Начало По места ВМРО учреди своя структура във врачанското село Нефела

ВМРО учреди своя структура във врачанското село Нефела

14 жители на с. Нефела, община Враца, учредиха местна организация на ВМРО. Присъстващите бяха предимно млади хора и избраха единодушно за свой председател Ангел Ангелов. Ангелов беше кандидат за кмет на селото на последните местни избори и постигна много добри резултати, които са сериозен залог за бъдещи успехи. Секретар стана Мирослава Маринова.

Гости на събитието бяха народният представител и областен лидер на войводите Красимир Богданов и общинският съветник и организатор на ВМРО за Северозападна България Марин Цветков. Двамата запознаха присъстващите с историята и ролята на ВМРО в политическия живот на страната, както и със структурното развитие на организацията във област Враца.

Хората показаха истинска активност и загриженост към бъдещето на родното си място, като поставиха доста въпроси към гостите. Основните техни искания са свързани с обозначаване, осветяване и ограничаващи скоростта знаци и маркировка на участъка от обходния път на Враца на входа на Нефела, изграждане на детска площадка и футболно игрище в селото.

Най-скорошната проява на новата структура на ВМРО е организиране на традиционната кушия на Тодоровден в края на месец март.

Организацията в Нефела е 17-ата местна структура на патриотите от ВМРО в община Враца.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари