Начало Национален младежки комитет Военно-приложно състезание проведоха младежи от ВМРО

Военно-приложно състезание проведоха младежи от ВМРО

Военно-приложно състезание „Петър Юруков“, посветено на 120 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, организираха и проведоха младежи от ВМРО.

Състезанието носи името на карловския войвода Петър Юруков – загинал за свободата на българите в Македония.

Провежда се за седма година от ВМРО – Карлово на специализиран терен, като основни критерии са добрата физическа и тактическа подготовка на участниците.

Всяка година състезанието има различни препятствия, задачи и цели, но винаги включва еърсофт реплики на истински оръжия.

В тазгодишното издание участниците бяха разделени на два отбора, като целта на всеки отбор беше да плени знамето на противника.

Въпреки горещото време отборите показаха висок боен дух и устояха на несгодите по време на изпълнението на задачите.

Всички участници получиха грамоти за участие, а най-добрите бойци бяха наградени с медали от Светлозар Янков – член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – БНД.

На следващия ден младежите посетиха Бузлуджа и емблематични места в околността, където преди 155 години войводата Хаджи Димитър със своята чета води неравна битка срещу многобройния османски противник и е смъртно ранен.

В подножието на връх Бузлуджа се намира и неговият паметник – изваяна величествена фигура от бял врачански камък, открояваща се на фона на зелените борове.

На прибиране от местността, при посещението си на хижите от ВМРО Младежи – София дариха портрети на национални герои, които да напомнят допълнително за гордата българска история и дух.

Всеки желаещ да получи от портретите, може да се свърже с ВМРО Младежи – София посредством социалните мрежи и да получи от тях лично.Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари