Начало По места ВМРО учреди своя структура в Гурково и ще бори ДПС

ВМРО учреди своя структура в Гурково и ще бори ДПС

ВМРО създаде своя общинска структура в Гурково, съобщават от партията. Организацията в балканското градче оглави Стоян Тодоров.

ВМРО винаги е работела в името на българската кауза и нейното утвърждаване. Досега няколко пъти сме създавали своя организация там, но за съжаление председателите ѝ винаги са били принуждавани да напуснат града, изтъкна областният координатор на партията Антон Андонов.

Стъпвайки във властта, тази партия задуши общината в обръч от фирми. Бизнесът изчезва. Той е рекетиран, защото отказва да има взаимоотношения с изключително компрометирания човек, издигнат от ДПС и станал кмет на Гурково. Фирмите, които дават поминък на местните хора, са подложени на терор. Наш ангажимент е да прекратим това, категоричен е Андонов.

Позицията му сподели и областният председател на ВМРО в Стара Загора Красимир Червилов. ДПС изключително добре работи в малките общини и е важно да подчертаем, че до последните местни избори те не са имали кмет на общината в областта, припомня той.

Червилов е убеден, че успехът на партия ДПС не се дължи на добрата работа на местните ѝ структури, а на свойствения ѝ политически инженеринг в малките населени места и донякъде и на некоректното отношение на партньорите на ВМРО. 

Досега българските партии в Павел баня винаги сме се разбирали да бъдем обединени, но на последните избори това не се случи, даде пример той.

Затова беше неизбежно да направим структура в един типичен български град като Гурково и търсехме подходящия човек, който да я оглави, посочи Красимир Червилов.

Структурата на ВМРО в град Гурково избра за председател Стоян Тодоров. Местен човек, семеен, с три деца и дългогодишен работник в Държавното горско стопанство. Тодоров сам неотдавна е станал жертва на некоректната политика на новата местна власт в Гурково.

Бях отстранен от работа под натиска на ДПС. Основната ми работа беше свързана с охрана на горите и не бях удобен на циганската мафия, която изнася на година по 2000 кубика плътна  дървесина от горите на България. Този материал не е документиран по никакъв начин, а нелегалният бизнес е под покровителството на ДПС. Ние хващаме нарушителите, по-големите началници ги пускат. Крият се актове и се възпрепятства образуването на досъдебни производства. Знаейки какви са интересите на ДПС в районите, в които има горски стопанства, хора като мен, които се опитваха да спрат циганските набези, не бяха удобни на новата общинска власт, споделя председателят на общинската организация на ВМРО в Гурково.

Страхът, който е обхванал българите в града, че ще бъдат уволнени, липсата на перспективи пред бизнеса, притесненията от физическа саморазправа дори, които вече трайно тормозят Гурково, мотивирали Стоян Тодоров да се присъедини към патриотичната организация и да оглави общинската ѝ структура.

Не можем да допуснем един български град да бъде ликвидиран от обръчите на ДПС. Имаме информация, че в момента кметът на Гурково регистрира масово хора, които нямат нищо общо с града. Искаме отговор на въпроса – колко са те за година и на какво основание са регистрирани, настояват от ВМРО – Гурково и са категорични, че няма да допуснат родния им град да се превърне в поредния обръч от фирмите на ДПС.

Искаме Гурково да остане нормален град, в който живеят нормални хора, учат, работят и си гледат децата, а не град с жители, принуждавани по един или друг начин от ДПС да напускат града, категоричен е Стоян Тодоров.

Последни Новини

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Коментари