Начало По места ВМРО учреди своя структура в Гурково и ще бори ДПС

ВМРО учреди своя структура в Гурково и ще бори ДПС

ВМРО създаде своя общинска структура в Гурково, съобщават от партията. Организацията в балканското градче оглави Стоян Тодоров.

ВМРО винаги е работела в името на българската кауза и нейното утвърждаване. Досега няколко пъти сме създавали своя организация там, но за съжаление председателите ѝ винаги са били принуждавани да напуснат града, изтъкна областният координатор на партията Антон Андонов.

Стъпвайки във властта, тази партия задуши общината в обръч от фирми. Бизнесът изчезва. Той е рекетиран, защото отказва да има взаимоотношения с изключително компрометирания човек, издигнат от ДПС и станал кмет на Гурково. Фирмите, които дават поминък на местните хора, са подложени на терор. Наш ангажимент е да прекратим това, категоричен е Андонов.

Позицията му сподели и областният председател на ВМРО в Стара Загора Красимир Червилов. ДПС изключително добре работи в малките общини и е важно да подчертаем, че до последните местни избори те не са имали кмет на общината в областта, припомня той.

Червилов е убеден, че успехът на партия ДПС не се дължи на добрата работа на местните ѝ структури, а на свойствения ѝ политически инженеринг в малките населени места и донякъде и на некоректното отношение на партньорите на ВМРО. 

Досега българските партии в Павел баня винаги сме се разбирали да бъдем обединени, но на последните избори това не се случи, даде пример той.

Затова беше неизбежно да направим структура в един типичен български град като Гурково и търсехме подходящия човек, който да я оглави, посочи Красимир Червилов.

Структурата на ВМРО в град Гурково избра за председател Стоян Тодоров. Местен човек, семеен, с три деца и дългогодишен работник в Държавното горско стопанство. Тодоров сам неотдавна е станал жертва на некоректната политика на новата местна власт в Гурково.

Бях отстранен от работа под натиска на ДПС. Основната ми работа беше свързана с охрана на горите и не бях удобен на циганската мафия, която изнася на година по 2000 кубика плътна  дървесина от горите на България. Този материал не е документиран по никакъв начин, а нелегалният бизнес е под покровителството на ДПС. Ние хващаме нарушителите, по-големите началници ги пускат. Крият се актове и се възпрепятства образуването на досъдебни производства. Знаейки какви са интересите на ДПС в районите, в които има горски стопанства, хора като мен, които се опитваха да спрат циганските набези, не бяха удобни на новата общинска власт, споделя председателят на общинската организация на ВМРО в Гурково.

Страхът, който е обхванал българите в града, че ще бъдат уволнени, липсата на перспективи пред бизнеса, притесненията от физическа саморазправа дори, които вече трайно тормозят Гурково, мотивирали Стоян Тодоров да се присъедини към патриотичната организация и да оглави общинската ѝ структура.

Не можем да допуснем един български град да бъде ликвидиран от обръчите на ДПС. Имаме информация, че в момента кметът на Гурково регистрира масово хора, които нямат нищо общо с града. Искаме отговор на въпроса – колко са те за година и на какво основание са регистрирани, настояват от ВМРО – Гурково и са категорични, че няма да допуснат родния им град да се превърне в поредния обръч от фирмите на ДПС.

Искаме Гурково да остане нормален град, в който живеят нормални хора, учат, работят и си гледат децата, а не град с жители, принуждавани по един или друг начин от ДПС да напускат града, категоричен е Стоян Тодоров.

Последни Новини

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

Коментари