Начало Новини ВМРО призовава за обединение на българофилите

ВМРО призовава за обединение на българофилите

Обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната. За това призовават от ВМРО в декларация, приета на днешното заседание на ръководството на партията.

ВМРО кани за разговори всички формации, които смятат, че са български патриоти и които поставят на първо място българските интереси, а не брюкселските изисквания, руската пропаганда или американския натиск. ВМРО започва консултации за обединение на разумния български патриотизъм, се посочва в документа.

Според ВМРО отиващото си управление ще бъде запомнено с тоталната загуба на национален суверенитет.

Страната ни се държеше като пионка, местена от чужда ръка на геополитическата шахматна дъска. Вземаните решения от страна на правителството и Народното събрание не само не отстояваха националния интерес, но често пряко се конфронтираха с него. Крещящ е случаят с приемането на т.нар. „Френско предложение“ за РСМ, в което съучастници са и основните опозиционни сили като ГЕРБ и ДПС.  Други, като ПП „Възраждане“, намираха за „патриотично“ да отстояват позициите на друга външна сила, Русия, дори когато са против българските, пише в декларацията на ВМРО.

Пълен текст на документа:

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ

Парламентарната демокрация у нас е във фаза на разпад!

Невъзможността да се състави правителство и преждевременният край на 47-ото Народно събрание е само малка част от аспектите, които са лесно видими. Напъните за някакво мнозинство на идейно антагонистични формации недвусмислено показваха, че се правят единствено в името на консумацията на власт, при това власт от лица, очевидно некомпетентни и с липсата на дългосрочна визия за справяне с лавината от кризи.

Системното и умишлено нарушаване на закона и Конституцията в името уж на върховенството на правото и основателните съмнения за корупционни схеми, комбинирани с гръмка антикорупционна риторика, се превърнаха в отличителни черти на триъгълника ПП-БСП-ДБ и затвърдиха у българите усещането за тоталния фалш, царящ в политическия ни живот. Личният егоцентризъм се превърна във фундамент за вземане на политически решения и именно той сложи край на хибридната четворна коалиция.

Най-негативното за ВМРО явление като равносметка за отиващото си управление е тоталната загуба на национален суверенитет. Страната ни се държеше като пионка, местена от чужда ръка на геополитическата шахматна дъска. Вземаните решения от страна на правителството и Народното събрание не само не отстояваха националния интерес, но често пряко се конфронтираха с него. Крещящ е случаят с приемането на т.нар. „Френско предложение“ за РСМ, в което съучастници са и основните опозиционни сили като ГЕРБ и ДПС.

Други, като ПП „Възраждане“, намираха за „патриотично“ да отстояват позициите на друга външна сила, Русия, дори когато са против българските.

На пръсти в този парламент се брояха представителите, които се съобразяват с националните ни каузи. А това е дългосрочна заплаха пред бъдещето на България.

Това е и призивът на ВМРО – Българско национално движение: обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната! Каним за разговори всички формации, които смятат, че са български патриоти и които поставят на първо място българските интереси, а не брюкселските изисквания, руската пропаганда или американския натиск. ВМРО започва консултации за обединение на разумния български патриотизъм.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари