Начало Новини ВМРО призовава за обединение на българофилите

ВМРО призовава за обединение на българофилите

Обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната. За това призовават от ВМРО в декларация, приета на днешното заседание на ръководството на партията.

ВМРО кани за разговори всички формации, които смятат, че са български патриоти и които поставят на първо място българските интереси, а не брюкселските изисквания, руската пропаганда или американския натиск. ВМРО започва консултации за обединение на разумния български патриотизъм, се посочва в документа.

Според ВМРО отиващото си управление ще бъде запомнено с тоталната загуба на национален суверенитет.

Страната ни се държеше като пионка, местена от чужда ръка на геополитическата шахматна дъска. Вземаните решения от страна на правителството и Народното събрание не само не отстояваха националния интерес, но често пряко се конфронтираха с него. Крещящ е случаят с приемането на т.нар. „Френско предложение“ за РСМ, в което съучастници са и основните опозиционни сили като ГЕРБ и ДПС.  Други, като ПП „Възраждане“, намираха за „патриотично“ да отстояват позициите на друга външна сила, Русия, дори когато са против българските, пише в декларацията на ВМРО.

Пълен текст на документа:

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ

Парламентарната демокрация у нас е във фаза на разпад!

Невъзможността да се състави правителство и преждевременният край на 47-ото Народно събрание е само малка част от аспектите, които са лесно видими. Напъните за някакво мнозинство на идейно антагонистични формации недвусмислено показваха, че се правят единствено в името на консумацията на власт, при това власт от лица, очевидно некомпетентни и с липсата на дългосрочна визия за справяне с лавината от кризи.

Системното и умишлено нарушаване на закона и Конституцията в името уж на върховенството на правото и основателните съмнения за корупционни схеми, комбинирани с гръмка антикорупционна риторика, се превърнаха в отличителни черти на триъгълника ПП-БСП-ДБ и затвърдиха у българите усещането за тоталния фалш, царящ в политическия ни живот. Личният егоцентризъм се превърна във фундамент за вземане на политически решения и именно той сложи край на хибридната четворна коалиция.

Най-негативното за ВМРО явление като равносметка за отиващото си управление е тоталната загуба на национален суверенитет. Страната ни се държеше като пионка, местена от чужда ръка на геополитическата шахматна дъска. Вземаните решения от страна на правителството и Народното събрание не само не отстояваха националния интерес, но често пряко се конфронтираха с него. Крещящ е случаят с приемането на т.нар. „Френско предложение“ за РСМ, в което съучастници са и основните опозиционни сили като ГЕРБ и ДПС.

Други, като ПП „Възраждане“, намираха за „патриотично“ да отстояват позициите на друга външна сила, Русия, дори когато са против българските.

На пръсти в този парламент се брояха представителите, които се съобразяват с националните ни каузи. А това е дългосрочна заплаха пред бъдещето на България.

Това е и призивът на ВМРО – Българско национално движение: обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната! Каним за разговори всички формации, които смятат, че са български патриоти и които поставят на първо място българските интереси, а не брюкселските изисквания, руската пропаганда или американския натиск. ВМРО започва консултации за обединение на разумния български патриотизъм.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Последни Новини

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Александър Сиди: Изборите на 2 април са безсмислени

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО – пред Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 28.01.2023 г.     Предстоящите избори;...

Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...

Карлос Контрера: Сумата в подкрепа на обществения транспорт от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна

Очакваме публикуването на постановлението на МС относно компенсациите за обществения транспорт, за да приведем общинската наредба за превозните документи в съответствие с...

Каракачанов: Аз съм боец и не се притеснявам да участвам в листите за изборите, ако е необходимо

Водят се разговори как ВМРО да участва на предсрочните избори – дали самостоятелно или в коалиция, каза в интервю за bTV Radio...

Ангел Джамбазки: Антибългарската омраза в РСМ избухна след предателството на коалиция „Макрон“

Цялата конструкция на антибългарския просръбски македонизъм е измислена от Москва. Това е исторически факт. Може да се провери. Тази югоносталгична, прокремълска, проболшевишка, просръбска...

Коментари