https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
ВМРО тържествено отбеляза 130 години от основаването си -
Начало Новини ВМРО тържествено отбеляза 130 години от основаването си

ВМРО тържествено отбеляза 130 години от основаването си

В навечерието на годишнината от основаването на ВМРО (БМОРК) в Централния военен клуб в София се проведе тържествено събрание и концерт по повод 130-ата годишнина от създаването на историческата българска организация.

На събитието присъстваха почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов, съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди, организационният секретар Юлиан Ангелов, ръководството на Македонския научен институт и на Българското сдружение на родовете от Македония, симпатизанти, членове и потомци на бележитите дейци на Организацията.

Юлиан Ангелов

По повод годишнината ВМРО получи поздравителен адрес от президента на Република България. ВМРО обединява обществото ни в каузата за спазването на правата на българите в Македония. Честит празник, пожелава президентът.

Почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов разказа, че преди 130 години шестима българи, които подражават на Левски, се събират в главния град на географската област Македония – Солун, и основават ВМОРО. Тези хора са пример за подражание, посочи Каракачанов и добави, че българите сме забравили историята си. Ние търси чужди кумири, търсим друг, на когото да подражаваме, а малко са европейските нации, които имат история, каквато има България. Повече от 1400 години българите сме на Балканите, заяви той.

Красимир Каракачанов

ВМРО е един от примерите за единен идеал! Неслучайно делото на дейците на ВМРО в годините е правен опит да бъде заличено, а те са подлагани на репресии. След 9 септември 1944 г. хората са гонени и унищожавани като кучета. Дълго време делата на хората, чиито ликове виждаме сега гордо закачени на стените, бяха преиначавани. Днес новите марксисти, наричащи се либерали, отново се опитват да изтрият историята. Използват същите лозунги като след 44-та година, но ще преживеем и това. Колкото и да се опитват да забравят и унищожават, генът на българите е силен, продължи Каракачанов.

Пример имаме и в днешно време. Християн Пендиков за съжаление пострада физически в името на каузата от преди 130 години. Паметта не може да бъде изтрита, защото безсмъртен е духът на свободата и всяко справедливо дело има нужда от борба! Да живее свободна Македония! Да живее България, завърши словото си почетният председател на ВМРО.

Александър Сиди

За 130 години съхранихме духа! Когато влизах в редиците на ВМРО видях много млади хора, които искаха да поправим историческата несправедливост. Битката продължава да е пред нас! От Охрид до Черно море сме един народ и докато има и един българин по тези земи, ще си заслужава да се борим, заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди.

Ние сме организацията, която поставяше империи на колене, наказвахме враговете на българщината. Това е историческата ВМРО, която ние почитаме и отбелязваме днес, 130 години от създаването ѝ. ВМРО не обръща погледа си нито на Изток, нито на Запад. Хора като Християн да се наричат свободно българи – затова се борим. Антибългарската борба в Македония е остатък от югоносталгизма. Наша задача е да я премахнем и не трябва да се правим, че не виждаме. Решаването на Македонския въпрос винаги е минавало през София, посочи от своя страна евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ангел Джамбазки

Джамбазки е категоричен, че задача на българите е, въпреки различните политически виждания, да се борим за българския национален идеал. Тази битка няма политическа окраска. Последната ни национална кауза е да възпитаме поколенията си в идеята ВМРО. Каузата за националното обединение на българите ще преживее и предателите, и чуждопоклонниците. Пожелавам си да видим изпълнени заветите на дейците на ВМРО, да се гордеем с ВМРО и да носим с гордост значката на ВМРО на ревера си! Да живее България, каза в заключение Ангел Джамбазки.

Тържеството по повод 130 години от основаването на ВМРО продължи с празничен концерт с изпълнения на ансамбъл „Гоце Делчев“ и певците Илия Луков и Десислава Христова.

Последни Новини

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Във Враца отбелязаха годишнината от Ньойския договор с паметна вечер

Въпреки изключително тежките зимни условия, за пореден път ВМРО - Враца отбеляза годишнината от позорния Ньойски договор. Тази година...

104 години по-късно: Български марш огласи София с „Долу Ньой“

На 27 ноември 2023 г. се навършват 104 години от подписването на Ньойския договор, който откъсва от Родината изконни български територии. Ньойският...

ВМРО – София в сряда решава за поканата за разговори от ПП-ДБ

Вие и кметът Терзиев дължите отговори, напомня съветникът Карлос Контрера Областният комитет на ВМРО в София в сряда ще...

Коментари