Начало По места В навечерието на Деня на детето Женската организация в град Бургас награди...

В навечерието на Деня на детето Женската организация в град Бургас награди участниците във фотоконкурса „Аз празнувам 24-ти май”

На 30 май, неделя, в клуба на ВМРО – Бургас дамите от женската организация връчиха наградите на победителите във фотоконкурса „Аз празнувам 24-ти май“. Присъстваха много деца, облечени празнично, дошли заедно с техните родители и учители. Събитието премина при изключително голям интерес и от деца, и от родители, и от учители.

Първа награда беше връчена на І „Г” клас от ОУ „Любен Каравелов”, като техният млад ръководител изказа своята благодарност за възможността децата да участват в такъв празник на духовността. Тази година в Бургас нямаше манифестация по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, както промени ВМРО наименованието на най-големия ни национален празник, и затова учителите приветстваха родолюбивата инициатива.

Второто място спечели със своята креативност Кристина Димитрова, ученичка в VІІІ клас от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”.

При оспорвана битка бяха присъдени две трети места, които заеха два учебни класа,  възпитаници на Професионална техническа гимназия – Бургас и СУ „Св. св. Кирил и Методий” – град Средец.

Специалната предметна награда, ученическа раница, дарена от председателката Магдалена Атанасова-Чакърова, благодарение на която се осъществи този истински духовен празник за децата, беше спечелена от Анна Павлова Андереева, която положи много труд и нарисува прекрасна картина на славянските първоучители.

Бяха раздадени и много поощрителни награди, имаше почерпка, осигурена от дамите от Женската организация в Бургас, а наградният фонд бе дарен от общинските съветници в Бургас Георги Дракалиев и Николай Стоянов.

В красивия клуб на ВМРО в Бургас се състоя един прекрасен знаков български форум, изпълнен с много усмивки, красиви думи и  хубави пожелания по случай празника и много радост, която ни донесоха децата, семействата и учителите, уважили нашата патриотична инициатива.

Последни Новини

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Коментари