Начало По места В навечерието на Деня на детето Женската организация в град Бургас награди...

В навечерието на Деня на детето Женската организация в град Бургас награди участниците във фотоконкурса „Аз празнувам 24-ти май”

На 30 май, неделя, в клуба на ВМРО – Бургас дамите от женската организация връчиха наградите на победителите във фотоконкурса „Аз празнувам 24-ти май“. Присъстваха много деца, облечени празнично, дошли заедно с техните родители и учители. Събитието премина при изключително голям интерес и от деца, и от родители, и от учители.

Първа награда беше връчена на І „Г” клас от ОУ „Любен Каравелов”, като техният млад ръководител изказа своята благодарност за възможността децата да участват в такъв празник на духовността. Тази година в Бургас нямаше манифестация по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, както промени ВМРО наименованието на най-големия ни национален празник, и затова учителите приветстваха родолюбивата инициатива.

Второто място спечели със своята креативност Кристина Димитрова, ученичка в VІІІ клас от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”.

При оспорвана битка бяха присъдени две трети места, които заеха два учебни класа,  възпитаници на Професионална техническа гимназия – Бургас и СУ „Св. св. Кирил и Методий” – град Средец.

Специалната предметна награда, ученическа раница, дарена от председателката Магдалена Атанасова-Чакърова, благодарение на която се осъществи този истински духовен празник за децата, беше спечелена от Анна Павлова Андереева, която положи много труд и нарисува прекрасна картина на славянските първоучители.

Бяха раздадени и много поощрителни награди, имаше почерпка, осигурена от дамите от Женската организация в Бургас, а наградният фонд бе дарен от общинските съветници в Бургас Георги Дракалиев и Николай Стоянов.

В красивия клуб на ВМРО в Бургас се състоя един прекрасен знаков български форум, изпълнен с много усмивки, красиви думи и  хубави пожелания по случай празника и много радост, която ни донесоха децата, семействата и учителите, уважили нашата патриотична инициатива.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари