Начало Народно събрание ВМРО скочи на промените в Закон за вероизповеданията: Направо го кръстете „в...

ВМРО скочи на промените в Закон за вероизповеданията: Направо го кръстете „в полза на Главното мюфтийство“!

Трябва да допълним името на законопроекта и да се казва Закон за вероизповеданията в полза на Главното мюфтийство.

Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов днес в парламента по време на дебата по Закона за вероизповеданията, внесен от ДПС и ГЕРБ.

За втори път в рамките на два месеца гледаме Закона за вероизповеданията. И двата пъти сценарият е един и същ, каза още той и уточни, че се правят късни заседания на комисия и ранни гледания в парламента.

По думите му, следващата промяна трябва да се допълни името на Закона и той да бъде наречен Закон за вероизповеданията в полза на Главното мюфтийство. Това ще е добра илюстрация, каза още Веселинов.
Колеги, не се прави така, каза още Веселинов и посочи, че Мюфтийството може да си разсрочи задълженията.
Да преосмисли този законопроект. Той е вреден, създава двоен стандарт, създава усещане, че едно вероизповедания в България е фаворизирано, допълни заместник-председателят на ВМРО.

Народните представители, обаче, приеха на първо четене законопроекта. Групата на „Обединени патриоти“ категорично бе против.

Гневно изказване от парламентарната трибуна след приемането на законопроекта направи организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Той посочи, че с приетите текстове се настройват хората един срещу друг. Колеги, така настройваме мюсюлмани срещу християни.

Когато се опростят задължения на едно вероизповедание, какъв е проблемът да се отпуснат пари и за други вероизповедания? Какъв е проблемът да се ремонтират църкви, например, запита той.

Ангелов посочи, че това е грешният начин и дразни хората.

Депутатът допълни, че с 6-те млн. лв. годишна субсидия, която получава мюсюлманското вероизповедание, е можело да бъдат покривани задълженията им.

Юлиан Ангелов каза, че с промените се дават привилегии само на едно вероизповедание, което е абсолютно погрешно.

Той даде пример, че сградата на Главно мюфтийство им е била дадена за ползване по незаконен начин. Тя е дарена от българина от Македония Димитър Станишев и неговата съпруга на министерството на просвещението за издръжка на българчета от Западните покрайнини и Македония. Но „Софийски имоти“ незаконно нарушиха дарението и дадоха сградата на Главното мюфтийство. Ето това пак дразни хората, посочи Юлиан Ангелов.

Вижте във видеото изказванията на Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Юлиан Ангелов: Прави се опит за прокарване на норвежкия модел за отнемане на деца у нас

Правосъдното министерство прави опит да прокара норвежкия модел за отнемане на деца у нас и вкарване в закон...

Красимир Червилов: ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент

ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент. Ръководството на партията все още не е обсъждало въпроса дали...

Коментари