Начало Блог ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, Каракачанов е сред номинираните за...

ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, Каракачанов е сред номинираните за президент

ВМРО категорично ще се яви самостоятелно на изборите за парламент.

Това заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов в „Тази сутрин“ по БТВ. За президентските избори все още не е ясен техният кандидат.

Има няколко кандидатури, които се обсъждат. Една от тях е и моята. Предстоят форуми тази седмица, на които трябва да решим коя ще бъде кандидатпрезидентската двойка, обясни Каракачанов.

Нямам амбицията да съм президент, защото съм стигнал до върха на политическата си кариера. Има много хора, които са изкушени от това, но съм едно от предложенията на нашата партия. Ситуацията в момента не ме изкушава да ставам президент, добави той.

Всяка битка във ВМРО ние я възприемаме като битка за идеи и кауза. Основното, което липсва в момента, е диалогът, съгласието и единството. Липсват цели и приоритети, посочи лидерът на партията, който е и бивш министър на отбраната.

Каракачанов коментира и решението на служебното правителство оградата по границата с Турция да се поддържа от МВР.

Поддръжката е хубаво да бъде в една институция, а тя беше пръсната в три областни управи, посочи Красимир Каракачанов.

Според него решението МВР да поеме оградата на границата с Турция е правилно, защото трябва да има един централизиран орган, който да се грижи за цялото съоръжение.

Това са 320 км – разстояние по-голямо, отколкото разстоянието София – Русе или София – Шумен през пресечени терени и диви местности, гори, отбеляза той.  

Областните управители се сменят много бързо, а отговорността за сигурността на държавата е на МВР и на отбраната. Стига да има необходимия бюджет за поддържане на това съоръжение, е правилно. Самото МВР чрез гранична полиция охранява това съоръжение, припомни Каракачанов.

По думите му оградата трябва да се поддържа, да има патрули, ако трябва да се използва и армията. 

В един момент естествено трябва да се ремонтира тази ограда, защото виждате какво се случва – ситуацията в Афганистан ескалира откакто се изтеглиха американците, в самата Турция има 2-3 милиона бежанци. Знаем, че Турция често използва мигрантския натиск срещу Европа като цяло, каза още Каракачанов.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари