр. Мездра.

Образование:

• Завършила е средно образование в ЕСПУ „Димитър Благоев“ (дн. СУ „Иван Вазов“) – Мездра, специалност „Оператор на металорежещи машини с програмно управление“ (1985 г.).

• Има допълнителни квалификации „Машинопис и счетоводство“ (2001 г.) и работа с Word, Excel и PowerPoint (2003 г.).

Професионален опит и интереси:

Работила е в областта на селското стопанство в с. Горна Кремена, както и като сервитьор и барман в различни частни фирми в гр. Мездра (2000-2021 г.).

• От 2021 г. е продавач-консултант във фирма за аранжиране и декорация.

• Омъжена е, има две деца.

• Член е на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ от 2008 г.

№12 КАЛИН ТОПАЛСКИ (преференция 112)

Роден е на 5 октомври 1988 г. в гр. Мездра.

Образование:

• Завършил е средно образование в СУ „Иван Вазов“ – Мездра и висше образование, бакалавърска степен, в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ –  Свищов, специалност „Икономика на индустрията“.

Професионален опит и интереси:

• Бил е младши експерт „Човешки ресурси“ в Столична община по Програмата на Агенцията по заетостта „Старт в кариерата“ (м. февруари – м. ноември 2016 г.).

• Работил е като трудов медиатор в Дирекция „Бюро по труда“ – Мездра  (м. февруари 2017 г. – м. юни 2018 г.) и технически сътрудник в „Белтекс“ – Мездра (м. февруари – м. май 2021 г.).

• От м. ноември 2021 г. е монтажник електронни елементи в завода на „Сенсата Технолоджис България“ в Ботевград.

• Владее английски език.

• Интересува се от литература и история.

• Представител е на гражданската квота в кандидатската листа за общински съветници на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ.

№13 Д-Р НИКОЛАЙ ДАНЧОВ (преференция 113)

Роден е на 3 май 1968 г. в гр. София.

Образование:

• Завършил е медицина в Медицински университет – Плевен през 1994 г., с образователна степен магистър.

• През 2003 г. придобива специалност „Кожни и венерически болести“ (дерматология и венерология).

• Има професионална квалификация „Здравен мениджмънт“ от Медицински университет – София.

Професионален опит и интереси:

• Работил е както експерт в Районна здравноосигурителна каса – Враца (2001-2002 г.).

• От 2003 г. е специалист по дерматология и венерология в специализираната извънболнична медицинска помощ.

• През 2019 г. за кратко е началник на отделение в Център за кожно-венерически заболявания – Враца.

• Има кабинет по кожно-венерически болести в градската поликлиника в Мездра.

• Интересува се от литература и кино.

• Семеен е, има едно дете.

• Представител е на гражданската квота в кандидатската листа за общински съветници на ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ.

ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ е под № 4 в интегралната бюлетина в изборите за общински съветници в община Мездра на 29 октомври 2023 г.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Последни Новини

Контрера: Над 400 хил. лв. от джоба на българите ще отидат за „София прайд“, пък и ще блокират цяла София. До кога?

Вече се гаврят и с паметта на покойните, като го правят на Черешова задушница! Под „мъдрото“ управление на Васил...

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове

Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка. Това казва в...

Прогнозата на Каракачанов след изборите: ДПС повече няма да стои в сянка

Как се стигна до настоящите изборни резултати? Гост по темата в „Челюсти“ по NOVA NEWS бе лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Контрера: Кабинет за наркомании притеснява столичани в центъра на София

Живущи в район „Сердика“ алармираха за сериозни проблеми със сигурността в района заради дейността на център за наркомании - частна фондация, създала...

Каракачанов: Ако искаме България да съществува като суверенна държава, ние трябва да вървим по пътя на националното единство

Благодаря на всички, които подкрепиха ВМРО – Българско национално движение на изборите 2в1 – за национален и Европейски парламент. Резултатите са такива,...

Контрера: Машинното гласуване е провал! Опорочено е!

„Голям рев за машините от ПП-ДБ. То не бяха вопли, писъци, късане на розово-лилави ризи! Тотален провал с пустите им машини -...

Красимир Каракачанов: Гласувах за младите хора – да я има България!

Гласувах за суверенитета на България, да не ни управляват от посолствата, да има разумни политици, за които българският национален интерес стои над...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir