Начало По места ВМРО с патриотични подаръци за първолаците

ВМРО с патриотични подаръци за първолаците

По случай началото на учебната година председателят на ВМРО – местна организация „Христо Ботев“, гр. Септември Кузо Божинов раздаде патриотични подаръци на първокласниците от училище „Христо Ботев“ в града.

Всяко дете получи патриотични тетрадки с ликовете на великите българи Васил Левски и Гоце Делчев и българско знаме.

Учителите на първи клас получиха патриотичен буквар, за да учат децата на любов към Родината.

Посланието на местната организация към всяко дете е да обича Родината, не защото е велика, а защото е наша.  

Родината винаги е велика, когато се обича от всички, заключават воеводите от Септември.

По повод първия учебен ден и местната структура на ВМРО в Димитровград, в лицето на председателя д-р Антония Радева, дари на Центъра за обществена подкрепа патриотични тетрадки с лика на Васил Левски.

Тетрадките са с тесни и широки редове и са предназначени за малчугани от 1 и 2 клас. Те ще бъдат раздадени на димитровградските деца от семейства в неравно положение.

От ръководството пожелаха на всички ученици ползотворна и успешна учебна година.

За поредна година ВМРО в София продължава патриотичната си кампания в българските училища.

В навечерието на първия учебен ден  – 15 септември, бяха зарадвани първокласниците с патриотични тетрадки с ликовете на националните герои Васил Левски и Гоце Делчев – двама от Апостолите на българщината.

Общинският съветник от ВМРО Димитър Антов и главният редактор на информационния портал „Витоша нюз”  Милен Димитров посетиха столичното 98 ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в кв. „Илиянци”. Школото получи националния трибагреник, портрети на българските канове и царе (дело на художника Васил Горанов) и патриотични тетрадки.

В София патриотични подаръци получиха и децата от училищата в кварталите „Ботунец”, „Челопечене” и „Враждебна”, селата Мрамор, Казичене, Мърчаево, град Бухово, 74 СОУ, носещо името на Гоце Делчев, и 48 ОУ „Йосиф Ковачев”, 100 ОУ „Найден Геров”.

Председателят на „Патриоти за София“ Карлос Контрера зарадва всички първолаци в столичното 48 ОУ „Йосиф Ковачев” с тетрадки с лика на Васил Левски, а на директорката бе подарено учебно помагало, национален трибагреник и портрети на българските ханове, царе и дейци на българското национално освободително движение в Тракия и Македония.

Видео >>> 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари