Начало По места ВМРО - Русе предлага политика за подпомагане на пенсионерите

ВМРО – Русе предлага политика за подпомагане на пенсионерите

На пресконференция днес общински съветници от групата „Патриотите, ВМРО и Глас народен“ представиха свое предложение, което ще бъде внесено за обсъждане в местния парламент и което засяга дългосрочната политика спрямо възрастните хора. Тя ще обхване предимно пенсионери над 75 години, както и пенсионерските клубове. 

Галин Григоров представи предложението, изразяващо се в три отделни точки.

На първо място се засягат пенсионерските клубове, като се предвижда да бъдат разширени мерките, които Община Русе предприема за тяхното поддържане и подпомагане. Общината следва да продължи политиката си за тяхното подпомагане и за продължаване на културните и обществени инициативи.

На второ място се иска Общината да предвиди средства за подпомагане, възлизащи на 1 лв. на пенсионер, за подкрепа на организациите и техните инициативи. Тези средства следва да се увеличават всяка година с поне по 10%. Те ще бъдат използвани за културно-масови мероприятия, транспортни разходи при участие в други градове, участие в проекти, обучителни програми. 

Трето, искат се средства за поевтиняване на пътуванията на пенсионерите в рамките на града чрез градския транспорт, като до 2017 г. да бъде премахнато ограничението от 30 пътувания на месец. Иска се и пенсионерите над 75 години да пътуват изцяло безплатно. 

Григоров коментира, че за тези предложения ще се търси подкрепа и от останалите партии в Общинския съвет и изрази увереност, че ще се постигне приемливо решение. Самото финансово изражение на тези предложения се изразява в допълнителни около 75 хил. лв. от общинския бюджет, а допълнителните мерки за подпомагане ще обхванат около 2 хил. възрастни русенци, организирани в различни клубове. 

Общинарите коментираха и други точки в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет, като Иво Пазарджиев заяви, че предстоящата концесия на плувния басейн в Парка на младежта ще бъде неизгодна, дори да се намери реален кандидат. Според него не се предвижда развитие на изявен русенски спорт като водната топка, тъй като изискванията към басейна не отговарят на нуждите на спорта.

Източник: Топ новини 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари